KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Aralık 2025 Pazar
°C

Anşin; 'Ortada kazanım değil hezimet var!'

7. Dönem Toplu sözleşmelerinin de tıpkı 6. dönemde olduğu gibi kamu çalışanlarının, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının 2 yılının heba edildiğini söyleyen Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin; 'Ortada kazanım yerine hezimet vardır. Bunun da sorumluları yetkili konfederasyon ve sendikadır' dedi.

Anşin;
24 AĞUSTOS 2023 PERŞEMBE 15:36
4
1383
6
AA aa

Kamu İşveren Heyeti ile yetkili sendikaların 7. Dönem toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, kamu çalışanlarının mağdur edildiğini belirtti.

Birçok beklentinin karşılanmadığını vurgulayan Anşin; “Kamu çalışanlarının beklentisi olan refah payı, kira yardımı, enflasyon farkının aylık verilmesi, 8 Bin 77'tlik zammın emekli maaşlarına eklenmesi, yardımcı hizmetlilere kadro, vergi diliminin yüzde 15'e sabitlenmesi, bayram ikramiyesi, sözleşmeden kadroya geçenlere süre sınırı olmadan mazeret tayini hakkı verilmesi gibi hususların hiç birisi anlaşılan maddeler arasında bulunmamaktadır. Sağlık ve sosyal hizmet kolunda da durum farklı değildir. Tüm sağlık çalışanlarının beklediği tek kalem maaş, taban, teşvik ve nöbet ücreti gibi tüm ödemelerin günümüz şartlarına uygun bir seviyeye yükseltilmesi, giyim yardımı gibi sosyal ödemelerin diğer kurumlar seviyesine çıkartılması gibi temel beklentileri ile ilgili hiçbir mutabakat yoktur” dedi.

“Çalışma yapılacak” gibi ucu açık muallak ifadelerle çalışanların oyalanması yolunun seçildiğini dile getiren Anşin, şunları söyledi;

“İmzalanan mutabakat o kadar boştur ki günümüz şartlarında ancak trajikomik olarak değerlendirilebilecek bazı ödemelerle ilgili artışları kazanım diye sunma derdine düşmüşlerdir.  Ortada kazanım yerine hezimet vardır. Bunun da sorumluları yetkili konfederasyon ve sendikadır.  Çalışanların taleplerinin dikkate alınmadığı, mağduriyetlerin görüşülmediği, imza atmak için mutabakat yapılmasının dışında hiçbir kayda değer gelişmenin olmadığı bu tiyatronun sahibi onlar, kaybedeni ne yazık ki tüm çalışanlar olmuştur.  Türk Sağlık-Sen olarak özellikle belirtmek istiyoruz ki yetkili konfederasyon ve sendikanın bu tiyatrosuna dur diyecek olan yine çalışanların kendileridir.  Yetkiyi sahibine ve ehline teslim ederek toplu sözleşmede kamu çalışanlarının sürekli kaybetmelerine bir son vermelidirler.  Türk Sağlık-Sen olarak mücadelemiz tüm platformlarda, her zaman ve şartta çalışanlar adına devam edecektir. Temel beklentilerin karşılanması, kronikleşen sorunlara çözüm üretilmesi adına var gücümüzle çalışacağız. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını da bu mücadeleyi birlikte vermeye, ailemize katılmaya çağırıyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103416)
25 Ağustos 2023 Cuma 09:53
Hepiniz aynısınız. Bu yapılanlar Tiyatrodan başka bişey değil. Perde arkasında herşey olmuş, bitirilmiş zaten. Sendiklarda kendi ceplerini dolduruyor. Allah tüm emekçilerin hakkını sizden alacaktır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103415)
25 Ağustos 2023 Cuma 08:11
İki yılda bir gidip hükümetle piyes ve tiyatro oynayıp insanları kandırıyorlar. Kazanımlar elde ettik diyorlar. Bunlar AKP'nin arka kapısında koltuk bekleyen zavallılardır. Bu ülkede rejim ve kişiler değişmedikçe biz kamu çalışanları sürekli ezileceğiz, ve ezilmeye mahkum olazağız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103414)
25 Ağustos 2023 Cuma 02:55
Ayıp olmassa bir şey soracam sizlere
Acaba profesyonel sendikacılarınızın ne kadar maaş aldıklarını üyelerinize açıklarmısınız
Tüm sağ sendikacılar için söylüyorum.
İşte sorun tam da burdan başlıyor.
Üyesine karşı işverenin yanında yer alan ve üyesinin aidatları ile yağlı maaşlar alan haramzade yapılar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103413)
25 Ağustos 2023 Cuma 02:50
Miund wené kıştıd koni
Meselé şıma enava
Sanki şıma pa niyi. sendikayı bin nişt ru. yin bazar kerd. Ez Vuno eğitim sen bazar kerd. çikay şıma pa çiniyo.
Keşka hukumat en senduke waraden zaf hol bin Ri di memuruna şıma hamey cemaat. lakin faydé şıma şımar çinu. hama çara memurunır bibu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103412)
24 Ağustos 2023 Perşembe 23:10
Sendikaları takan yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103405)
24 Ağustos 2023 Perşembe 19:06
İyi de sizde hükümet ortağı değil misiniz siz yetkili olsanız ne değişecek yani
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın