KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Eylül 2025 Perşembe
°C

Altgeçit de ihaleye dahil edildi

Karayolları Genel Müdürlüğü Çapakçur Köprüsü ve Düzağaç Bölgesi Belediye Asri Mezarlığı mevkiindeki (Shell Petrol önü) altgeçit yapım işini tek ihaleyle gerçekleştirdi.

Altgeçit de ihaleye dahil edildi
01 OCAK 2015 PERŞEMBE 06:05
0
2796
0
AA aa

 Bingöl kamuoyunun yakından takip ettiği Çapakçur Köprüsü yenilenmesi işi ihalesine, Belediye Asri Mezarlığı mevkiinde yapılması planlanan altgeçidin de dahil edildiği öğrenildi. Bu sayede köprüyü yapacak olan firma, altgeçidi de yapacak ve ikinci bir ihale süreci yaşanmayacağı için çalışmalar daha hızlı yürütülecek.

21 firmanın teklif verdiği ve yaklaşık maliyetinin 43 milyon 742 bin 540 TL olan ihalede verilen teklifleri incelemeye alan ihale komisyonun, önümüzdeki günlerde dosya incelemelerini tamamlayarak kararını verecek. İtiraz olmaması durumunda önümüzdeki haftalarda açıklanması beklenirken, yapım işlerinin ise hava koşullarına bağlı olarak 2015 yılının Haziran ayında başlanmasının planlandığı öğrenildi.

KÖPRÜDEN ÖNCE ÇEVRE YOLU VE ALTGEÇİT…

Resmi prosedürlerin tamamlanmasıyla ihale sonuçlanacak. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak ve çalışmalar, yer tesliminden itibaren 750 takvim gününde tamamlanacak. Çapakçur Köprüsünün yapım işinden önce Shell Petrol önünde altgeçit yapılması halinde Bahçelievler Mahallesi üzerinden şehrin iki yakasını bir birine bağlayan çevre yolunu kullanan sürücüler rahat bir nefes alacak.

Daha önce Bitümlü Sıcak Asfalt (BSK) çalışmaları kapsamında kapatılan Düzağaç Mezarlığı (Shell Petrol) Kavşağı, sürücüleri Kurudere Kavşağına mahkûm etmiş ve ulaşımın güçleşmesine neden olmuştu.

Çapakçur Köprüsünün yıkılmasıyla birlikte, şehrin iki yakası arasındaki ulaşımlar ağırlıklı olarak Bahçelievler Mahallesi üzerinden seyreden çevre yoluyla sağlayacak. Shell Petrol önünde altgeçit yapılması halinde sürücüler Kurudere kavşağına mahkûm olmaktan kurtulacak. Ulaşımın kısmen, köprü yapımından önce tamamlanması planlanan Genç yolu bağlantılı çevre yolu güzergahından da sağlanması planlanıyor.

Öte yandan, olası durumlara acil hizmetler, itfaiye, polis ve diğer yardım ekipleri, Düzağaç ve çarşı arasında daha hızlı bir bağlantı sağlayacak. Altgeçit yapım işinin Çapakçur Köprüsü'nden önce yapılması halinde olası facialar da bu sayede minimize edilmiş olacak.

VİYADÜK STANDARDINDA OLACAK

Bingöl'ün iki yakasını bağlayan, 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde, çift geliş gidişli (4 şeritli), iki yaya geçitli, İniş-çıkış eğimleri yüzde 8'den yüzde 1,5'a düşürülmüş, belirli aralıklarla çelik kolon ve çelik halatlarla estetik görünüm kazandırılmış modern, viyadük standartlarında bir köprü yapılacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.09.2025
18:09
AK Parti`ye katılmıştılar! Rozetleri takıldı
AK Parti'ye katılmıştılar! Rozetleri takıldı
Yeniden Refah Partisi'nden istifa edip AK Parti'ye katılan Bingöl Belediyesi Meclis üyelerinin parti rozetleri, Bingöl'e gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir tarafından takıldı.
03.09.2025
17:50
'Hizmet bizim işimiz, hezimet CHP'nin işi'
AK Parti'nin 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında Bingöl'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, CHP'ye yüklendi: 'Hizmet bizim işimiz. Eser üretmek bizim işimiz. Hezimet CHP'nin işi, hasar CHP'nin işi, siyasete gölge düşürmek CHP'nin işi' dedi.
03.09.2025
15:25
Türkiye`de Yatırımın Yeni Adresi: Trinkfon, İlk Kampanyasında Forbody ile Yatırımcıları Buluşturuyor
Türkiye'de Yatırımın Yeni Adresi: Trinkfon, İlk Kampanyasında Forbody ile Yatırımcıları Buluşturuyor
Trinkfon, SPK lisanslı paya dayalı kitle fonlama platformu olarak faaliyetlerine başladı. İlk yatırım kampanyası, spor ve sağlıklı yaşam uygulaması Forbody ile Ekim 2025'te hayata geçecek. Yatırımcılar, küçük tutarlarla girişimlere ortak olma fırsatı yakalayacak.
03.09.2025
15:14
12 Bingölspor`dan Efrayim bebek için anlamlı destek
12 Bingölspor'dan Efrayim bebek için anlamlı destek
TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, ligde oynanacak ilk maçın gelirini hayatta kalma mücadelesi veren Bingöllü SMA hastası Efrayim Gökalp için bağışlayacak.
03.09.2025
14:49
Havaya ateş eden, trafikte yol kesenlere ceza yolda
Havaya ateş eden, trafikte yol kesenlere ceza yolda
Adalet Bakanı Tunç, trafikte yol kesen ve düğünlerde havaya ateş açan magandalara ilişkin yeni pakette yer alacak olan cezalardan bahsetti.
03.09.2025
13:33
Motorine bir zam daha! Bingöl`de ne kadar olacak?
Motorine bir zam daha! Bingöl'de ne kadar olacak?
Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkilerken, motorine bir zam daha geleceği bildirildi. Yeni zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 57 TL'ye yaklaşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın