KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Anadolu lisesi'nde karne töreni

Her yılsonunda protokolün katılımıyla gerçekleştirilen karne töreni, bu yıl Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği törende yapılan konuşmalarda ‘kitap okumanın', ‘melek liselerinin' ve ‘yabancı dilin' önemine vurgu yapıldı.

Anadolu lisesi`nde karne töreni
14 HAZİRAN 2008 CUMARTESİ 09:39
0
2364
0
AA aa
Eğitim- öğretim yılının sona ermesiyle 372 okulda eğitim gören 56 bin 269 öğrencinin yaz tatiline girdiği Bingöl'de protokolün katılımıyla gerçekleştirilen karne töreni, Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Törene; Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, İl Müftüsü Hasan Çağlar, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ‘Bingöl Okuyor Kampanyası'nda en çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, il genelinde 6 Anaokulu, 17 YİBO, 325 İlköğretim Okulu, 1 Özel İlköğretim Okulu, 24 lise ve dengi okulda okuyan toplam 56 bin 269 öğrencinin karne alarak yaz tatiline başladığını söyledi.
Konuşmasında eğitim-öğretimin önemine değinen Hansu, eğitim –öğretimin bir bütün olduğunu belirtti ve eğitimin sınav eksenli düşünülmesinin hatalı olacağının altını çizdi.
‘Unutulmamalıdır ki biz hayatın her alanına insan yetiştirmekteyiz' diyen Hansu; “Ki, ilköğretimin amaçlarına da bakıldığında bu durum çok net bir şekilde görülür. İlköğretimin 17 amacından sadece biri “ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak” şeklindedir. Geriye kalan 16 amaç ise genel ahlak, erdem, saygı, sevgi, milli ve evrensel kültürün korunması, girişimciliktir. Bunların hiç biri dikkate alınmadan sadece OSS eksenli düşünmenin hatalı olacağı kanaatindeyim. Kaldı ki bir üst öğrenimden kasıt sadece sınavla öğrenci alan okullar değildir. Genel liseler ve hayata en kısa yoldan hazırlayan (ara insan gücü) meslek liselerimiz de üst öğrenim kurumlarıdır'' diye konuştu.
Daha sonra törende öğrencilere seslenen Vali İrfan Balkanlıoğlu, öğrencilik günlerini doyasıya yaşayamadığını dile getirdi ve ekledi: “Öğrencilik yıllarımda daha donanımlı olmak ve çok iyi yabancı dil bilmek isterdim. Günümüzde yabancı dilin önemi çok fazla. Vasıfsız elaman çok fazla. Donanımınız çok iyi ise her yerde iş bulabilirsiniz. Çok okumak lazım. Çok okuyan insan, tüm dersleri en iyi şekilde yapar. Yalnızca Türkçe veya edebiyat değil tüm dersleri iyi olur” dedi.
Konuşmaların ardından folklor ekibin gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 
Bingöl'ü uluslararası arenada temsil edecek
TÜBİTAK'ın bu yıl 16.'sını düzenlediği Matematik Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye genelinde büyük bir başarı göstererek üçüncü olan Bingöl Anadolu Lisesi öğrencisi İlyas Bulut, ülkemizi uluslararası bilim yarışmalarında temsil edecek takıma aday olmaya hak kazanarak ilimizde bir ilki gerçekleştirdi.
Törenden, hediyesini Vali Balkanlıoğlu'ndan alan İlyas Bulut, bu başarısıyla herkesin takdirini kazandı. Bulut, ilimizin gurur kaynağı oldu.
Törende ayrıca diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

BingolOnline/Bingöl Kent Haber


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın