KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Ankara'da türban eylemi

Ankara'da Sivil Toplum Örgütleri, YÖK'ü eleştirerek türban'ın eğitimde serbest bırakılması için eylem yaptı.

Ankara`da türban eylemi
05 EYLÜL 2007 ÇARŞAMBA 11:39
0
1096
0
AA aa
MAZLUMDER, İLKDER, ASDER, Büro Memur-Sen ve Öğretmen-Sen üyesi bir grup, üniversitelerdeki türban yasağını protesto ettiler.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü önünde düzenlenen protesto eyleminde bir konuşma yapan MAZLUMDER Ankara şubesi Başkanı Emrullah Beytar, demokratik hukuk devletinde eğitim ve öğretim hakkının ulusal ve uluslararası metinlerle teminat altına alındığını söyledi. YÖK ve Üniversitelerin Türkiye'de hukuk ve demokrasinin sağlam temele kavuşmasını istemediğini öne süren Beytar, yeni hazırlanacak sivil anayasada YÖK'ün tamamen kaldırılarak yerine üniversiteler arası kurul oluşturulması gerektiğini savundu. Beytar, “YÖK'ün, bilimsel araştırmaları bırakıp bireylerin kılık kıyafetleriyle uğraşan bir anti demokratik kurum özelliğinin halen devam ediyor olması, genç kuşakların geleceğinin halen tehdit altında olduğunun açık göstergesidir” dedi.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da, dün Ankara Üniversitesi'nin kayıtları sırasında “başörtüsü avcılığı” yapıldığını iddia ederek, “Başörtülü kızlara zulüm uygulayanların adları tarih sayfalarına kara bir leke olarak yazılacaktır” dedi.

Gruptakiler eylem sırasında ayrıca ellerinde türban yasağı aleyhinde pankartlar taşıdılar.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın