KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Anne sütü projesi tehlikeli bir projedir

Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube Başkanı Narin: “Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya çalıştığı Anne Sütü Bankası Projesi iyi niyetle yola çıkılsa da toplumun geleceği açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir projedir” dedi.

Anne sütü projesi tehlikeli bir projedir
18 MART 2013 PAZARTESİ 08:10
0
11074
0
AA aa

Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube Başkanı Abdullah Narin, anne sütü bankası projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Projeyi eleştiren Narin, Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya çalıştığı Anne Sütü Bankası Projesi iyi niyetle yola çıkılsa da toplumun geleceği açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir proje olduğunu vurguladı.

“Genelde canlıya özelde insana ait tüm genetik materyali ve hücresel ürünleri ekonomik bir kazanç vasıtası olarak gören küresel kapitalist sistemin Müslüman bir toplumu bu minvalde yutmasına zemin hazırlayabilecek tehlikeleri içermektedir” diyen Narin: “Toplumsal çözülmenin yaşandığı, akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin sıfırlandığı, merhametin ve yardımlaşmanın şehirlerimizin sokaklarını bankalara terk ettiği bir süreç yaşanırken ortaya atılan Anne Sütü Projesi de aile bağlarımızı dejenere edebilecek bir uygulamaya dönüşebilir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verilerine göre 8 bin 908 kadının eşlerine karşı polis korumasına alındığındı bir ülkede toplumsal ilişkilerin ve aile bağlarının seküler yasalarla korunamayacağı açıktır. Yüzyıllarca aile mefhumunun korunmasında en büyük katkıyı sağlamış olan kadim değerlerimizin yok sayılmasıyla aile içi şiddetin ve boşanmaların hızla arttığı aşikârdır. Aileye dair yeniden inanç eksenli düzenlemelerle daha sağlam bağlar kurulması gerekirken ve Sağlık Bakanlığı'na hiçbir toplumsal talep yokken bu şekilde tüm değerlerin ekonomik sözleşmelere indirgenmesine yol açacak uygulamalara başvurulmasının küresel sistemin bir dayatması olduğunu düşünmemiz kaçınılmazıdır” dedi.

“Nesepten dolayı haram olanlar sütten dolayı da haram olurlar''

İnanç ve düşünce hürriyetinin en temel insan haklarından olduğunu hatırlatan Narin: “Kişilerin aile oluştururken ve devamlılığını sağlarken bunu inançları ekseninde yürütmeleri de seküler metinlerle kısıtlanamayacak haklardandır. Nisa Suresinin 23. Ayet-i Kerimesi sütkardeşliğini aynen soydan gelen kardeşlik gibi kabul etmiş ve bir evlilik yasağı getirmiştir. Bu ayeti kerimeden “nesepten dolayı haram olanlar sütten dolayı da haram olurlar'' hükmü çıkarılmıştır. Her inançta olduğu gibi bu yasak da bir duyarlılık meselesidir. Bir apartmanda yaşayan insanların birbirlerini tanımaz hale geldiği bir toplumda muhtemel Süt Bankası personelinin bu duyarlılığa sahip olduğundan kim nasıl emin olacaktır? Elbette hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz ve elbette münferit sütanneliği uygulaması duyarlılık sahibi aileler için bir çıkış yolu olabilir. Ancak aile bağları, nikâh ve evlilik bağları Süt Bankası Projesi kapsamında ilerleyen süreçte küresel ekonomiye eklemlenmiş bir uygulamaya dönüşmesi muhtemel bir girişime kurban edilmemelidir. Süper marketlerin raflarında satılan birçok gıdanın içeriğinde helalliği tartışılan binlerce katkı maddesine karşı önlem alınamazken sütanneliği meselesinde alınacak önlemelerle bir karışıklığa mahal verilmemesinin çok zor olduğunu düşünüyoruz. Küresel ekonomik sitem her hâlükârda kazanca endeksli olduğu için ekinde ve nesilde meydana gelen bozulmalardan rahatsızlık duymamaktadır ve canlıların genetiğiyle ve nesebiyle rahatlıkla oynayabilmektedir. Avrupa Birliği Uyum Yasaları kapsamında da olsa toplumumuzun temel değerlerini hafife alan hiçbir uygulamaya onay vermememiz gerekir. Sağlık Bakanlığı'nı iyi niyetli de olsa tehlikeli sonuçları olabilecek bu projeden vazgeçmeye davet ediyoruz. Muhtemel bir Süt Bankasına süt vermemek ve süt almamak duyarlı halkımız tarafından bu uygulamaya verilecek en güzel cevaptır” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın