KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Ankara katliamıyla bunlar hedeflenmiş!

Ankara’da 102 kişinin öldüğü terör saldırısının hedefleri, “yaklaşan seçimleri sabote ederek siyasi istikrarı bozmak ve eylemden devletin sorumlu tutulması sağlanarak PKK’nın Türkiye’ye saldırılarını meşrulaştırmak” olarak açıklandı.

Ankara katliamıyla bunlar hedeflenmiş!
29 EKİM 2015 PERŞEMBE 01:25
0
1478
0
AA aa

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 10 Ekim 2015 günü Ankara Garı civarında meydana gelen terör saldırısı kapsamında Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada; gelinen aşamayla ilgili olarak, “19 Ekim 2015 tarihli yazılı basın bildirimizde isim paylaşılmaksızın bazı şüphelilerin evlerinde yapılan aramalar da ele geçirilen materyallerden bahsedilmiştir. Konuya dair daha önceki bildirimizin 5-g maddesinde belirtilen silahların ve bombaların ele geçirildiği evde ayrıca çok sayıda dijital materyale de el konulmuştur. Ele geçirilen dijital materyallerin içeriklerinin çözümüne ilişkin dair emniyet birimlerimizce başlatılan çalışmalar halen devam etmektedir. Çok sayıda elde edilen dijital materyallerin bugün itibari ile yaklaşık yüzde 5'lik gibi çok az kısmı çözülebilmiştir” denildi.

"SURİYE'DEKİ DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN TALİMAT ALARAK TÜRKİYE GENELİNDE EYLEMLER PLANLADIKLARI ANLAŞILMIŞTIR"

Açılan dijitallerden elde edilen verilerde menfur Ankara saldırısını düzenleyen örgüte dair çok önemli bilgilerin elde edildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

“Buna göre; Söz konusu örgüt Gaziantep merkezli olarak hücre tipi bir yapılanma modeli oluşturmuştur. Gaziantep'teki bu örgüt grubunun doğrudan Suriye'deki DEAŞ terör örgütünden talimat alarak Türkiye genelinde eylemler planladıkları anlaşılmıştır. İncelenen kayıtlara göre, söz konusu terör örgütünün, Mersin ve Adana'daki HDP saldırılarını, Diyarbakır'daki HDP mitingindeki bombalama eylemini ve Suruç'taki bombalama eylemini gerçekleştirdiklerine dair kuvvetli deliller bulunduğu, bu terör örgütüne Suriye'deki örgüt merkezinden düzenli para akışının olduğu, bu terör örgütünün yurt içinde daha birçok eylemleri planladıkları, özellikle Suriye'den mülteci olarak yurdumuza gelmiş olan ve terör örgütleri ile bağlantısı bulunmayan Suriye'li gençleri örgüte çekmeye çalıştıkları, Suriye'den PKK ve DEAŞ'e karşı olan tüm gruplara yönelik eylem yapma izni aldıkları, aynı şekilde yurdumuzda yaşayan Hıristiyan ve Yahudilere karşı da eylem yapmak amacıyla aynı ülkeden izin almak için gayret gösterdikleri, yurt içindeki bir askeri üsse yönelik canlı bomba eylemi yapmayı planladıkları tespit edilmiştir.”

Ele geçirilen dijital kayıtlarda 10 Ekim 2015 günü Ankara Garı önünde meydana gelen patlamaya dair yeni bilgilere ilişkin, “Söz konusu terör örgütü Ankara'da Sıhhiye meydanında yapılması düşünülen barış mitingine katılacak grupları açık kaynaklardan tespit ederek bu gruplara karşı bombalama eylemi gerçekleştirmek amacıyla hedef tespiti yapmıştır. Gerçekleştirilen terör eyleminin sonuçlarından neler beklediklerini kendi içlerinde değerlendirmişlerdir” ifadeleri kullanıldı.

“TERÖR EYLEMLERİNİ YAYGINLAŞTIRIP 1 KASIM GENEL SEÇİMLERİNİ ERTELETMEK”

Yapılan açıklamada, eldeki dijital materyallerden edinilen bilgilere göre, bu eylemleri şu amaçlara ulaşmak için gerçekleştirdikleri kaydedildi:

“Yaklaşan seçimleri sabote ederek siyasi istikrarı bozmak ve seçim sonucunda çıkacak siyasi tablodan herhangi bir şekilde hükümet kurulmasını zorlaştırmak. Bombalama eyleminde hedef seçtikleri kitleye karşı saldırıyı gerçekleştirip, bu sebeple hedef seçtikleri kitlenin marjinal kesimlerini sokağa dökmek, protesto ve eylemleri çoğaltıp ülkeyi istikrarsızlığa, kavgaya ve kargaşaya sürüklemek. Yine kendi gerçekleştirdikleri bu eylemden devletin sorumlu tutulmasını sağlayarak PKK'nın Türkiye'ye saldırılarını meşrulaştırmak. Eylemi başkent Ankara'da gerçekleştirerek Türkiye'ye gözdağı vermek. Terör eylemlerini yaygınlaştırıp 1 Kasım genel seçimlerini erteletmek. Terör örgütünün Ankara Garı'ndaki bombalama eylemini Suriye'de ki örgütten aldığı izinle gerçekleştirdiği, bu eylem için özellikle Türk uyruklu canlı bombacı talep ettikleri, yukarıda belirttikleri amaçları Suriye tarafıyla paylaştıkları tespit edilmiştir. Anlatılan konularla ilgili olarak Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan 20 kişilik ekip ile dijital verilerin çözümü çalışmaları devam etmektedir. Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada en başından beri başarılı ve titiz bir çalışma sergileyen ve olayın aydınlatılmasında büyük gayretleri olan Ankara İl Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimlerindeki amir ve memurlarımızı da tebrik ederiz. Soruşturmamız derinleştirilerek devam etmektedir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın