KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Nisan 2026 Perşembe
°C

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Paneli

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Paneli
08 ARALIK 2022 PERŞEMBE 17:16
3
2012
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Anadolu Mektebi Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Vali Yardımcısı Abdullah Özübek, İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil Yücel, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programda TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencisi İrem Günerigök başkanlığında, öğrenciler Meryem Betül Özgen, Leyla Bayantemur, Hümeyra Bozkurt ve Beyzanur Bürkek'in sunumlarıyla “Mustafa Kutlu Açılış Paneli” gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE ‘KİTAP OKUYUN' TAVSİYESİ

Programda konuşan Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, kitap okuyarak üniversiteye giden öğrencilerin, hayata emsallerine göre önde başlayacağını söyledi. Öğrencileri okumaya teşvik edeceklerini ve okumayı sevmeyen öğrencileri de okumaya özendireceklerini belirten Güçlü, “Öğrenciler, kendi gayretleriyle okumalar yaptıktan sonra, belirledikleri zaman dilimlerinde öğretmenlerle bir araya gelerek okumalardan paylaşımda bulunacaklar. Hayatta kaybedilen birçok şeyin ihmallerden kaynaklı olduğu biliyoruz. Öğrencilerimize üç öğüt veriyoruz; bugün yapman gerekeni erteleme, böbürlenme, heyecanını kaybedip asla pes etme”  ifadelerini kullandı.

YAZARLAR GENÇ OKUYUCULARLA BULUŞTURULUYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, ise, “Anadolu Mektebiyle Bingöl'de bir ilki, bir hayalimizi gerçekleştirdik. Bir diğer hayalimiz de bu panelimizde Anadolu Mektebinin kurucusu ve yürütme kurulu başkanı olan, Prof. Dr. Sami Güçlü'yü aramızda görmekti. Davetimize icabet ettikleri ve gelişiyle bizleri onurlandırdıkları için Prof. Dr. Sami Güçlü Hocamıza, Bingöl Anadolu Mektebi adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Anadolu Mektebi projesi hakkında bilgi veren Yücel, şunları söyledi: “Anadolu Mektebi, başta ülkemiz olmak üzere, gönül ve kültür coğrafyamızın sanat, kültür ve edebiyatına düşünce ve eserleriyle büyük katkıda bulunan şair, yazar ve düşünürleri, genç okuyucularla buluşturmaya yönelik, bir yazar okuma programı, bir kültür-edebiyat hareketidir. Anadolu Mektebi Yazar Okumalarıyla, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, sorumluluk sahibi, ilkeli, araştırıp sorgulayan, çok yönlü ve donanımlı yeni nesillerin yetişmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Anadolu Mektebi, yazar külliyatını okumak ve kitap değerlendirmelerini yazmak suretiyle gençlerimize çok zengin bir okuma deneyimi sunmaktadır. Yazar okumaları ayrıca panellerle taçlandırılmakta ve toplumsal farkındalık oluşturulmaktadır. 

Umuyoruz ve inanıyoruz ki, bu okumaları yapan öğrencilerimiz arasından da nice yazarlar ve şairler çıkacaktır. Zira, Mustafa Kutlu'nun da ifade ettiği gibi  “İnsan yaza yaza değil okuya okuya yazar olur.”

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Aydoğdu ise, Gençlere baktığında geleceği gördüğünü, bu nedenle de yapılan çalışmaları çok kıymetli bulduğunu dile getirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.04.2026
04:00
SMS ve Yapay Zekâ Dolandırıcılığına Önlem
SMS ve Yapay Zekâ Dolandırıcılığına Önlem
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile BTK'nın ortak çalışması sonucu yürürlüğe giren yeni düzenleme ile SMS ve yapay zekâ destekli dolandırıcılıklara karşı kapsamlı tedbirler devreye alındı. Yeni düzenleme ile URL içeren yurt dışı mesajlar engellenirken, izinsiz arama ve pazarlama faaliyetlerine de sınırlama getirildi.
02.04.2026
03:46
Bingöl`de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin çalışması sonucu, çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.
02.04.2026
03:45
Bingöl`de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de Denetimler Sıklaştı
Bingöl'de polis ekiplerinin kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde 818 kişi sorgulanırken, 1 şahsın üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Dilencilik yapan 2 kişi hakkında da işlem yapıldı.
02.04.2026
01:23
Bingöl`de
Bingöl'de 'Akıllı Şehir' Çalıştayı Düzenlenecek
Bingöl'ün geleceğini dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ekseninde şekillendirmek amacıyla 'Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Çalıştaya ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman isimlerin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri de katılım sağlayacak.
02.04.2026
00:51
Bingöl Üniversitesi`nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde Üreticilere Toprak Analizi Eğitimi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen çalıştayda, toprak analizlerinin tarımsal verimliliğe etkisi ve doğru gübreleme yöntemleri üreticilere anlatıldı.
02.04.2026
00:33
ATAKDER Bingöl`de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
ATAKDER Bingöl'de Deprem Hazırlığı İçin Sahada
Afet Tespiti ve Arama Kurtarma Derneği (ATAKDER) yöneticileri, Yedisu Fayı'nın oluşturduğu risklere dikkat çekmek amacıyla Bingöl'de temaslarda bulundu. Kentte eğitim ve acil eylem planlarının hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın