KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Arda'nın hayali gerçek oldu!

Doktorların '10 yıl yaşar' dediği Arda'nın donanımlı bebek arabası ihtiyacı, yardım derneği tarafından karşılandı. Ailesi, gezmeyi çok seven Arda'yı bu sayede dışarıda rahatça dolaştırmaya başladı.

Arda`nın hayali gerçek oldu!
14 MART 2021 PAZAR 18:05
3
4368
1
AA aa

Genç ilçesinde yaşayan Abdullah ve Nihal Ortak çiftinin 2004 yılında doğan ikinci çocukları Bilal, beyin ve beyincik arasında gelişen yağ bezesi nedeniyle 2010'da hayatını kaybetti. Çift, 2012'de dünyaya gelen oğulları Arda'da da benzer hastalık belirtileri görünce hastaneye başvurdu.

Arda'ya halk arasında 'balık pulu' olarak da bilinen iktiyozis hastalığı ile orta bilişsel gelişmede gecikme teşhisi koyuldu. Ailesi, beyin ve beyincik arasında gelişen yağ bezesi nedeniyle doktorların "10 yıl yaşar" dediği Arda'yı İstanbul'a götürdü. Burada da sonuç alamayan Abdullah Ortak, işini bırakıp, oğluyla ilgilenmeye başladı.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle akülü ya da tekerlekli sandalye alamayınca Arda'yı kucağında dışarı çıkarmaya başlayan baba Ortak, mutlu etmek için elinden geleni yaptığını söyledi. Oğlunun dışarı çıkmayı çok sevdiğini anlatan Ortak, gezdirmek için piyasada bulunmayan ve 1 metrelik alanı kaplayan bebek arabasına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Gününün büyük bölümünü evde uzanarak, tabletten çizgi film izlemekle geçiren Arda'nın dışarıda gezebilmek için donanımlı bebek arabası ihtiyacı,

'DIŞARI ÇIKACAK, DİYE ÇOK SEVİNDİ'

Hayırsever tarafından Arda'ya çizgi film izleyebilmesi için tablet hediye edildiğini söyleyen Abdullah Ortak, bebek arabasına da kavuştuklarını belirtti. Dernek yetkililerine teşekkür eden Ortak, "Oğlum Arda'nın tekerlekli araba ihtiyacı giderildi. Aracı olan arkadaşlardan, getirip, götürenlerden Allah razı olsun. Dışarı çıkacak, diye çocuğum çok sevindi. Bir gazeteci ise evimizin 1 yıllık internet abonelik ücretini üstlendi. Allah razı olsun" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81684)
15 Mart 2021 Pazartesi 04:25
Allahu Teala bu iyiliği yapandan razı olsun. Allahu Teala Dergahı İzzetinde makbul eylesin
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın