Kaldırılan Arıcılık Üretim İstasyonu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Bin-Der başkanı Doğan Karasu, doğasıyla, bitki örtüsünün zenginliğiyle, çiçek kültürüyle ve benzeri daha bir çok avantajın göz önünde bulundurularak arıcılık istasyonunun kaldırılmaması gerektiğini bildirdi. Karasu, “Arıcılık Üretim İstasyonu Müdürlüğü kaldırıldı. Kârda olan, döner sermayeli bu kurumun kaldırılması Bingöl'e yapılmış en büyük kötülüktür, hatta ihanettir. Mevcut siyasi kadrolar ve 3 milletvekilimiz bu tasarrufa engel olmadıkları, olamadıkları için bu kötülüğe ortak olmuşlardır. Ekonomik anlamda düşünüldüğünde Arıcılık Üretim İstasyonunun kaldırılmasının Bingöl için önemi, Bingöl'e yapılmış konutlardan çok daha fazladır” görüşlerine yer verdi.
Arıcılığın önemli bir gelir kalemi olduğuna dikkat çeken Karasu, “Bingöllüler için arıcılık çok önemli bir uğraş alanı olmalı. Arıcılık ile ilgili üretim bilgisi de var. İnsanlarımızın arıcılık yapmaya ihtiyaçları da var. Üretimde çeşitlilik, hayat standardının iyileştirilmesi, gelir kalemlerinin artması için önemli bir uğraş alanıdır. Hiç değilse, her evin kendi tüketim ihtiyacı kadar arıcılık yapması gerekiyor. Sağlıklı bir beslenme kültürü için bu şarttır” ifadelerini kullandı.
Arıcılık kültürünün geliştirilmesi gerektiğini belirten başkan Karasu, açıklamasına şöyle devam etti: “Her köy düzeyinde eğitimlerin verilmesi, insanların bu alanda üretimde bulunmaları teşvik edilmelidir. Bingöl halkı kendi değerlerine, tesislerine, kurumlarına sahip çıkmayı öğrenmelidir. Aynı muamele Elazığ'a yapılsaydı, Elazığ milletvekilleri şehre zor girerdi. Herkesin Bingöl'e sahip çıkması gerekiyor. Çıkmayanların demokratik kültür içerisinde cezalandırılması lazım. Kurumlarımıza, değerlerimize sahip çıkmayı öğrenmeliyiz.”
bingolgazetesi