KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Anne ve babalara seminer

Zübeyde Hanım Anaokulu, anne ve babalara yönelik ‘Çocukluk çağı sağlık sorunları' konulu bir seminer düzenledi.

Anne ve babalara seminer
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:02
0
2946
0
AA aa

Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından organize edilen seminerde, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Uyar, 0-6 yaş gurubu çocuklu ailelere yönelik “Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir seminer verdi. 

Hafta sonu Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sevgin, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdiresi Hatice Başoğuz ve öğrenci velileri katıldı.

Programda “Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir sunum yapan Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Mehmet Uyar, sunum teklifinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Okul idaresinin yaptığı çalışmanın çok güzel olduğunu belirten Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Uyar, okul idaresine teşekkür etti.

“Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir sunum yapan Dr. Uyar, “İlköğretim çağında 16 milyonu aşkın öğrenci, 500 bin civarında öğretmen ve okul çalışanı bulunmaktadır. Okul döneminde geçirilen bazı hastalıklar ömür boyu kalıcı sakatlıklara sebep olmaktadır. Okul çağı fiziksel ve ruhsal gelişim sürecinde çocukların gerek faydalı gerek zararlı kimi alışkanlıkların edinildiği bir dönemdir” dedi.

Okullar çocukların bir arada bulunduğu, çocuklara ulaşmanın kolay olduğu bir ortam sağladığına dikkat çeken Dr. Uyar, “Aşı kampanyaları, sağlık taramaları ve benzeri durumlar için sağlık hizmetleri sunumunun kolay olduğu alanlardır. Ancak birlikte yaşamanın beraberinde getirdiği bazı sakıncalar da vardır. Bulaşıcı hastalıkların daha kolay yayılmasına sebep olma gibi. Okul çağı döneminde hastalık etmenleri yetişkin ve yaşlılık dönemine göre farklılık gösterir. Örneğin kabakulak ve suçiçeği hastalıklarını çoğumuz çocukluk döneminde geçiririz. Yine boğaz enfeksiyonu sonucu gelişebilen kalp ya da eklem romatizması 15 yaşından sonra çok nadirdir. 1930 tarihli umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 164. maddesi okullarda hekim ve hemşire bulunmasını ve sağlık hizmetlerinin bunlar eliyle okullarda verilmesi gerektiğini söyler. Ancak günümüzde hemşiresi ve hekimi olan okul yok denecek kadar azdır. Kısaca çocukluk ve okul dönemi özel ilgi ve bakım gerektiren, kendine özgü sağlık sorunlarının olduğu bir dönemdir” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
06.08.2026
16:54
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Ağustos ayının ilk haftasında JTI grubuna yapılan zammın ardından bu kez PM grubu sigaralara 10 TL zam geldi. Güncellemeyle gruptaki en ucuz sigara 120 TL, en pahalı sigara ise 140 TL'ye yükseldi.
06.08.2026
15:42
Bingöl`de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın