KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Anadolu Sağlık Sen: Tek Çatı, Tek Kadro...

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarındaki çeşitli hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli sağlık personeli alımı yapıldığını, ancak bu istihdam şeklinde aile kurumunun hiç dikkate alınmadığını belirtti.

Anadolu Sağlık Sen: Tek Çatı, Tek Kadro...
24 EKİM 2019 PERŞEMBE 19:13
0
1411
0
AA aa

2018 yılında istihdam edilmek üzere, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde sözleşmeli sağlık personeli alındı. 2019 yılında alınacağı açıklanan 29 bin personelden ebe, hemşire, sağlık teknisyeni/teknikeri, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi gibi unvanlar da olmak üzere 12 bin sözleşmeli personel alındı. 17 bin sözleşmeli personel daha alınacağı Sağlık Bakanı tarafından açıklandı.

KPSS 2019/4 puanı ile sözleşmeli sağlık personeli atamalarının gelecek yıllarda da aynı yöntemle devam edeceğine dikkat çeken Taşkın, ekonomik koşulların çok ağır olduğunu ve herhangi bir meslek okulunu bitiren gençlerin işin niteliğine bakmadan iş arayışına başladıklarını, bunun da beraberinde çeşitli adaletsizliklere neden olduğunu söyledi.

Necip Taşkın, yaptığı yazılı açıklama da şu ifadelere yer verdi: “Sözleşmeli personel, kadrolu gibi bir güvenceye sahip değil, ancak işsizlik ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle sözleşmeli işe talip oluyorlar. Kamu istikrarı ve adalet, öncelikle bütün çalışanların kendilerini güven de hissettikleri bir sistemle mümkün olabilir.

Sözleşmeli personelin mazerete bağlı yer değiştirme hakkı yok. Farklı illerde çalışmak zorunda olan ailelerin parçalanmışlığı öncelikle çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerini olumsuz etkiliyor. Çalışma alanında uluslararası sözleşmelere imza atan Türkiye, maalesef bu konuyu önemsemiyor! Anayasa ile güvence altına alınan aile kurumunun korunması hakkındaki maddeler dikkate alınmıyor. Çıkarılan yönetmeliklerin ve yasaların Anayasa'ya ile uyumlu olmaları gerekir, ayrıca sağlık çalışanlarının huzuru, mutluluğu ve aile kurumunun korunması dikkate alınmalıdır.

Türkiye vatandaşları, devleti baba olarak görür. Baba, evlatları arasında ayrım yapmaz. Sözleşmeli istihdam edilenler üvey evlat muamelesi görüyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle çocuklarından ayrı kalan anneler, babalar var. Böyle bir parçalanmışlık vicdanen de kabul edilemez. Çalışanlar, gelecek kaygısı taşımamalıdır. Devletine güvenmelidir. Çalışanların sosyal, ekonomik ve kültürel sorunları olmamalı, işyerinden kaynaklı sıkıntı yaşamamalı, işyeri koşulları iyileştirilmeli, çocukların da içinde olduğu aile efradıyla huzurlu ve mutlu yaşayabilmelidir. Devlet, bunu sağlamakla yükümlüdür. Ancak sözleşmeli istihdam edilenler ne yazık ki bütün olumsuzlukları birlikte yaşıyorlar. Sağlık teşkilatlarında aynı işi yapan biri kadrolu, biri sözleşmeli çalışan farklı ücret almaktadır. Dolayısıyla bu istihdam şekli adaletsizliğe neden olmaktadır.

Anadolu Sağlık Sen olarak, kamudaki çok farklı istihdam şeklinin kaldırılarak, eşit, adil, güven veren bir istihdam şekline geçilmesini arzuluyoruz. Parçalanmış ailelerin birleştirilmesini, bu parçalanmışlıktan en çok zarar gören çocukların dengeli ve sağlıklı gelişebilmelerinin sağlanmasını istiyoruz. Sözleşmeli istihdam edilen kamu çalışanlarının aileleriyle birleşmesine imkân verecek yasa ve yönetmelikler acilen düzenlenmelidir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın