KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Ana tema çözüm süreci

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD tarafından düzenlenen “Siyaset ve Strateji Konuşmaları” Bingöl’de devam etti.

Ana tema çözüm süreci
19 OCAK 2015 PAZARTESİ 21:24
0
1964
0
AA aa

 Ortak Akıl Toplantıları kapsamında Bingöl'de gerçekleşen Siyaset ve Strateji Konuşmalarında ana temayı, “6-7 Ekim olayları sonrasında barış süreci: Gündemi birlikte okumak” konusu oluşturdu.

Moderatörlüğünü Kadim Akademi Başkanı İbrahim Özcoşar ile Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan'ın birlikte yaptığı Siyaset ve Strateji Konuşmaları'na USTAD ve Genç USTAD Yönetimi, Ortadoğu Çözüm Platformu Sözcüsü ve Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay, Araştırmacı Yazar Faruk Önalan, Bingöl Kanaat önderleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

USTAD Başkanı Ahmet Akgül'ün 'Bölgeyi el feneri ile uzaktan okumak yerine bölge insanının bölge gerçeklerini yansıtmasının önemi'ne değindiği açılış konuşması ile başlayan ve Ensar Vakfı Bingöl Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda demokratik toplumlarda 6-7 Ekim olayları ve benzeri olaylar, karşılaşılabilecek olası uyuşmazlıklar ve sivil toplumun bu uyuşmazlıkların çözümündeki etkisi konuşuldu.

USTAD Başkan Yardımcısı Mehmet Timurağaoğlu, bölge illerinde siyaset ve strateji adı altında başlattıkları bu anlamlı birliktelik toplantılarının Bingöl programının oldukça samimi bir ortamda gerçekleştiğini belirtti.

Timurağaoğlu, toplantıya misafir olarak Genç Memur-Sen, Nur-Der, Sağlık-Sen, Katre Dergisi, AGD, MÜSİAD, Eğitim Bir-Sen, Bilgi ve Düşünce Derneği, Ensar Vakfı, Mustazaflar Derneği, Cihannüma temsilcileri ile Bingöl Üniversitesi'nden akademisyenler ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü'nün birikimleriyle ciddi katkı sunduklarını toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Milat gazetesi yazarı ve Ortadoğu Çözüm platformu sözcüsü Ahmet Ay, coğrafyamızda yaşanan gelişmelerle ilgili söyleyecek sözü olanların doğrudan karşılaşmasını sağlamak olan bu faaliyetlerin oldukça verimli geçtiğini söyleyerek, Bingöl'ün gösterdiği ev sahipliği ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın