KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Anacur, 2005'te büyük hizmetler yaptık

İl Genel Meclis Başkanı Abdulrezak Anacur, 5302 Sayılı Özel idare Kanununun çıkması ile birlikte çalışma alanlarını genişletme imkanı bulduklarını söyledi. İl Özel İdare Müdürlüğünün 2005 yılı çalışmalarının tamamlandığını ifade eden

Anacur, 2005`te büyük hizmetler yaptık
22 ARALIK 2005 PERŞEMBE 12:17
0
1627
0
AA aa
İl Genel Meclis Başkanı Anacur, İl Özel İdare Müdürlüğünün 2005 yılı içerisinde gerçekleşen bütçenin yaklaşık 14 trilyon olduğunu açıkladı. Anacur;"5302 Sayılı Özel İdare Kanunu yerel yönetim ve yöneticilerini rahatlatarak çalışma alanını genişletme imkanını sundu.

İl Özel İdare Müdürlüğü 2005 yılında 113 adet ihale yaptı. Bu ihalelerin 85 adedi Özel İdare bütçesi kaynaklı, 28 adedi ise Sağlık, Emniyet, Kültür ve Sosyal Hizmetlere aittir. Akaryakıt ve parça alımında % 50 oranında tasarruf sağlandı, iş hacminde yüzde yüz artış gerçekleşti. İl geneli, 2005 yılı içersinde 13 kilo metre 1. kat asfalt çalışması, 14 adet köprü onarımı, 3500 metre civarında yollara buz ve baks döşemesi, 2 adet yeni menfez yapıldı.
 
Ayrıca 100 kilo metre stabilize, 200 kilo metre onarım, 50 kilo metre tesfiye yapımı gerçekleşti. Yine Köy-Des Projesi kapsamında 6 köyün yol bakımı ve stabilizesi yapıldı. 2005 yılı içerisinde ihalesi yapılan ve ikmal edilen içme suyu sayısı 36 adettir. Köy-Des Projesi kapsamında yapılan içme suyu projesi sayısı 16 adettir. Malzeme desteği ile onarım bakımı yapılan köy içme suyu sayısı da 46 adettir. Kanalizasyon çalışması tamamlanan köy sayısı 10, yapımı devam eden kanalizasyon sayısı da 15 adettir. 2005 yılı etüt ve proje sayımız 85 adettir. İl genelinde yer üstü sulama projesi sayısı 5 adet olup, bunların 2'si tamamlandı, 3'nün ise yapımı devam ediyor."dedi. İl Özel İdare Müdürlüğü kendi imkanlarıyla köylere yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere 1 adet ekskavatör, 1 adet kepçe aldığını ve 1 adet vinç alım ihalesinin yapıldığını sözlerine ekleyen Anacur;"Köy Hizmetlerinin makine parkı yetersiz ve yaşlıdır. Köy Hizmetlerinin personel konusunda büyük sıkıntısı var. Norm kadro kanunu çıkmadığından ve yeni yönetmenlik tamamlanmadığından dolayı personel alımında ve teşkilatta yeni yapılanmayı gerçekleştiremedik. 2005 yılı içerisinde 14 adet içme suyu programa alınmasına rağmen, sondaj makinesi yokluğu nedeniyle projeyi gerçekleştiremedik. İl Özel İdare Müdürlüğü 2006 yılı tahmini bütçesi 10 Trilyon civarında olması ve bütçe yetersizliği nedeniyle yeni bir hizmete ödenek ayıramadık. 2006 yılı bütçesinden destek alamıyoruz. 2006 yılında umudumuzu Köy-Des Projesinden gelecek ödeneğe bağladık. Yapılan hizmetlerde emeği geçen Başta sayın Valimiz olmak üzere, Milletvekillerine, AK Parti İl Başkanına, Genel Sekreterimize, İl Genel Meclis üyelerine, köy hizmetleri çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

Haber
www.bingolgazetesi.com


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın