KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Ampullerimiz yanmazsa istifa edeceğim

Başbakanımız bile ‘köylerimizde yol, su, elektrik sorunu kalmadı' dediği halde bizler bu çağda hala köyümüze elektrik istemekle uğraşıyoruz” diyen Muhtar Babayiğit: 'Artık köye gidecek yüzüm kalmadı. Köyümüzdeki ampulü yakacak elektriğimiz verilmezse ben de muhtarlıktan istifa edeceğim!” dedi.

Ampullerimiz yanmazsa istifa edeceğim
02 AĞUSTOS 2011 SALI 23:33
0
4864
0
AA aa

Yolaçtı Köyü Muhtarı Teyfik Babayiğit, köylerine bağlı bulunan Coşkunlar, Yukarıgem, Kup ve Varvusen mezralarına elektrik verilmesi için FEDAŞ ekipleri tarafından kurulan 50 KW'lık trafonun yetersiz kaldığını ve bundan dolayı mezralarında elektrik sorunu bulunduğunu belirtti. 

Yaşanan sorun için gerek İlçe Kaymakamlığına, gerekse de FEDAŞ'a defaten müracaatta bulunmasına rağmen herhangi bir girişimin yapılmadığını iddia eden Muhtar Babayiğit, artık köylülerin yüzüne bakamaz hale geldiğini ve sorunun çözülmemesi halinde muhtarlıktan istifa edebileceğini belirtti.

Babayiğit: “Yolaçtı köyümüze bağlı olan Coşkunlar, Yukarıgem, Kup ve Varvusen mezralarına elektrik verilmesi için önceki dönemlerde buraya 50 KW'lık bir ortak trafo kurulmuş. Toplamda 80 hane olan mezralarımıza verilen elektrik bir ampulü bile mum ışığı kadar yakmakta. Buralarda televizyon izleyebilecek elektriğimiz olmadığı gibi buzdolaplarımız da çalışmıyor. Defaten gerek Genç İçe Kaymakamlığına gerekse de ilgili kurumların hem şefliklerine, hem de müdürlüklerine bu sorunu ilettim. 50 KW'lık trafonun sadece bir mezranın elektriğini bile karşılayamadığını belirttiğim halde yetkililer buna sessiz kalmayı tercih etti. Ben ise her köye gittiğimde köylünün sitemi ile karşılaştım. Artık köye gidecek yüzüm kalmadı. Başbakanımız bile ‘köylerimizde yol, su, elektrik sorunu kalmadı' dediği halde bizler bu çağda hala köyümüze elektrik istemekle uğraşıyoruz. Yetkililere sesleniyorum köyümüzdeki ampulü yakacak elektriğimiz verilmezse bende muhtarlıktan istifa edeceğim” dedi.

Köylerinde kadastro çalışması yapılmadığı ve tapumuz olmadığı için elektrik aboneliğini de yapamadıklarını belirten Muhtar Babayiğit, bu konuda verdiği dilekçelerin de cevapsız kaldığını belirtti.  

Gencin Sesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın