KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2026 Cuma
°C

Arıcılara kovan desteği verilmeli

Bingöl balının dünyanın sayılı nimetlerinden olduğunu belirten CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, “Kalkınma Bakanlığı arıcılara ana aşı ve kovan desteği vermelidir veya sağlamalıdır” dedi.

Arıcılara kovan desteği verilmeli
05 NİSAN 2016 SALI 23:17
0
1723
0
AA aa

 Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ‘1. Bingöl Arıcılık Çalıştayı'na yönelik yazılı basın açıklaması yapan Bazencir, toplantının yerinde ve anlamlı olduğunu belirterek, çalıştayın paydaşlarını eleştirdi.

Bazencir, “Arıcılar birliği bir talepte bulunmamış, tarım müdürlüğü bir proje sunmamış üniversite bir araştırma yapmamış Sayın vali bir hedef ortaya koymamış Sayın Bakan Yardımcısı bir ekonomik destek sözü vermemiş. Peki, bu toplantının amacı neydi?” dedi.

Bingöl balının Türkiye'de birinci seçildiğini ve dünyanın sayılı nimetlerinden olduğunu ifade eden Bazencir, şunları söyledi: “Kalkınma Bakanlığı arıcılara ana aşı ve kovan desteği vermelidir veya sağlanmalıdır.    Arıcılar birliği şimdiden başlayarak sonbahara kadar Bingöl'ün  Dağlarından, vadilerinde ovalarında çiçek çeşitlerini kaplayan TV programları için profesyonel kamera çekimleri yapılmalı fotoğraflar çekmeli. Tanıtım programlarına valilik bürokratik  ve ekonomik olarak destek sunmalı.  Üniversite  Bingöl'ün  çiçek florası değerlerini  Bingöl balının kalitesini bilimsel verilerle kamuoyuna sunmalı.   Tarım müdürlüğü arıcıları sıkı denetleyip bal kalitesini bozan arıcıları tespit ederek konaklama belgelerini  iptal ederek Bingöl balının  kalitesini korumalı. Bu projeler hayata geçtiğinde bal çalıştayı anlamlı olur” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın