KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mart 2026 Cuma
°C

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Paneli

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Paneli
08 ARALIK 2022 PERŞEMBE 17:16
3
1957
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Anadolu Mektebi Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Vali Yardımcısı Abdullah Özübek, İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil Yücel, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programda TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencisi İrem Günerigök başkanlığında, öğrenciler Meryem Betül Özgen, Leyla Bayantemur, Hümeyra Bozkurt ve Beyzanur Bürkek'in sunumlarıyla “Mustafa Kutlu Açılış Paneli” gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE ‘KİTAP OKUYUN' TAVSİYESİ

Programda konuşan Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, kitap okuyarak üniversiteye giden öğrencilerin, hayata emsallerine göre önde başlayacağını söyledi. Öğrencileri okumaya teşvik edeceklerini ve okumayı sevmeyen öğrencileri de okumaya özendireceklerini belirten Güçlü, “Öğrenciler, kendi gayretleriyle okumalar yaptıktan sonra, belirledikleri zaman dilimlerinde öğretmenlerle bir araya gelerek okumalardan paylaşımda bulunacaklar. Hayatta kaybedilen birçok şeyin ihmallerden kaynaklı olduğu biliyoruz. Öğrencilerimize üç öğüt veriyoruz; bugün yapman gerekeni erteleme, böbürlenme, heyecanını kaybedip asla pes etme”  ifadelerini kullandı.

YAZARLAR GENÇ OKUYUCULARLA BULUŞTURULUYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, ise, “Anadolu Mektebiyle Bingöl'de bir ilki, bir hayalimizi gerçekleştirdik. Bir diğer hayalimiz de bu panelimizde Anadolu Mektebinin kurucusu ve yürütme kurulu başkanı olan, Prof. Dr. Sami Güçlü'yü aramızda görmekti. Davetimize icabet ettikleri ve gelişiyle bizleri onurlandırdıkları için Prof. Dr. Sami Güçlü Hocamıza, Bingöl Anadolu Mektebi adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Anadolu Mektebi projesi hakkında bilgi veren Yücel, şunları söyledi: “Anadolu Mektebi, başta ülkemiz olmak üzere, gönül ve kültür coğrafyamızın sanat, kültür ve edebiyatına düşünce ve eserleriyle büyük katkıda bulunan şair, yazar ve düşünürleri, genç okuyucularla buluşturmaya yönelik, bir yazar okuma programı, bir kültür-edebiyat hareketidir. Anadolu Mektebi Yazar Okumalarıyla, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, sorumluluk sahibi, ilkeli, araştırıp sorgulayan, çok yönlü ve donanımlı yeni nesillerin yetişmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Anadolu Mektebi, yazar külliyatını okumak ve kitap değerlendirmelerini yazmak suretiyle gençlerimize çok zengin bir okuma deneyimi sunmaktadır. Yazar okumaları ayrıca panellerle taçlandırılmakta ve toplumsal farkındalık oluşturulmaktadır. 

Umuyoruz ve inanıyoruz ki, bu okumaları yapan öğrencilerimiz arasından da nice yazarlar ve şairler çıkacaktır. Zira, Mustafa Kutlu'nun da ifade ettiği gibi  “İnsan yaza yaza değil okuya okuya yazar olur.”

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Aydoğdu ise, Gençlere baktığında geleceği gördüğünü, bu nedenle de yapılan çalışmaları çok kıymetli bulduğunu dile getirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.03.2026
02:53
Saadet Partisi`nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi'nden Bingöl İçin acil önlem çağrısı
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı M. Fatih Tiryaki, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada Bingöl'ün deprem riski açısından kritik bir bölgede bulunduğunu belirterek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca'nın konuyu Meclis gündemine taşıdığı bildirildi.
06.03.2026
02:51
Bingöl`de Dünya Yetimler Günü`nde Anlamlı İftar
Bingöl'de Dünya Yetimler Günü'nde Anlamlı İftar
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar programında yetim çocuklarla bir araya geldi. Programda konuşan Vali Çelik, yetim ve öksüzlere sahip çıkmanın medeniyetin en önemli miraslarından biri olduğunu vurguladı.
06.03.2026
02:50
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
Akaryakıta zam! Tabelalar güncellendi
ABD-İsrail ile İran arasındaki çatışmanın tırmanmasıyla Orta Doğu'daki petrol ve LNG arzına ilişkin endişelerin artması fiyatları etkiledi. Gelişmeler benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansıdı. Bingöl'de motorin fiyatı 66 lirayı da aştı!
06.03.2026
02:49
Bingöl`de ‘Zimem Defteri` Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Bingöl'de 'Zimem Defteri' Geleneği Bu Yıl da Yaşatıldı
Ankara'da yaşayan Bingöllü iş insanı Cevdet Ateş, Osmanlı'dan günümüze uzanan 'Zimem Defteri' geleneğini bu yıl da sürdürdü. Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ihtiyaç sahiplerinin bakkal ve market borçları kapatılırken, yaklaşık 14 bin alışveriş kartı da mahalle muhtarları aracılığıyla dar gelirli ailelere ulaştırılmak üzere dağıtıldı.
06.03.2026
02:47
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Havalimanı kapanıyor ama bilet satılıyor!
Bingöl Havalimanı bakım çalışmaları nedeniyle bayram bitiminde kapanacak ancak bazı havayolu şirketlerinin kapanma tarihinden sonra da bilet sattığı, sonrasında da 'olumsuz hava koşulları' nedeniyle bileti iptal ettiği görüldü. Bayram dönüşü mağdur olmamak için dikkat edin!
06.03.2026
02:47
Bingöl`de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencilerinden Ramazan dayanışması
Bingöl'de KYK öğrencileri 'Komşum Projesi' çerçevesinde yurtta hazırlanan yemekleri komşuların iftar sofrasına ulaştırarak dayanışma örneği sergiliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın