KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
17 °C Parçalı bulutlu

Aralık'ta Mobil Araçla Kanser Taraması Yapılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından Bingöl Merkez ve ilçelerinde kanser taraması yapılması için mobil kanser tarama aracı gönderildi. Aralık ayı boyunca çalışacak araçta şartları uyan vatandaşlar kanser taraması yaptırabilecek.

Aralık`ta Mobil Araçla Kanser Taraması Yapılacak
13 ARALIK 2019 CUMA 16:50
0
1283
0
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Erken teşhis ile kansere bağlı ölümlerin azaltılabildiği ifade edilirken aynı zamanda erken teşhis ile yaşam kalitesinin de arttırılabildiği belirtildi.

Açıklamada, “Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir halk sağlığı sorunudur. Erken teşhis sağlanarak, kansere bağlı erken ölümlerin azaltılabildiği ve erken tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak tarama programlarının önemi artmaktadır. Tarama programları, kanser belirtisi ve şikâyetleri olmadan önce kanseri saptamaya yönelik olarak yapılan muayene, görüntü veya laboratuvar işlemlerini içermektedir. Kanserin erken dönemde tespit edilmesi durumunda, tamamen iyileşme sağlanabilmekte, daha az yan etkisi olan ilaçlar veya girişimler uygulanarak hastalık kontrol altına alınabilmektedir” denildi.

“İl Müdürlüğü Kendi Mobil Kanser Tarama Aracını Alacak”

2020 yılında Sağlık İl Müdürlüğünün kendi Mobil Kanser Tarama Aracını alacağı belirtilen açıklamada, “Sağlık Bakanlığı tarafından il genelinde kanser taraması yapmak üzere geçici olarak ilimize tahsis edilen Mobil Kanser Tarama Aracı 12.12.2019 tarihinde ilimize geldi. Önemli bir hizmeti gerçekleştirecek olan Mobil Kanser Tarama Aracının ilimize tahsis edilmesi hususunda Sağlık Bakanlığımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. 2020 yılı içerisinde kendi Mobil Kanser Tarama Aracımızı alarak faaliyetlere devam etme amacındayız” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı;

“Meme Kanseri Taraması ilimiz Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve KETEM Birimimizde yapılmaktadır. KETEM Birimimiz tarafından il merkezine bağlı köyler ile ilçe, belde, köy ve mezralardan ilgili yaş grubuna ait vatandaşlar tamamen ücretsiz bir şekilde alınarak, il merkezinde taramaları yapılarak tekrar ikamet ettikleri adreslerine bırakılmaktadır. İlimize tahsis edilen Mobil Kanser Tarama aracı ile de il genelinin kanser taramalarından geçirilmesi sağlanacak, “Erken Teşhis Hayat Kurtarır!” prensibiyle 40-69 yaş kadınlara Meme Kanseri Taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere Kalın Bağırsak (Kolorektal) Kanseri Taraması ve 30-65 yaş arası kadınlara Rahim Ağzı (Serviks ) Kanseri (HPV-DNA) Taramaları yapılacaktır. 2019 yılı Aralık ayı içerisinde;

14 ARALIK ADAKLI

15 ARALIK KİĞI

16 ARALIK SANCAK

17 ARALIK KARLIOVA

18 ARALIK KARLIOVA

19 ARALIK KARLIOVA

20 ARALIK HACILAR

21-22 ARALIK ILICALAR

23 ARALIK HALİFAN

24-25-26 ARALIK SOLHAN

27-28 ARALIK ÇAVUŞLAR

29-30-31 ARALIK GENÇ

Bu vesile ile tüm ilgili vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, tamamen ücretsiz olan bu hizmetten faydalanmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki; ‘Erken Teşhis Hayat Kurtarır”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın