KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Anşin: 'Ek ödemede taban ödemeler mutlaka revize edilmeli'

Türk Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, ek ödemede taban ödemelerinin mutlaka revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Anşin: `Ek ödemede taban ödemeler mutlaka revize edilmeli`
12 AĞUSTOS 2022 CUMA 17:14
14
1872
6
AA aa

Türk Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği yayınlanmış ve sabit ek ödemenin yanına taban ödeme ve teşvik ek ödemesi getirilmiştir. Ek ödemede taban bir ödemenin belirlenmesi olumlu bir düzenleme olmuştur. Taban ödemeler meslek mensuplarına göre 10 bin TL'den 250 TL'ye kadar çok geniş bir aralıktadır. Özellikle hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri gibi sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan arkadaşlarımızın ve THS, GİH, YHS gibi sınıflarda görevli olarak bakanlığa bağlı sağlık kurumlarında görev yapan personeller için belirlenen taban ödeme ücretlerinin 800-250 TL arasında olduğu görülmektedir." dedi.

Sağlık Bakanlığı personelinin yaklaşık yüzde 80'ini oluşturan personeller için belirlenen taban ödemelerin hem hakkaniyet açısından sorunlu hem de günümüz şartları açısından oldukça düşük bir rakam olarak belirlendiğini kaydeden Anşin: “Belli bir fayda sağlama yerine sadece taban ücretleri olsun diye belirlenen bu rakamların mutlak suretle revize edilmesine ihtiyaç vardır. Bunun yanı sıra çalışanların döner sermaye sisteminde sadece sabit ek ödemeye mahkûm edildikleri ve performans ödemelerinin trajikomik bir hal aldığı gibi şimdide sadece taban ek ödemeye mahkûm edilmeleri gibi bir sistem oluşturulmamalı teşvik ek ödemelerinin her personele makul bir gelir sağlayacak düzeyde verilmesi adına da finansal çalışmalar yapılmalı, bu durum kurumların ve bakanlığın önceliği olmalıdır.” diye konuştu.

Anşin, açıklamasını şöyle tamamladı: "Söz konusu ek ödeme yönetmeliği dışında kalan bakanlık merkez teşkilatı, Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda hekim ve eczacında dışındaki personel ve diğer çalışanlar içinde yapılacak düzenlemeler ile ilgili de bir an önce bilgi verilmelidir. Söz konusu yönetmelikle ilgili geniş bir çalışma genel merkez mevzuat birimimiz tarafından yürütülmekte olup çalışan aleyhine olan düzenlemeler ile ilgili de gerek başvuru ve görüşmelerle diyalog süreci gerekse hukuki süreçler titizlikle yürütülecektir."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94782)
14 Ağustos 2022 Pazar 03:32
Bir elektirik tekniklerinin sağlıkla ilgili bir sendikaya başkan olabilmiş olması problemin ana kaynağı iken kopyala yapıştır demeçlerle dostlar alış verişte görsün tiyatrosu içeren bir haber olmuş, boş anlamsız geçiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94780)
13 Ağustos 2022 Cumartesi 17:29
Sn. Başkanım; Memur ve Emekli Memur Promosyon Güncellemesi ve Çözüme Kavuşturulması İçin Yaptığınız Gayretlerden Dolayı Teşekkürler...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94778)
13 Ağustos 2022 Cumartesi 12:34
Teşekkürler başkan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94776)
13 Ağustos 2022 Cumartesi 11:05
Sağlık Camiasının Bel Kemiği Olan SHS Sağlık Hizmetleri Sınıfı Mensubu Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknikeri Personellerin Özlük Hakları İyileştirilmelidir...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94775)
13 Ağustos 2022 Cumartesi 10:57
Sn. Türk Sağlık-Sen Başkanı; Sadık ANŞİN Bey Başarılar ve Kolaylıklar Dilerim...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94770)
12 Ağustos 2022 Cuma 22:11
Adı geçen yönetmelik hekimlere yönelik olmuştur. Hekim dışı personele komik rakamlar telaffuz edilmektedir. Yhs ve gih sınıfında çalışan personel bu ucube yönetmelikten sıfır ek ödeme almaktadır dolayısıyla yaşanan bu durum iş barışını bozan bir düzenleme dir derhal revize edilmelidir!!
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın