KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Alternatif tıpa ilgi arttı

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de kış mevsiminin etkisini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte vatandaşların aktarlara ilgisi de artmaya başladı.

Alternatif tıpa ilgi arttı
09 ARALIK 2018 PAZAR 18:50
7
2341
2
AA aa

Bingöl'de soğuk havaların kendini hissettirmesiyle birlikte ortaya çıkan boğaz ağrısı, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklarda vatandaşlar, alternatif tıp olarak bilinen şifalı bitkileri de tercih ediyor.

23 yıldır aktarlık yapan Samet Önal, müşterilerin çoğunluğunun soğuk algınlığına karşı önlem için geldiğini ifade ederek, şifalı bitkilerin satışının diğer aylara oranla arttığını söyledi.

Kentte havaların soğumasının ardından gribal hastalıklarda yaşanan artış nedeniyle, kendilerinin özel karışım çaylar yaptığını ve tercih edildiğini belirten Önal, "1995 yılından beri aktarcıyım. Her sonbahar ve kış aylarında grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklar baş gösteriyor. Bu dönemlerde vatandaşların ilk olarak alternatif tedavi yöntemlerini tercih ettiklerini görüyoruz. Bundan dolayı daha yoğun oluyoruz ve talep alıyoruz. Özellikle soğuk algınlığı ve gripte bazı karışımları hazırlıyoruz. Bağışıklık sistemini güçlendirici, vücut direncini arttırıcı, burun akıntılarını kesecek şekilde karışımlarımız var. Bu karışımların içinde hem bu yörede yetişen hem de diğer illerde yetişen bitkiler mevcut. Bitkisel çay karışımları hazırlıyoruz, macun şeklinde pekmez ve bal ile tüketilen karışımlar hazırlıyoruz. Bebekler ve çocukları için de ayrı karışımlarımız var" dedi.

ÖNLEM AMAÇLI TERCİH EDİLİYOR

Hastalığa yakalanmadan önce vatandaşların bitkisel ürünlere başvurduğunu aktaran Önal, "Bu sebepten dolayı bizleri tercih ediyorlar. Hem ticari açıdan bir kazancımız oluyor hem de yan etkileri olmayan bitkilerle tedavi edilme imkanı oluyor. Biz de bundan memnunuz" diye konuştu.

Soğuk algınlığı ile grip için hazırladıkları karışımı hazırlanışını ve nasıl içilmesi gerektiğini anlatan Önal, "Tarçın, kuşburnu, zerdeçal ve karanfil, bunlar sert kökler. Sert kökleri soğuk suyun içine koyup biraz kaynatıyoruz ve daha sonra ıhlamur, rezene, kekik, nane ve az miktarda anason ve nar çiçeği katıyoruz. Bunları da kattıktan sonra suyumuzun altını kapatıyoruz, 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz, süzüyoruz ve 1 bardak sabah-akşam tüketiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Tabiattan toplanan bitkilere daha çok önem verdiğini aktaran Yasin Aktekin, "Şahsım olarak doğal şifa ürünlerine çok önem veriyorum. Her hastalığa iyi geliyor ve kimyasal ilaçlardan olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Çok ciddi bir durum olduğu zaman doktorlara başvuruyorum. Genellikle doğal, tabiattan toplanabilen, kaynatıp suyu içilen ürünlere daha çok önem veriyorum" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34820)
11 Aralık 2018 Salı 00:47
Doktor olmayanın tedavi yapması yasak. Avukat olarak çok davaya girdim doktor olmadığı halde hacamat sülük bitkisel tedavi yapanların. Ağır cezası var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_34835)
11 Aralık 2018 Salı 08:09
@Misafir Kullanıcı NE YAPALIM YANİ AVUKATSAN. HEMEN REKLAMINI YAPMIŞSIN
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın