KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Arıcılar 'Pazar' desteği istiyor

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği toplantısına katılan Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Üzer, kentteki arıcıların satış yapması için Pazar oluşturma desteği talep ettiklerini ve özellikle sahte ilaçla mücadele başlatılmasını ilettiklerini söyledi.

Arıcılar `Pazar` desteği istiyor
12 ARALIK 2019 PERŞEMBE 16:37
16
4526
4
AA aa

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ziya Şahin önderliğinde Türkiye'deki arı yetiştiriciliği, illerdeki sorunlar ve beklentilerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliğini temsilen 80 ilden gelen başkanların katılımı ile İçkale Hotel'de bir toplantı düzenlendi.

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer de, gerçekleşen toplantıda kentteki arıcıların sorunları iletti.

Arıcıların en büyük talebinin bal pazarı oluşturmak olduğunu toplantıda aktardığını söyleyen Üzer, “Birlik toplantısında ilimizdeki arı yetiştiricilerinin pazarlama sorunu olduğunu ilettik. Gerek bakanlığımızın gerekse birliğimizin bu konuda ilimize yönelik çalışma başlatmasını söyledik. Arıcılarımız kaliteli, güzel bal üretiyor ama istediğimiz şekilde bunun satışı yani pazarı oluşmuyor. Bizde bu sorunun çözümü için neler yapabiliriz diye kendilerini sorunu aktardık” dedi.

SAHTE İLAÇLA MÜCADELE BAŞLAYACAK

Bingöl'deki diğer önemli bir sorunun arılar için kullanılan sahte ilaçlar olduğunu aktaran Üzer; “ Geçtiğimiz yıl sahte ilaç kullanımından dolayı arı kaybımız oldu. Bunun önüne geçmek için bakanlığımızın tavsiye edeceği ve toplu bir şekilde alacağımız ilacı talep ettik. Bu şekilde arı ölümlerini azaltacağız. Ve sahte ilaç satışının engellemek için tüm paydaş kurumlarla bir mücadele başlatmak istediğimiz söyledik. Gerekli notlar alındı, kısa zamanda çalışmalara başlayacağımızı umud ediyorum” diye konuştu.

ŞAHİN; “YETER Kİ MEVCUT ARICILARIMIZ DESTEKLENSİN”

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ziya Şahin, illerdeki arıcıların sorunlarını dinlediklerini ve gelecek yılı planladıklarını belirtti.

Gerçekleştirilen toplantıda balı ve arı ırkını değerlendirdiklerini söyleyen Şahin, “Türkiye'de tüketicinin güvenle bal yiyebileceği bir duruma getirdik arıcılığı. Bununla yetinmiyoruz. Uluslararası standartlarda çalışıyoruz. Uluslararası Coğrafi İşaretler için çalışmaya başlayacağız ileriki dönemde” şeklinde konuştu.

Sektörün dimdik ayakta olduğunu söyleyen Şahin, 80 ilde Türkiye Arıcılar Birliği olarak teşkilatlanıldığını ve Türkiye'nin 8 milyon arısının bulunduğunu belirtti. Şahin, “Sektörün kenetlenmesi gerekiyor. Sektör dimdik ayakta. Sektörün sahibi Türkiye Arıcılar Birliği'dir. 80 ilde teşkilatımız var. 8 milyon arımız, 70 bin arıcımız var. Biz uluslararasına bal satmak zorundayız. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Apiterapik ürünler üretmek zorundayız. Bununla ilgili Bakanlıklarımızdan destek bekliyoruz. Arı ırklarımızın da ıslahına başladık. Yurt dışından kaçak arı ürünleri dediğimiz ürünlerin hiçbir şekilde getirilmemesini istiyoruz. Türkiye bir bal cenneti, arıcılık cenneti. Arı olmazsa tarım da olmaz. Yeterli arımız var. Arıya ve arıcıya ihtiyacımız yok. Yeter ki mevcut arıcılarımız desteklensin. Sanayide bal üretilmez. Balı arı üretir, arıcı üretir. Arı ve arıcının arasına kimse girmemeli” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53456)
14 Aralık 2019 Cumartesi 15:35
Evet bender bir ariciyim.ama malesef bal satis fiyatlarimiz cok cok dusuk.hep araci kazaniyor.arici birliklerimizin by konuda yardimci olmuyor.balimiza degerinde satamiyoruz. Saygilarimla.ödemisli aricilar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53455)
14 Aralık 2019 Cumartesi 13:51
Herkese hayırlı işler güzel ama ülkemizde uygulanan zirai ilaçların sahada iyi zararsız kaliteli olmasını diliyorum ürettiğimiz ürünlerimizide iç dış piyasada gönül rahatlığıyla pazarlıyalım izmirden saygılar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53440)
13 Aralık 2019 Cuma 10:44
Birlikler çırpınsın dursun malesef devletimiz yaptığı anlaşmalarla Sudan, dan bile bal ithal edecekse vay arıcıların haline çok yazık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53439)
13 Aralık 2019 Cuma 10:08
Önce bali siz degerinde alin fiyat aciklarken 13 lira maliyet acikliyorsunuz sayin baskan
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın