KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Anlaşma sağlandı, eylem sonlandırıldı

Kalehan Barajı’nda çalışan işçiler, özlük haklarının iyileştirilmesi için bir ay önce iş bırakma eylemi başlattı. Tüm zorluklara rağmen eylemi sürdüren köylüler, yapılan anlaşmayla eylemi sonlandırdı.

Anlaşma sağlandı, eylem sonlandırıldı
26 AĞUSTOS 2014 SALI 00:19
0
2320
0
AA aa

Geçtiğimiz Ramazan ayında başlayıp bir ayı aşkın süren iş bırakma eylemi, kanaat önderlerinin girişimi sonucu mağdur edilen köylüler ile Kalehan Barajı yetkililerinin anlaşmasıyla sona erdi. Anlaşmayla birlikte 900 işçi tekrar iş başı yaptı.

Kalehan Enerji şirket yetkilileri ile köylüler arasında yapılan anlaşma görüşmesine, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun, bölge alimlerinden Molla Sadullah Yanılmaz, Kaleköyü Dernek Başkanı Cengiz Çalışkan, Kaleköy, Asmakaya, Arslanbeyli, İnandık köy muhtarları ve çok sayıda köylü katıldı.

Şirket ile köylüler arasında varılan anlaşma metninde şu ifadelere yer verildi: “İşten çıkarılanların tekrar işe alınmaları, Güvenliği sağlayan taşeron firmanın işine son verilmesi, tüm çalışan işçilerin ana firma elemanı olarak çalıştırılmaları, ücret adaletsizliğine son verilmesi, İşçi alımı, mal ve hizmet alımında Solhan ve Bingöl'e öncelik verilmesi, şantiye ve baraj çalışmasından dolayı mağdur olan köylülerin mağduriyetinin giderilmesi, bozulan yolların tamir edilerek asfaltlanması, baraj suyu altında kalacak köylerin haklarının ödenmesi hak kaybının oluşmaması için istimlâk bedelinin yanında köylerin manevi tazminat bedellerinin hesaplanarak ödenmesi, Solhan kaymakamlığı ve Bingöl Valiliği tarafından baraj altında kalan köylerin tüzel kişiliklerinin devam etmesi için yer tespitinin köylülerin onayı alınarak yapılması.”

TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK ÖZEL SEKTÖR BARAJI

Anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şirketin Genel Koordinatörü Ertan Demirbaş: “Biz şirket olarak buraya 49 yıllığına yatırım yapmaya geldik. Bu baraj özel sektör tarafından Türkiye'de yapılan en büyük barajdır. Elektrik üretimi olarak 8. büyük baraj olacak. Bu büyük projenin sağlıklı kazasız belasız yürümesi en büyük arzumuzdur. Bundan sonra iletişim ve diyalog daha önem vereceğiz. Biz de köylünün mağdur olmasını istemeyiz” dedi.

AK Parti il başkanı Yusuf Coşkun ise: “Hükümet olarak büyük projelere imza attık. Bu baraj Türkiye'nin enerji açığına bir nebze de olsa katkı sağlayacak. Yılda 400 trilyon elektrik üretimi olacak. Köylünün mağdur edilmeden projenin yürütülmesinden yanayız. Hükümet ve iktidar olarak ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

“900 ÇALIŞANIN İŞBAŞI YAPMASI HAYIRLI BİR GELİŞMEDİR”

Anlaşmanın sağlanmasında büyük bir gayret eden tanınmış alim ve kanaat önderi Sadullah Yanılmaz: “Anlaşma hayırlı uğurlu olsun inşaatta çalışan 900 çalışanın işbaşı yapması hayırlı bir gelişmedir. Köylü misafirperverliğini göstermiştir. Köylünün temsilcisi olarak verdiği çözüme köylülerin itiraz etmemelerinden dolayı tüm köylülere ve anlaşmanın tarafı olan heyete teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

“Şirket köylüyü çok mağdur etti” diyen Köy Dernek Başkanı Cengiz Çalışkan: “Bu baraj çalışması köye kar değil zarar vermiştir. Mağdur edilecek köyler, Solhanlı ve Bingöllünün çıkarı neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan geri durmayacak ve istekleri yerine getirilmezse bundan sonra da bir dizi eylemlerde bulunacak. Umarım bu anlaşma hayırlara vesile olarak köylünün mağduriyetini sona erdirir” diye konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın