Araç sahiplerinin kalbi sıkışacak! Muayene ücretine büyük zam!
TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamaya göre, 2025 yılında araç muayene ücretlerine 43,93 oranında zam geldi. Otomobil, minibüs ve benzeri araçlar için 1.821,60 TL olan ücret yen yılda şöyle olacak;
2025 yılı itibarıyla tüm araçların muayene ücretlerine yüzde 43,93 oranında zam yapılacak. Bu karar, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork, yarı römork, motosiklet, traktör, otobüs, kamyon, çekici ve tanker gibi tüm araç türlerini kapsıyor.
2025 muayene ücretleri açıklandı
T24'ün haberine göre, önümüzdeki yıl için belirlenen yeni tarifeye göre, traktörler için muayene ücreti 927,6 TL'den bin 335,09 TL'ye; otomobil, minibüs ve benzeri araçlar için ise Bin 821,60 TL'den 2 bin 621,82 TL'ye yükselecek. Otobüs, kamyon gibi büyük araçların muayene ücretleri ise 3 bin 544,13 TL olarak belirlendi.
Sıfır kilometre otomobil ve motosikletler için ilk muayene, ruhsatta belirtilen tescil tarihinden itibaren üç yıl sonra yapılacak ve sonrasında her iki yılda bir tekrarlanacak. Ticari araçlar ise her yıl muayene edilmek zorunda. Araçların muayene başlangıç tarihi, fabrikadan çıkış tarihi olarak kabul ediliyor.
2025 yılında yürürlüğe girecek zamlardan etkilenmemek için, araç sahiplerinin 2024 Aralık ayında muayene randevusu almaları öneriliyor. Bu şekilde daha düşük ücretlerden faydalanılarak muayene gerçekleştirilebilir. Eğer araç muayenede ağır kusur tespit edilirse, bir ay içinde kusur giderilip ücretsiz olarak muayene yenilenebilir.
Halkı sömürmenin yollarından biride bu soygunculardır. Adamlar en fazla 20 dk aracın etrafında geziyor 2.621 lira Başkası ise sabahtan akşama kadar hiç durmadan çalışıyor 500 TL. Ne güzel bir adalet sistemi !! Devlet yetkilileri bunları görmüyor mu ? Acaba sadece halk mı bu durumun farkında? Araç muayene istasyonları, Noter ve buna benzer birçok haksız kazanç elde eden yerler için gerekli yerlere duyurulmalı ve Acilen müdahale edilmelidir.
Yapacak bir şey varmı yok şimdiye kadar yapılan zamlara kimse cevap verebildimi veya karşı durdumu hayır yani kuzu kuzu (başka bir deyim varda burası müsait değil) ödeyecek aracı olanlar
Bingöllüler icin bu ücretler bisey degil, tüm arac sahipleri bu ücretleri cok kolaylikla ödeyebilir, hepsi Almanci, zaten Bingöl'de fakir yok. Ev, arac vb. hersey Euro üzerinden fiyarlandirilip satiliyor. Bence arac muayene ücretleri Bingöllüler icin Euro cinsinden yeniden düzenlenmeli, ne o öyle TL ile ugrastiriyorlar bizi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın