KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mart 2026 Çarşamba
°C

Araştırmaya göre 'akıllı telefon bağımlılığı' uyku düzenini etkiliyor!

Akıllı telefonlara bağımlılığın, uykuya dalmada güçlük çekme, uyku süresinin azalması ve gündüz yorgunluğuna neden olduğu bildirildi.

Araştırmaya göre `akıllı telefon bağımlılığı` uyku düzenini etkiliyor!
04 MART 2021 PERŞEMBE 10:45
3
5591
1
AA aa

"Frontiers Psychiatry" adlı psikiyatri dergisinde yayımlanan yeni araştırmada, 18-30 yaş arası 1000'den fazla kişinin akıllı telefon kullanımı incelendi.

Akıllı telefon bağımlılığını belirlemek için 10 soru yöneltilen kişilerin yüzde 40'ının telefonlarına bağımlı olduğu sonucuna ulaşılan araştırmada, telefonların geç saatlere kadar kullanılmasının da büyük ölçüde bağımlılıkla ilişkilendirildiği belirtildi.

Telefonlarını uzun süre kullanan kişilerin uyku kalitesinin düşük olduğu belirlenen araştırmaya göre, gece geç saatlere kadar akıllı telefon kullanımı uykuya dalmada güçlük çekme, uyku süresinin azalması ve gündüz yorgunluğuna neden oluyor.

Uzmanlar ise telefon ekranlarının gri ton moda alınması ve bunun telefonu daha az ilgi çekici hale getireceği tavsiyesinde bulundu.

Uyumadan önce, yatakta ya da yatak odasında laptop, cep telefonu gibi cihazların bulunmaması gerektiğini belirten uzmanlar, herhangi bir elektronik cihazdan gelen ışığın uyku hormonu olarak bilinen melatonin seviyesini etkileyebileceği uyarısında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hande Yılmaz (@hot_hande)
04 Mart 2021 Perşembe 13:42
Telefonlar artık hayatımızın vazgeçilemez parçası ve bu duruma çözüm bulunması gerek.
11.03.2026
03:18
Bingöl`de APP Plaka Yoğunluğu!
Bingöl'de APP Plaka Yoğunluğu!
Bingöl'de APP plaka kullanan araç sahipleri, cezai uygulamalar öncesinde plakalarını değiştirmek için Şoförler ve Otomobilciler Odası'na akın ediyor. Günlük sınırlı sayıda plaka basılırken yoğunluk nedeniyle randevu sistemi uygulanıyor.
11.03.2026
03:17
Bingöl Belediyesi`nin Gazze iftarları başladı
Bingöl Belediyesi'nin Gazze iftarları başladı
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Gazze'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik iftar hizmeti başlattı. Kurulan aşevinde her gün yaklaşık 1.000 kişiye sıcak yemek ikram ediliyor.
11.03.2026
03:14
Akaryakıta Zam Üstüne Zam!
Akaryakıta Zam Üstüne Zam!
İran savaşıyla birlikte yükselen petrol fiyatları akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Dün gece benzin ve motorine zam gelirken, bu gece yarısı benzinin litre fiyatı bir kez daha arttı. Bingöl'de akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi. İşte güncel tablo…!
11.03.2026
03:13
Kırsalda Bereket Projesi Başlıyor
Kırsalda Bereket Projesi Başlıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsalda üretimi artırmak amacıyla 'Kırsalda Bereket Küçükbaş Hayvancılığa Destek Projesi'ni hayata geçiriyor. 2026–2028 yıllarını kapsayan proje kapsamında Türkiye genelinde 150 bin baş küçükbaş hayvan üreticilere dağıtılacak.
11.03.2026
03:12
Van`da Bingöllüler İftar Sofrasında Buluştu
Van'da Bingöllüler İftar Sofrasında Buluştu
Van Bingöl Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. İş insanları, akademisyenler, kamu personelleri ve üniversite öğrencileri iftar sofrasında buluştu.
11.03.2026
03:11
Maliye Sendikası Bingöl üyeleri iftarda buluştu
Maliye Sendikası Bingöl üyeleri iftarda buluştu
Maliye Sendikası Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında maliye çalışanları Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya geldi. Programda birlik, dayanışma ve mesleki dayanışma vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın