KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Araç muayene istasyonları özelleştirme ihalesini Opus kazandı

Araç muayene hizmetlerinin 20 yıllığına özelleştirilmesiyle ilgili başlattığı ihalenin ilk etabını, dünya çapında araç muayene hizmeti veren Opus'un, Met-Gün İnşaat, Itversia Gestion S.L ve VTV Norte SA ile birlikte oluşturduğu MOİ Ortak Girişim Grubu kazandı.

Araç muayene istasyonları özelleştirme ihalesini Opus kazandı
24 ŞUBAT 2025 PAZARTESİ 17:13
6
4314
2
AA aa

Araç muayenelerinde yeni dönem...

Yıllardır eleştirilerin odağı haline TÜVTÜRK dönemi sona erdi.

SÖZLEŞME İÇİN İHALE BAŞLATILDI

Özelleştirme İhalesi Başkanlığı kamu hizmetinin kesintiye uğramaması için 14 Ağustos 2027'den itibaren geçerli olacak yeni sözleşme için ihale başlattı.

22 Ekim 2024'te yayınlanan ihale ilanlarına göre, Türkiye'deki araç muayene istasyonları 1 ve 2'nci bölge olarak ikiye ayrılmıştı.

DÜNYA DEVİ İHALEYE KATILDI

10 Şubat 2025'te başvuru süresi kapanan ihale sürecine katılan sürpriz isim, dünya çapında muayene hizmeti veren Opus'tu.

Yılda 30 milyon araca muayene hizmeti veren Opus; Met-Gün İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. – Itversia Gestion S.L. ve VTV Norte SA ile iş birliği yapmıştı.

İHALEYE KATILAN GRUPLAR

İhaleye; Doğuş Tem OGG (Doğuş Holding AŞ-Tem Kocaeli Araç Muayene İstasyonları İşletim ve Ticaret AŞ), AGTT OGG (Aktur Araç Muayene İstasyonları İşletmeciliği AŞ-GGK Yapı Gayrimenkul Enerji Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.-TÜV SÜD Aktiengesellschaft-Test Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim AŞ), MOI OGG (Met-Gün İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ- Itversia Gestion S.L.-Opus Group AB -VTV Norte SA) katıldı.

20 YIL SONRA FİYAT İKİYE KATLADI

2007'de tüm Türkiye'deki muayene istasyonlarının işletme hakkı 530 milyon dolar karşılığında verilmişti.

Şimdilik ilk turu tamamlanan yeni ihalede rakam neredeyse 1.5 kat yukarıya çıktı.

RAKİPLER ÇEKİLDİ

Elemesiz ilk turda verilen teklif, 750 milyon dolar oldu.

Açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihalenin ilk turu 800 milyon dolarla başladı.

Bu turda, MOI Ortak Girişim Grubundan 805 milyon dolar, AGTT Ortak Girişim Grubundan da 810 milyon dolar teklif gelirken, Doğuş Tem Ortak Girişim Grubu ihaleden çekildi.

830 MİLYON DOLAR

Açık artırmanın üçüncü ve son turunda MOI OGG teklifini 830 milyon dolara yükseltirken, AGTT OGG ihaleden çekildiğini açıkladı.

Böylece, araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihalesinde 1. bölge için 830 milyon dolarla en yüksek teklifi MOI OGG vermiş oldu.

1. BÖLGE'DE 45 İL, 2. BÖLGE'DE 36 İL BULUNUYOR

2023 yılı sonu itibarıyla, toplam araç sayısının ve toplam nüfusun yüzde 49'unun 1. Bölge'de, toplam araç sayısının ve toplam nüfusun yüzde 51'inin ise 2. Bölge'de yer aldığı belirtiliyor.

OPUS GROUP HAKKINDA

Araç Muayene ve Akıllı Araç Destek hizmetlerinde teknoloji odaklı küresel bir lider olan Opus, dört kıtada faaliyet gösteriyor.

Araç Muayene sektöründeki en büyük şirketlerden biri olup Akıllı Araç Destek hizmetlerinde lider konumda olan şirket, ABD araç muayene pazarının yüzde 80'ine sahip olup, ABD, Asya, Avrupa ve Latin Amerika'da her yıl yaklaşık 30 milyon araç muayenesi gerçekleştiriyor.

Akıllı Araç Destek çözümleri, ileri düzey teşhis, programlama ve uzaktan destek hizmetleri sunarak otomotiv servis teknisyenlerinin modern araçların giderek artan karmaşıklığına ayak uydurmasını sağlayan Opus, Akıllı Araç Destek hizmetlerinde liderlik ediyor.

 

 

Kaynak: Ensonhaber

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113581)
24 Şubat 2025 Pazartesi 22:00
Alican bayramın amerikaya gitmesiyle bunun ilişkisi varmı acaba tesadüfmü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113594)
26 Şubat 2025 Çarşamba 08:32
@Misafir Kullanıcı Aynen kesin onla alakalıdır.. hatta ukrayna rusya savaşı da için pazarlıklar da o gittikten sonra başladı..
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın