Konu ile ilgili açıklamada bulunan ASKF Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, kongrenin 50 kulübün katılımıyla 10 Haziran günü saat 14.00'de Gençlik Merkezi Veysel Belgin çok amaçlı konferans salonunda yapılacağını belirtti.
Alimoğlu, “Genel Kurulda her kulüp üçer delege ile temsil edilecek. 50 Kulübün delege sayısı 150 olup, tüzük gereği yönetim organlarında görev alan toplam 31 delege ile beraber 181 delege genel kurula katılacaklardır. Genel kurulda kulüplerin kendi temsilcilerini Yönetim veya genel kurul kararları ile delege bildirim formunu doldurup veren kulüpler verdikleri isimlerle genel kurula katılabilirler.
Toplantıya katılımın yüksek olması için bütün kulüplere gerekli bildirimler ve aramalar yapılmış ve bütün üye kulüpler kendi delegelerini delege bildirim formu doldurup bildirimde bulunmuşlardır.
Genel kurulda tüzük tadilatı yapılarak maddelerin değişeceği ve yeni madde eklenerek Gençlik Kurulu oluşturulması sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.