KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2025 Pazar
°C

Anne adayları dikkat

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Mahmut Eliş, annenin aldığı gıdalarla bebeklerin beslendiğini belirterek, tüketilen gıdaların çürük dişteki bakterilerin çiğnenmesi sonucu mideye, buradan da kan yolu ile bebeğe ulaşıp gelişimini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Anne adayları dikkat
30 OCAK 2009 CUMA 10:57
0
1034
0
AA aa
Çocuk sahibi olmak isteyen anne adaylarının, hamilelik öncesinde mutlaka ağız ve diş sağlığı muayenesi yaptırmasını belirten Dt. Mahmut Eliş, varsa çürük ve diş eti rahatsızlıklarının giderilmesi gerektiğini ifade etti. Dt. Eliş, annelerin hamilelik döneminde de 6 ayda bir mutlaka diş hekimi kontrolünden geçmesi gerektiğini belirterek, "Bilindiği üzere hamile kadınların bebekleri annenin aldığı gıdalarla beslenir. Bebeği anne beslediği için hamilelerin çok dikkatli olması gerekir. Annenin yediği gıdalar çürük olan dişlerdeki bakterilerle birlikte mideye ve oradan da kan yoluyla bebeğe ulaşır. Bu bakterilerin bebeğe ulaşması gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu durum bebekte akut kalp romatizması ve böbrek hastalıklarına neden olabilir. Bunun önlenmesi için hamileliğe karar verildikten sonra anne ve baba adaylarının mutlaka ağız ve diş muayenesi yaptırmaları, çürük ile diş eti rahatsızlığı varsa giderme yolunu seçmeleri gerekir. Bunun haricinde hamile kadınların zaman zaman diş hekimine görünerek kontrol yaptırması lazım. Çünkü ağızdaki bazı hormonal değişiklikler sonucu asit oranında değişim olur. Asit oranının artması çürüklerin daha erken ve sık olmasına sebep olur. Bu durum hamileliğe bağlı olarak diş eti gingivitisinin (iltihaplanması) gelişmesine sebep olur" dedi.  
  Hamilelikte bazı dönemlerde yapılan tedavilerin bebek açısından sıkıntıya neden olabileceğini belirten Dt. Mahmut Eliş, anne adaylarının bu dönemlere de dikkat etmesi uyarısında bulundu. Dt. Eliş, "Hamileliğin 1. ve 3.dönemlerinde yapılan diş tedavileri bebek açısından sıkıntı doğurur. İlk üç aydaki müdahaleler düşüklere, son üç aydaki müdahaleler ise erken doğuma neden olacağından dolayı bu dönemlerde müdahalelerden kaçınılmalıdır. Hamile bayanların bu tür tedavilerini 2. dönem olarak nitelendirdiğimiz 3. ve 6. aylarda yaptırmalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu.
  Dt. Mahmut Eliş, ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu da vurgulayarak, dişlerin düzenli olarak fırçalanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bingol Haber12
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın