KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

'Anadolu Mektebi Yazar Okumaları' Projesi

Bingöl'de 'Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi' çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, okul müdürleri, danışman öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

`Anadolu Mektebi Yazar Okumaları` Projesi
29 EYLÜL 2022 PERŞEMBE 18:05
0
1201
4
AA aa

Proje çerçevesinde Mevlana Kız Anadolu Lisesi kütüphanesinde okul müdürleri, danışman öğretmenleri ve öğrencilerle bir araya gelen İl Müdürü Halil Yücel, proje ve okudukları kitaplar üzerine sohbet etti.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Yücel, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesinin müdürlük koordinesinde, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi'nden 7 öğrenci, Mevlana Kız Anadolu Lisesi'nden 9 öğrenci ve Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi'nden 6 öğrenci olmak üzere toplam 22 öğrenciyle başladığını aktardı.

Proje kapsamında Yazar Mustafa Kutlu'nun eserlerinin okutulduğunu belirten Yücel, “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi hazırlanırken amacımız, öğrencilerin kitaptan kendilerine intikal eden duygu, düşünce, soru, cevap, yeni bir fikir ve benzeri hususların kavranmasıdır. Geleceğimiz olan siz gençlerimizin çok iyi yetişmesini istiyoruz. Sizler ne kadar iyi yetişirseniz geleceğimiz de o kadar güzel ve aydınlık olacaktır. Bir kitabın bize katacağı şey çok fazladır. Kitap okumak demek; yeni bilgiler öğrenmek, eski öğrenilen bilgileri pekiştirmek, daha gelişmiş bir insan olmak, topluma faydalı bireyler olmak demektir. Her zaman ve her yerde kitap okumaya önem göstermeliyiz, kitap okumak ufkunuzu genişletir, sınav başarınızı, okuduğunuzu anlama kapasitenizi artırır. Sınavlarda başarılı olan birçok öğrenci, başarısını çok kitap okumaya borçludur, okumayı alışkanlık haline getirelim” dedi.

Yücel, “Ayrıca ilimizde ilk defa Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Ortaokul Uygulama Programı Güveçli Ortaokulu, Göltepesi Yeni Yerleşim Ortaokulu ve Turgut Özal Ortaokulu ile başlatılmıştır. Güveçli Ortaokulu 2 danışman öğretmen 20 öğrenci, Göltepesi Yeni Yerleşim Ortaokulu 1 danışman 5 öğrenci ve Turgut Özal Ortaokulu'nda 1 danışman ve 10 öğrenciyle ortaokul uygulama programını Eylül sonu itibariyle başlatmış bulunmaktadırlar. Farklı bir süreç izleyen ortaokul uygulama programında her dönem kılavuzda belirtilen listeden 10 eser seçilip okunmakta ve çeşitli etkinlikler yapılmaktadır” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95758)
30 Eylül 2022 Cuma 09:47
Geleli 2-3 ay oldu. Memleketin milletvekillerinden daha manşette. Demişimdir siyaseti en iyi öğretmen kesimi yapar. rengarenkler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95757)
30 Eylül 2022 Cuma 08:28
bu il müdürüde nereye gidiyorsa resim çekiyor. başka bildiği bir şey yok. öğretmen evinde 24 saat okey oynayan okul müdürlerinden ne olur acaba. bunlarmı çocuklarımıza örnek oluyor yazık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95746)
29 Eylül 2022 Perşembe 23:19
Samimi olmayan hareketlere riya denir..Riyakarlığı Allah hayatta sevmez..Allah için birgün manşette olmasa ne diyeyım asalet tamamlama nasip olacakmı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95733)
29 Eylül 2022 Perşembe 21:12
Eğitim katilleri
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın