KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Alt çenede implantsız protez artık çağdışı

İstanbul Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aslan Gökbuget, konuşma ve çiğnemede sorun olan alt çenede implantsız protezin çağdışı olduğunu söyledi.

Alt çenede implantsız protez artık çağdışı
21 ARALIK 2009 PAZARTESİ 15:31
0
1371
0
AA aa

İstanbul Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aslan Gökbuget, konuşma, çiğneme ve estetik açıdan bir çok sorunu da beraberinde getirdiği için artık alt çenede implantsız protezin çağın ihtiyaçlarına uygun bulunmadığını söyledi.

1990'ların başından itibaren büyük gelişme olan implant tedavisinin yaygınlaştığını anlatan Meffert İmplant Enstitüsü eğitmeni de olan Gökbuget, başarılı bir implant uygulaması için diş hekiminin iyi bir eğitim alması gerektiğini belirtti.

Hastaların hekim seçerken bunu mutlaka göz önüne almalarının ve tedavide kullanılacak implantın uluslararası bir sertifikaya sahip olup olmadığını araştırmalarının büyük önem taşıdığına dikkati çeken Gökbuget, ''Araba alırken nasıl yedek parçasına bakılıyorsa, implantta ileride ortaya çıkabilecek sorunların giderilebilmesi için firmanın Türkiye'de ne kadar yerleşik olduğuna ve kurumsallaşıp kuramsallaşmadığına bakılmalıdır. Aksi takdirde ileride yenilenmesi gereken implant parçaları bulunamayabilir'' diye konuştu.

Gökbuget, bu konuda Dünya İmplant Birliği'nin referans alınabileceğini anlattı.

''TÜRKİYE'DE DİŞ KAYIPLARI ÇOK FAZLA''

Dünyada implant tedavisinin çok yaygınlaştığını, ancak Türkiye'de diş çürüğü ve kayıplarının çok fazla olmasına rağmen yeterli uygulama yapılmadığını kaydeden Gökbuget, gelecek 10 yıllık süreçte ülkede de bu alanda büyük gelişme sağlanmasının beklendiğini, bu nedenle implant tedavisi yapacak daha fazla diş hekimine ihtiyaç olacağını söyledi.

Dünya Protez Birliği'nin, artık alt dişlerin tümüyle kaybında, 2 implanta bağlı tüm protezi önerdiğini bildiren Gökbuget, şöyle konuştu:

''Konuşma, çiğneme ve estetik açıdan bir çok sorunu da beraberinde getirdiği için artık alt çenede implantsız tüm protez çağın ihtiyaçlarına uygun bulunmuyor. Çünkü alt çene konuşma, çiğneme ve estetik açıdan çok önemli. İmplanta bağlı protezde yaşam kalitesi çok artıyor. Dünyada dişsizliğin de azalmasından dolayı artık eski tip protez fazla görülmüyor. Bizde ise çok genç yaşta tam dişsizlik çok yaygın.''

Gökbuget, ''başarılı'' bir implantın estetik, fonksiyon ve konuşma açısından en az 5 yıl sorun yaratmaması, implantın çevresinde sert ve yumuşak dokularda kanama ve kemik erimesi gibi problem bulunmaması gerektiğini bildirdi.

Bir implatın en az gerçek diş kadar bakıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Gökbuget, bu tedavideki başarı oranının alt çenede yüzde 98, üst çenede ise yüzde 96 olduğunu söyledi.

Gökbuget, uygulama öncesi gelişmiş görüntüleme yöntemleri kullanılmasının da başarıyı büyük oranda etkilediğini sözlerine ekledi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın