KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2025 Pazar
°C

Anşin: 'Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız'

Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yayınladığı basın bildirisinde 'aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışlarımızın her zaman yanındayız' dedi.

Anşin:
18 EKİM 2024 CUMA 02:08
6
946
0
AA aa

Başkan Anşin, sağlık çalışanlarının mevcut sorunlarının çözülmesini beklerken, yeni bir yönetmelik taslağının konuşulduğunu ve bunun mağduriyetleri katlayacağını söyledi.

“Aile hekimliğinin uygulanmaya başlandığı günden itibaren sorunların çözülmesi adına yoğun bir mücadele veriyoruz” diyen Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, açıklamasında şu görüş ve ifadelere yer verdi:

“Cumartesi nöbetleri konusunda gösterdiğimiz kararlı duruş ile meselenin nasıl çözüldüğüne tüm aile hekimliği çalışanları şahittir.  Yapılan kesintileri açtığımız davalarla iptal ettirdik. Başvurularımız ile bazı sorunları ortadan kaldırdık. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları ne zaman destek istedilerse verdik, her zaman yanlarında olduk.  Özellikle destek ödemelerinin azlığı, cari giderlerin yetersizliği ve çalışanların hiçbir sorumluluğu olmamasına rağmen maruz kaldıkları durumlar ve yaşadıkları kayıpları önleme adına da yoğun bir mücadele yürütüyoruz.

Türk Sağlık – Sen olarak biz aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımızın mevcut sorunlarının çözülmesini beklerken yeni bir yönetmelik taslağı sahada konuşulmakta ve mağduriyetlerin katlanarak artacağı bu taslaktan kamuoyuna yansıyanlarda görülmektedir.

Bunu kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değildir.

Bir kez daha uyarıyor ve dikkat çekiyoruz;

Sosyal taraflarla görüşülmeyen, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının görüşüne başvurulmadan, çalışma hayatındaki sıkıntıları dikkate almadan hazırlanacak her yeni düzenleme sorunlar yumağına büyütmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımız sorunlarının çözülmesini beklemekte, mali ve özlük haklarında iyileştirmeler talep etmektedirler.

Sahanın beklentilerinin aksine yapılacak her düzenlemenin karşısında olduğumuzu ve tüm platformlarda bu düzenlemelere karşı bir mücadele ortaya koyacağımızı ifade ediyoruz.

Bu kapsamda sosyal taraflardan meselesi çalışan olan her sivil toplum örgütünün çalışmalarını ve etkinliklerini dün olduğu gibi bugünde destekliyoruz.

Meseleye çözüm üretmek adına atılan her adımın ve ortaya konulan her haklı tepkinin yanındayız.

Bunun içinde referansımız dün yaptıklarımızdadır. Yaptıklarımız aynı zamanda yapacaklarımızın teminatıdır.

Cumartesi nöbetleri için 12 Aralık 2014 Tarihi'nde iş bırakma ve 13 Aralık 2014 Tarihi'nde 5 Bin Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanı'nın Ankara'da gerçekleştirilen AHEF mitingine destek vermiştik.

8 Şubat 2020'de Ankara Anıtpark'ta gerçekleştirilen “Sağlıkta Şiddete ve Hak Kayıplarına Hayır” demek için bir araya gelindiği AHEF mitingine de en büyük desteği yine biz verdik.

19 Ekim Tarihi'nde Ankara'da Aile Hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışanlarımızın seslerini duyurmalarını değerli buluyor, desteklediğimizi ve onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.

Biz çalışanın meselesi adına gayret yürütülen her platformda varız. Çalışan neredeyse oradayız.

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarını haklı tepkilerini desteklediğimiz gibi Genel Merkezimiz Sayın Bakan ve bakanlık yetkilileri ile yapacağı görüşmede bu meseleyi bir daha dile getirerek çözüm talep edecektir.

Mücadelemiz sorunların çözülmesi, çalışanların mağdur edilmemesi ve yeni kazanımlar elde etmek adınadır.

Günün heyecanına kapılmadan ilmek ilmek işleyerek yaptığımız mücadelemize tüm çalışanlardan aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımızdan destek bekliyoruz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın