KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2025 Salı
°C

Arda'dan sonra yok!

Cimbom, Tobol maçının ardından üzücü bir gerçekle yüzleşti.

Arda`dan sonra yok!
18 TEMMUZ 2009 CUMARTESİ 13:10
0
1575
0
AA aa
Rijkaard, genç futbolculara verdiği önemle bilinir. Ancak G.Saray'ın yeni sezon 11'inde altyapıdan sadece 2 futbolcu yer alacak. 

Galatasaray, 1-1 berabere kaldığı FC Tobol maçında çok kötü oynadı. Kazak ekibi karşısında sergilenen futbol, sarı-kırmızılılarda sezonun ilerleyen haftalarında alternaif oyuncu sıkıntısı yaşayanacağını gösterdi. Tobol sınavında as kadrosundan 4-5 futbolcusu ile mücadele eden Cimbom, Arda ve Baros oyuna girene kadar sahada hiç bir varlık gösteremedi. Kulübenin yetersizliğinin net bir şekilde ortaya çıkmasıyla birlikte sarı-kırmızılılar, bir gerçekle daha yüzleşti.

Rijkaard'lı G.Saray'da, altyapıdan Arda ve Sabri dışında ilk 11'in vazgeçilmezi olacak futbolcu bulunmuyor. Sakatlığı tamamen iyileşen Uğur Uçar, Sabri'nin arkasında yedek bekleyecek gibi görünüyor. Sakaryaspor'dan geri çağrılan Özgürcan Özcan ve Mehmet Güven'in kiralanmasına kesin gözüyle bakılırken, Aydın Yılmaz'ın da tecrübe kazanması için kiralık verilmesi bekleniyor. Kaleci Orkun ise takımda kalsa bile yeni transfer Leo Franco'nun yedeği olacak. Sakatlığı devam eden Semih Kaya da Orkun'la aynı kaderi paylaşacak.

Hollandalı teknik adam, kısa süre sonra kadronun 25 kişiye ineceğini açıkladı. Almanya kampına götürülen Serdar Eyilik, Emre Çolak, Emrah Yollu'yu PAF takıma yollanacak. Genç oyuncular, ihtiyaç duyulduğu zamanlarda A takıma alınacak.

Galatasaray Yönetimi, önceki yıllarda olduğu gibi Florya'da yıllarını geçiren isimlerin başka takımlara gitmesine izin verdi veya kiralık gönderdi. Gökhan Öztürk G.Antep'e, Erkan Ferin Kasımpaşa'ya, Zafer Şakar Boluspor'a, Anıl Kararer Adanaspor'a ve Mehmet Düz Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu.

Genç oyunculara verdiği önemle bilinen Frank Rijkaard'ın büyük başarılar elde ettiği Barcelona'da, Manchester United ile oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde ilk 11'de oynayan 7 ismin alt yapıdan yetişmesi dikkati çekti. 'Futbolcu fabrikası' olarak bilinen G.Saray altyapısının da Katalan kulübü gibi olması bekleniyordu ancak Arda, Sabri ve Uğur'dan sonra Florya'da yetişip A takımın vazgeçilmezi olan futbolcu gelmedi. Maddi sıkınıtıların da etkisiyle genç isimlere ve altyapısına yönelen yönetim, son zamanlarda bu politikasının aksine Lincoln, Baros, Keita gibi yüksek maliyetli futbolcuları kadrosuna kattı.

UEFA zaferine altyapı damgası
G.Saray'ın UEFA Kupası'nı kaldırdığı dönemde altyapının ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştı. 2000'de Türkiye'yi sevince boğan Cimbom'da, bu büyük başarıyı kazanan kadronun yarısını altyapıdan gelen isimler oluşturuyordu. Kaptan Bülent, Glasgow'a giden Tugay, dinamo Okan, savunmanın önemli ismi Fatih ve genç yaşta devleri peşinden koşturan Emre'nin yanı sıra yedek kaleci Kerem de Florya'da yetişmişti. Öte yandan Mustafa Kocabey ve Ceykun Eriş gibi oyuncuları da G.Saray altyapısı futbol pazarına soktu.

Haber Türk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
23.06.2025
19:18
Bingöl`de yazla birlikte kâbus da başladı!
Bingöl'de yazla birlikte kâbus da başladı!
Gece yarısı motosikletleri bağırtanlar, son ses müzikle sokakları kolaçan edenler, yakınları evleniyor diye şehri ayağa kaldıranlar ve dahası…! Herkes rahatsız, herkes müdahale edilmesini bekliyorum ama ilgililer sessiz!
23.06.2025
18:15
Bingöl`de bir ‘Garip` isyan!
Bingöl'de bir 'Garip' isyan! 'Neden kimse ilgilenmiyor?'
Hava sıcaklıkları artınca köylünün isyanı da büyüdü. Sinek istilasına uğrayan köyde halk, çağrılarına sessiz kalınmasına tepki gösterdi: 'Sulama kanalları temizlenmiyor, ilaçlama yapılmıyor! Serzenişimize karşılık da verilmiyor!'
23.06.2025
17:18
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ karayolunda taksi ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
23.06.2025
16:59
Hutbelerden ‘barış çağrısı` istediler
Hutbelerden 'barış çağrısı' istediler
DEM Parti heyeti Bingöl İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette 'Dinin vereceği mesaj, barıştan başka bir şey olamaz' İl Eş Başkanı Ormangören, sohbetlerde, vaazlarda, hutbelerde barış vurgusu yapılması çağrısında bulundu ve ekledi; 'İslam'ın temel mesajı olan barışın bu sürecin ruhuna uygun şekilde toplumla buluşturulması, yaşamsal bir öneme sahiptir.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın