KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Anne ve babalara seminer

Zübeyde Hanım Anaokulu, anne ve babalara yönelik ‘Çocukluk çağı sağlık sorunları' konulu bir seminer düzenledi.

Anne ve babalara seminer
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:02
0
2676
0
AA aa

Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından organize edilen seminerde, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Uyar, 0-6 yaş gurubu çocuklu ailelere yönelik “Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir seminer verdi. 

Hafta sonu Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sevgin, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdiresi Hatice Başoğuz ve öğrenci velileri katıldı.

Programda “Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir sunum yapan Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Mehmet Uyar, sunum teklifinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Okul idaresinin yaptığı çalışmanın çok güzel olduğunu belirten Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Uyar, okul idaresine teşekkür etti.

“Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir sunum yapan Dr. Uyar, “İlköğretim çağında 16 milyonu aşkın öğrenci, 500 bin civarında öğretmen ve okul çalışanı bulunmaktadır. Okul döneminde geçirilen bazı hastalıklar ömür boyu kalıcı sakatlıklara sebep olmaktadır. Okul çağı fiziksel ve ruhsal gelişim sürecinde çocukların gerek faydalı gerek zararlı kimi alışkanlıkların edinildiği bir dönemdir” dedi.

Okullar çocukların bir arada bulunduğu, çocuklara ulaşmanın kolay olduğu bir ortam sağladığına dikkat çeken Dr. Uyar, “Aşı kampanyaları, sağlık taramaları ve benzeri durumlar için sağlık hizmetleri sunumunun kolay olduğu alanlardır. Ancak birlikte yaşamanın beraberinde getirdiği bazı sakıncalar da vardır. Bulaşıcı hastalıkların daha kolay yayılmasına sebep olma gibi. Okul çağı döneminde hastalık etmenleri yetişkin ve yaşlılık dönemine göre farklılık gösterir. Örneğin kabakulak ve suçiçeği hastalıklarını çoğumuz çocukluk döneminde geçiririz. Yine boğaz enfeksiyonu sonucu gelişebilen kalp ya da eklem romatizması 15 yaşından sonra çok nadirdir. 1930 tarihli umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 164. maddesi okullarda hekim ve hemşire bulunmasını ve sağlık hizmetlerinin bunlar eliyle okullarda verilmesi gerektiğini söyler. Ancak günümüzde hemşiresi ve hekimi olan okul yok denecek kadar azdır. Kısaca çocukluk ve okul dönemi özel ilgi ve bakım gerektiren, kendine özgü sağlık sorunlarının olduğu bir dönemdir” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın