KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mart 2026 Çarşamba
°C

Ampullerimiz yanmazsa istifa edeceğim

Başbakanımız bile ‘köylerimizde yol, su, elektrik sorunu kalmadı' dediği halde bizler bu çağda hala köyümüze elektrik istemekle uğraşıyoruz” diyen Muhtar Babayiğit: 'Artık köye gidecek yüzüm kalmadı. Köyümüzdeki ampulü yakacak elektriğimiz verilmezse ben de muhtarlıktan istifa edeceğim!” dedi.

Ampullerimiz yanmazsa istifa edeceğim
02 AĞUSTOS 2011 SALI 23:33
0
4594
0
AA aa

Yolaçtı Köyü Muhtarı Teyfik Babayiğit, köylerine bağlı bulunan Coşkunlar, Yukarıgem, Kup ve Varvusen mezralarına elektrik verilmesi için FEDAŞ ekipleri tarafından kurulan 50 KW'lık trafonun yetersiz kaldığını ve bundan dolayı mezralarında elektrik sorunu bulunduğunu belirtti. 

Yaşanan sorun için gerek İlçe Kaymakamlığına, gerekse de FEDAŞ'a defaten müracaatta bulunmasına rağmen herhangi bir girişimin yapılmadığını iddia eden Muhtar Babayiğit, artık köylülerin yüzüne bakamaz hale geldiğini ve sorunun çözülmemesi halinde muhtarlıktan istifa edebileceğini belirtti.

Babayiğit: “Yolaçtı köyümüze bağlı olan Coşkunlar, Yukarıgem, Kup ve Varvusen mezralarına elektrik verilmesi için önceki dönemlerde buraya 50 KW'lık bir ortak trafo kurulmuş. Toplamda 80 hane olan mezralarımıza verilen elektrik bir ampulü bile mum ışığı kadar yakmakta. Buralarda televizyon izleyebilecek elektriğimiz olmadığı gibi buzdolaplarımız da çalışmıyor. Defaten gerek Genç İçe Kaymakamlığına gerekse de ilgili kurumların hem şefliklerine, hem de müdürlüklerine bu sorunu ilettim. 50 KW'lık trafonun sadece bir mezranın elektriğini bile karşılayamadığını belirttiğim halde yetkililer buna sessiz kalmayı tercih etti. Ben ise her köye gittiğimde köylünün sitemi ile karşılaştım. Artık köye gidecek yüzüm kalmadı. Başbakanımız bile ‘köylerimizde yol, su, elektrik sorunu kalmadı' dediği halde bizler bu çağda hala köyümüze elektrik istemekle uğraşıyoruz. Yetkililere sesleniyorum köyümüzdeki ampulü yakacak elektriğimiz verilmezse bende muhtarlıktan istifa edeceğim” dedi.

Köylerinde kadastro çalışması yapılmadığı ve tapumuz olmadığı için elektrik aboneliğini de yapamadıklarını belirten Muhtar Babayiğit, bu konuda verdiği dilekçelerin de cevapsız kaldığını belirtti.  

Gencin Sesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın