KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mart 2026 Cumartesi
°C

AP'den dizel ve benzinli araçların satışının yasaklanmasına onay

Avrupa Parlamentosu (AP), 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli binek otomobillerin ve hafif ticari araçların satışının yasaklanmasına dair öneriyi onayladı.

AP`den dizel ve benzinli araçların satışının yasaklanmasına onay
09 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 10:56
0
2979
0
AA aa

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Komisyonu'nun önerisini oylayarak AB'nin sıfır emisyon politikası çerçevesinde 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli yeni binek otomobillerin ve hafif ticari araçların satışını yasaklayan bir öneriyi onayladı. Alınan karar ile 2035 yılından itibaren içten yanmalı motorlu araçlar yerine sadece elektrikli ya da hidrojenli yeni araçların satışına izin verilecek. Avrupa Konseyi'nin de yıl sonuna kadar kararı onaylaması ile yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) 2050 yılına kadar karbon nötrlüğü elde edebilmesi için 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltmayı hedefleyen iklim paketinin bir parçası olarak alınan karar ile otomobil üreticileri, yeni otomobillerinin karbon emisyonlarını 2030'dan itibaren binek otomobiller için yüzde 55 ticari araçlar için yüzde 50 azaltmaları gerekecek.

KARARA İKİNCİ EL ARAÇLAR DAHİL DEĞİL

Söz konusu karara ikinci el araçların dahil olmadığı belirtilirken, ikinci el araçların fiyatının artması bekleniyor. AP milletvekili Alexandr Vondra yaptığı açıklamada, “Yeni karar ile 2035 yılından itibaren sadece elektrikli ve hidrojenli otomobiller satılacak. Elbette elektrikli otomobillerin fiyatları bataryaları ile orantılıdır ve fiyatlar içten yanmalı motorlu otomobil fiyatlarına göre pahalıdır. İkinci el otomobillerin satışına ise bir engel getirilmediğinden piyasa da geçici de olsa bir belirsizlik olacaktır. Bu nedenle fiyatlar orada da artışa geçecektir” dedi.

Yayınlanan raporlara göre günümüzde, dünyada bir milyardan fazla fosil yakıtlı araç bulunmakta ve dünyanın karbondioksit emisyonlarının yüzde 30'undan fazlasını üretmektedirler. 

Araç emisyon kurallarının sıkılaştırılması, AB'nin 1990 yılına kıyasla 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarında yüzde 55'lik bir azalma elde etmek istediği “Fit for 55” iklim paketinin bir parçası olarak yer alıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
07.03.2026
03:00
Karlıova`da Trafik Cezası Tartışması!
Karlıova'da Trafik Cezası Tartışması!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kesildiği iddia edilen 180 Bin TL'lik rekor trafik cezası tartışma konusu oldu. Siyasi kimliğiyle tanınan İlyas Bingöl, aracına kesilen cezanın ardından yaşanan süreci sosyal medya hesabından paylaşarak konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.
07.03.2026
02:58
Bingöl`de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli cezaevine teslim edilirken, diğer şüpheli şahıs ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
07.03.2026
02:58
Bingöl`de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl'de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri vatandaşları kültür ve sanatla buluşturuyor. Tiyatro ve çocuk gösterileriyle renklenen programlar, ilahi konserleriyle de Ramazan'ın manevi atmosferini salona taşıyor.
07.03.2026
02:57
FKA`ya personel alımı başvuruları başladı
FKA'ya personel alımı başvuruları başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesi'nde görevlendirilmek üzere 4 uzman personel ile 1 destek personeli (programcı) alımı yapacağını duyurdu.
07.03.2026
02:56
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar programında çocuklar ve aileleri bir araya geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın