KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Araç sayısı hızla artıyor

2007 yılında Bingöl'de yaklaşık bin 500 yeni aracın trafiğe katıldığını söyleyen Erdem, aynı yıl meydana gelen kaza sayısının ise 598 olduğunu belirtti.

Araç sayısı hızla artıyor
10 NİSAN 2008 PERŞEMBE 10:07
0
1282
0
AA aa
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, BP Yol Emniyeti Çocuk Tiyatrosu Yöneticisi Funda Cansever ve Tiyatro Oyuncusu Merve Öztoprak, ‘Polis Haftası' kutlamaları çerçevesinde Radyo Göl'de Yaşar Bazencir'in canlı yayın programına konuk oldular.
Trafik kurulları hakkında bilgiler aktaran Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, sürücülere de uyarılarda bulundu.
2007 yılında Bingöl'de yaklaşık bin 500 yeni aracın trafiğe katıldığını söyleyen Erdem, aynı yıl meydana gelen kaza sayısının ise 598 olduğunu belirtti.
Erdem: “598 trafik kazasının 4 tanesi ölümlü 128 tanesi yaralamalı trafik kazası olup ve bu kazalarda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 290 vatandaşımız da yaralanmıştır. Kazaları önlemek ve daha güvenli bir trafik ortamı oluşturmak için ilimizin birçok noktasında sabit ve seyir halinde trafik uygulamaları yapıyoruz” dedi.
Bu bilgiler üzerine program yapımcısı Yaşar Bazencir'in “Bingöl'de hangi mevkilerde daha fazla kaza olma riski var?” sorusuna “Düzağaç, DSİ, Tugay ve Kültür Kavşakları kazaların sıklıkla meydana geldiği yerlerdir” yanıtını veren Erdem, 2006–2007 yılı içinde il merkezinde 3 ölümlü kaza meydana geldiğini ve bu kazalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.
Erdem, Bazencir'in “AB uyum yasaları gereği toplu taşıma araçlarında arabesk ve yüksek sesle müzik dinlemek yasak mı?” soruna ise “Toplu taşıma araçlarında teyp ve müzik çalarların bulundurulması yasaktır” yanıtını verdi.
Bazencir'in “Son günlerde gündemde olan polis beklemeden vatandaşlar tarafından tutulan tutanak konusuna değinir misiniz?” sorununa özet bilgilerle cevap veren Erdem, şunları kaydetti.
“Trafikte oluşan aksamaları gidermek için kaza tespit tutanağı 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği  çerçevesinde yalnız maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında tarafların serbest iradeleriyle dolduracakları: "Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı" uygulaması 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Yalnız "Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı" uygulamasında vatandaşlar kaza yapanın ehliyeti yoksa, ehliyeti yetersiz ise, kazaya karışan araçlardan biri veya bir çoğu resmi araç ise ve kaza yapan araç şoförü alkollü ise veya aklı melikleri yerinde değil ise vatandaşlar tutanak tutamazlar eskiden olduğu gibi 155 polis hattını aramaları gerekiyor'
Programda BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu yöneticisi Funda Cansever ve tiyatro oyuncusu Merve Öztoprak da çocuklara verilen trafik eğitimin önemine değindiler. Cansever , ‘Oynadığımız oyunlarla öğrencilere trafik hakkında bilgi veriyoruz. 1999 yılında kurulan BP Yol Emniyeti Çocuk Tiyatrosu ile birçok ilde çocuklarımıza oyunlar ile trafiği öğretiyoruz. Eğitimin küçük yaşlarda başlaması gerekiyor” dedi.
 

 

 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın