KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Anadolu'nun şampiyon umudu: yiğidolar!

Ligde "3 büyükler"e kafa tutan ve zirve mücadelesi veren Sivasspor 23 sezondur şampiyon çıkartmamış olan Anadolu'nun umudu!

Anadolu`nun şampiyon umudu: yiğidolar!
04 NİSAN 2008 CUMA 11:17
0
1011
0
AA aa
Ligde bu sezon ''3 büyükler'' ile zirve mücadelesi veren Sivasspor son 23 sezonda şampiyon çıkaramayan Anadolu'nun umudu oldu.

Türkiye'de futbolseverler, 6 hafta sonra hangi takımın şampiyon olacağını merakla bekliyor. Geride kalan 49 sezonda şampiyonlukların 17'sinde Fenerbahçe'nin, 16'sında Galatasaray'ın, 10'unda Beşiktaş'ın ve 6'sında Trabzonspor'un isminin yazılı olduğu birinci ligde, bu sezonun son 6 haftasına Trabzonspor dışındaki diğer 3 büyük takım (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş) ile Sivasspor şampiyonluk yarışında iddialı olarak giriyor.

Trabzonspor'un 1983-1984 sezonundaki 6. şampiyonluğunun ardından geçen
23 sezonda Anadolu'dan bir takımın şampiyonluğuna hasret kalan futbolseverler, son 6 haftaya ''3 Büyükler'' ile birlikte giren Sivasspor'un göstereceği performansı merak ediyor.

Trabzonspor'un son şampiyonluğunun ardından geçen 23 sezonun 10'unda
Galatasaray'ın, 7'sinde Fenerbahçe'nin, 6'sında ise Beşiktaş'ın şampiyonluğunu gören Anadolu insanı, bu sezon Sivasspor'a şampiyonluk konusunda gönülden destek veriyor.

-YİĞİDOLAR ÖZLEME SON VERECEK Mİ?-

Ligin ilk yarısını, Beşiktaş'ın 3 puan, Galatasaray'ın 2 puan, aynı puana sahip olduğu Fenerbahçe'nin ise 2 gol averajı önünde 37 puanla lider olarak tamamlayan Sivasspor'un, sezonun sonunda da aynı başarıyı gösterip gösteremeyeceği merak ediliyor.

Son 6 haftaya 63 puanlı lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde, 61 puanlı ikinci Galatasaray'ın averajla ardında üçüncü sırada giren Sivasspor, 3 büyük takımdan biri olan, 4. sıradaki Beşiktaş'ın ise 3 puan önünde yer alıyor.

Son 6 haftada alınacak sonuçlara göre, UEFA Kupası'na katılma şansının yanı sıra lig şampiyonu veya ikincisi olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimali bulunan Sivasspor'un, son 23 sezonda şampiyon çıkaramayan Anadolu'nun şampiyonluk özlemine son verip vermeyeceği spor kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Lig tarihinde geride kalan 49 sezonda, şampiyonluk yarışında zaman zaman
4 büyük takımı zorlayan Eskişehirspor, Adanaspor, Kocaelispor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kayserispor gibi Anadolu takımlarının ulaşamadığı şampiyonluğa, ''Yiğidolar'' olarak bilinen Sivasspor'un ulaşıp ulaşamayacağı spor kamuoyunda en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

-SİVASSPOR'UN FİNAL HAVASINDA GEÇECEK SON 6 MAÇI-

Trabzonspor dışında şampiyon çıkaramayan Anadolu'nun bu sezon zirvedeki
temsilcisi Sivasspor'u, son 6 haftada birbirinden zor maçlar bekliyor.

Sezon sonunda en az UEFA Kupası'na katılmayı hedefleyen Sivasspor, bu
hafta sonu sahasında dördüncü sıradaki Beşiktaş'ı konuk edecek.

Zorlu Beşiktaş maçının ardından Sivasspor, Kayserispor, Denizlispor ve
Gençlerbirliği ile deplasmanda, Ankaraspor ve Galatasaray ile sahasında
karşılaşacak.

Kırmızı-beyazlı ekip, sezonun ilk yarısında son 6 maçta 4 galibiyet, 2 mağlubiyet elde ederek 12 puan toplamıştı. Bu 6 maçlık periyotta Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1, sahasında Kayserispor'u 1-0, Denizlispor ve Gençlerbirliği'ni ise 2-0'lık skorlarla yenen Sivasspor, Ankaraspor ve Galatasaray'a ise 2-0'lık sonuçlarla mağlup olmuştu.


Haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın