KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Amacımız, üretken bireyler haline gelmeleridir

Dünya Engelliler Günü ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin; Amacımız onların başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler haline gelmeleridir dedi.

Amacımız, üretken bireyler haline gelmeleridir
02 ARALIK 2018 PAZAR 21:42
1
1616
0
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Engin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Engelli vatandaşların sosyal hayatla bütünleşmesinin ve hayat standartlarının yükseltilmesinin çağdaş toplum olmanın gereği olduğunu vurgulayan Engin; “Engelli olmanın hiç kimsenin isteyerek ya da bilerek tercih ettiği bir durum olmadığını aklımızdan çıkarmamız gerekiyor. Onlara fırsat verildiği takdirde diğer insanlar kadar başarılı ve üretken olduklarını birçok örnekte görmekteyiz.  Unutulmamalıdır ki asıl engelliler, karşılarına çıkan engeli aşamayanlardır. Hayatı paylaşmak için herhangi bir engel yoktur. Bu noktada eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon gibi ihtiyaçlarınızın farkındayız. Sizlerin toplumumuzun rahmet kaynağısınız. Bu farkındalıkla sizler için ülkemizin tüm fertlerinin bilinçlendirilmesi önceliklerimiz arasındadır” dedi.

Engelli öğrencilerle birlikte engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak, yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın, hem mesleki hem de insanlık görevi olduğunu vurgulayan Engin, “Amacımız onların başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler haline gelmesidir. Engelli vatandaşların karşılaştıkları sorunlar konusunda toplumumuzun gereken hassasiyeti göstereceğine inancım sonsuzdur.  Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, her vatandaşımızın eğitim hakkının olduğu ilkesinden yola çıkarak, engelli öğrencilerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi için gereken tüm çabayı göstermekteyiz. Engelli öğrencilerimizin yeterlilikleri ve yapabildikleriyle değerlendirilebilmeleri ve kendilerini toplum içinde ifade edebilmelerine yönelik adımları atabilmelerinin onların mutluluğu için temel koşul olduğunun bilincindeyiz. Adımlarımızın şeklinin bir önemi yok. Önemli olan, yürüyerek kalpten kalbe giden sevgi köprüsünü geçebilmektir” diye belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın