KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Anayasa çıkarması

Anayasa değişikliği çalışmalarına başkanlık eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat, salı günü AB büyükelçilerine bilgi verecek. Bir başka heyet de Lizbon'da değişiklikleri anlatacak

Anayasa çıkarması
15 EYLÜL 2007 CUMARTESİ 09:03
0
1106
0
AA aa
AKP, haftalarca kamuoyundan gizlenen yeni anayasa taslağını Sapanca'da sürdürülen çalışmaların tamamlanmasının hemen ardından salı günü Avrupa Birliği'ne (AB) anlatacak.
Anayasa değişikliği çalışmalarına başkanlık eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, salı günü AB büyükelçilerinin aylık toplantısının konuğu olacak.
AB Dönem Başkanı Portekiz'in ev sahipliğinde gerçekleşecek olağan toplantıya Sapanca'daki çalışmalara başkanlık eden bir AKP yetkilisinin davet edilmesi anlamlı bulundu. Fırat, toplantıda AB büyükelçilerine taslak konusunda bilgi verecek ve bu konudaki sorularını yanıtlayacak.

'Troyka' toplanıyor

Türkiye ile AB Troykası da Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasının ardından ilk kez salı günü Portekiz'in başkenti Lizbon'da toplanacak. Siyasi direktörler düzeyindeki toplantıda Türk heyetine Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ahmet Acet başkanlık edecek.
Toplantıda AB tarafı, Türkiye'nin kısa vadeli reform beklentilerini bir kez daha dile getirecek. Bu çerçevede AB heyetinin, kasım başında Avrupa Komisyonu'nca yayımlanan İlerleme Raporu öncesi, Vakıflar Yasası'nın onaylanması ve TCK'nın tartışmalı 301. maddesinin değiştirilmesine ilişkin ısrarlı taleplerini tekrarlayacak. Söz konusu taleplerin AB büyükelçileri tarafından da dile getirilmesi bekleniyor.
AB, Türkiye'nin rapor öncesi söz konusu konularda istenen adımların atmasına, yeni hükümetinin reformları hızlandırma kararlılığı ve İlerleme Raporu'nda yapılacak değerlendirmeler açısından büyük önem veriyor.
Lizbon'daki görüşmelerde Türk heyetinin de Ankara'nın reform kararlılığını vurgulayarak özellikle AB'nin cesaretlendirdiği "sivil anayasa" çalışmalarına ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.
Lizbon toplantısından bir günü önce Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'n AB müzakere süreciyle ilgili olarak tüm bakanlık ve kamu kurumları yetkilileri ile bir araya gelerek önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaları belirleyecek olmasına da dikkat çekiliyor.
Toplantıya ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, siyasi direktör düzeyindeki troyka toplantılarının her dönem başkanlığı sırasında bir kez yapıldığı anımsatıldı.
Toplantılarda, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci çerçevesinde yapılan ve yapılması öngörülen çalışmalarla bölgesel ve uluslararası konularda kapsamlı görüş alışverişinde bulunulacağı belirtildi.

'Bizi bağlamaz' demişti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, çalışmaları bilim kurulu tarafından yürütülen ve Sapanca'da kampa girmeden önce tam metni basına sızdırılan taslağa yönelik eleştirilere, "Şu ana kadar tartışılanlar bizim taslağımız değildi. Partimizi bağlayacak bir taslak olmadığını söylememize rağmen, birileri ya Türkçe bilmiyor ya da beyinleri dumura uğradığı için parti taslağı gibi kabul ettiler" diyerek tepki göstermişti.


Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.12.2025
23:34
Bingöl Basın Konseyi`nden PFDK Tepkisi:
Bingöl Basın Konseyi'nden PFDK Tepkisi: '12Bingölspor yalnız değildir'
Bingöl Basın Konseyi, Silifke deplasmanındaki tartışmalı hakem kararları ve PFDK cezalarının ardından 12Bingölspor'a sahip çıkan net bir açıklama yaptı: '12Bingölspor, bu kentin emeğini, mücadelesini ve umudunu temsil etmektedir. Ölçüsüz disiplin cezaları ve tartışmalı hakem uygulamaları karşısında Bingöl'ün değerleri sahipsiz değildir.'
28.12.2025
23:30
Adaklı ve Kiğı`da Eğitime 1 Gün Ara
Adaklı ve Kiğı'da Eğitime 1 Gün Ara
Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adaklı ve Kiğı ilçelerinde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi.
28.12.2025
23:28
Yatırım sözü var, yol yok!
Yatırım sözü var, yol yok!
2022 yılında yatırım programına alınmasına rağmen yenilenmeyen Yedisu yolu, sürücüler için can güvenliği tehdidine dönüşürken, yatırım vaatlerinin neden hayata geçirilmediği sorusu cevapsız kalıyor.
28.12.2025
23:27
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme hazırlık kapsamında Yedisu ilçesinde kurulan konteyner kentte tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca 40 adet yedek konteyner için ikinci bir alan oluşturulduğunu açıkladı.
28.12.2025
23:26
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç sürmeye ağır yaptırımlar geliyor. TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri olacak trafik kanun teklifiyle para cezaları katlanacak, ehliyetlere uzun süreli el konulacak.
28.12.2025
23:25
Bingöl`de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürerken, 280 köy yolundan 178'i ulaşıma açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın