KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ekim 2026 Pazar

Ankara'da domuz gribi tatili var mı?

''Domuz gribi nedeniyle eğitim-öğretime ara verilecek mi?'' sorusuna cevap veren Ankara Valisi Kemal Önal, ''Domuz gribi dolayısıyla okullarda tatili gerektirecek bir konu yok'' dedi.

Ankara`da domuz gribi tatili var mı?
18 KASIM 2009 ÇARŞAMBA 12:44
0
1447
0
AA aa
 
Önal, Ankara Valiliği'nde ''Eğitime yüzde 100 destek projesi'' kapsamında düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Domuz gribi nedeniyle eğitim-öğretime ara verilecek mi?'' sorusuna Vali Önal, şunları söyledi:

''Domuz gribi dolayısıyla okullarda tatili gerektirecek bir konu yok. Hastalığın seyri devam ediyor. Kriz Merkezi 24 saat esasına göre çalışıyor. Sağlık ve sosyal yönden gelen bilgiler değerlendiriliyor. Yayılma niteliğini sürdürüyor. Okuldaki devamsızlık yüzde 4 oranında ve normal dönemdeki durumdan farklılık göstermiyor. Kurban Bayramı'na yönelik tatili uzatma tarzında yeni bir durum bugün için mevcut değil. Bu konuda yetkili de değilim. İlgili bakanlık karar verir.''

Bir gazetecinin ''Okullar aracılığıyla velilere gönderilen 'çocuğunuza domuz gribi aşısı yaptırılmasını onaylıyor musunuz?' şeklindeki soruya büyük çoğunluğun onaylamadığını gözlemledikleri'' yönündeki sorusunu yanıtlamayan Vali Önal, okullarda halen devam eden normal aşılama programı hakkında bilgi verdi. Önal, ''Okullarda karma aşıya yönelik uygulama sürüyor. Veliler aşıya tepki göstermeden çocuklarına rutin olarak yaptırsın. Normal aşı takviminde aksama yaşanmasın. Şu anda okullarda yapılan domuz gribi aşısı değildir.'' dedi.

Bir başka gazetecinin ''Ankara'da kaç kişinin yaşamını kaybettiğine ilişkin'' soru üzerine, 11 kişinin domuz gribinden öldüğünü söyledi.

-EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK-

Daha sonra hayırseverlerden Emine Bağcı, Nihal Ülger, Nimet Meto ile Ankara Valiliği arasında ''Eğitime yüzde 100 destek projesi'' kapsamında protokol imzalandı.

Emine Bağcı, Haymana'nın Yurtbeyli beldesinde kendi adına lise yapılması için 10 bin metrekare arsa, Nihal Ülger kaybettiği eşi Hakan Ülger adının Gölbaşı Selametli beldesinde valilik tarafından yaptırılan 8 derslikli ilköğretim okuluna verilmesi için 300 bin TL, diğer hayırsever Meto ise Çiğdem Mahallesi'nde valilik tarafından yaptırılan 8 derslikli Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne kendisinin ve eşi Erdoğan Meto'nun adının verilmesi için 1 milyon TL bağışladı.

Törene, hayırseverlerin yakınları, ilgili vali yardımcıları ve İl Milli Eğitim yetkilileri katıldı.

AA

Haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın