KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

Arıcılık üretim istasyonu kaldırılmamalıydı

Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (Bin-Der) Başkanı Doğan Karasu: “Arıcılık Üretim İstasyonu'nun kaldırılmamalıydı.”

Arıcılık üretim istasyonu kaldırılmamalıydı
03 KASIM 2006 CUMA 13:37
0
1425
0
AA aa
Kaldırılan Arıcılık Üretim İstasyonu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Bin-Der başkanı Doğan Karasu, doğasıyla, bitki örtüsünün zenginliğiyle, çiçek kültürüyle ve benzeri daha bir çok avantajın göz önünde bulundurularak arıcılık istasyonunun kaldırılmaması gerektiğini bildirdi. Karasu, “Arıcılık Üretim İstasyonu Müdürlüğü kaldırıldı. Kârda olan, döner sermayeli bu kurumun kaldırılması Bingöl'e yapılmış en büyük kötülüktür, hatta ihanettir. Mevcut siyasi kadrolar ve 3 milletvekilimiz bu tasarrufa engel olmadıkları, olamadıkları için bu kötülüğe ortak olmuşlardır. Ekonomik anlamda düşünüldüğünde Arıcılık Üretim İstasyonunun kaldırılmasının Bingöl için önemi, Bingöl'e yapılmış konutlardan çok daha fazladır” görüşlerine yer verdi.

Arıcılığın önemli bir gelir kalemi olduğuna dikkat çeken Karasu, “Bingöllüler için arıcılık çok önemli bir uğraş alanı olmalı. Arıcılık ile ilgili üretim bilgisi de var. İnsanlarımızın arıcılık yapmaya ihtiyaçları da var. Üretimde çeşitlilik, hayat standardının iyileştirilmesi, gelir kalemlerinin artması için önemli bir uğraş alanıdır. Hiç değilse, her evin kendi tüketim ihtiyacı kadar arıcılık yapması gerekiyor. Sağlıklı bir beslenme kültürü için bu şarttır” ifadelerini kullandı.

Arıcılık kültürünün geliştirilmesi gerektiğini belirten başkan Karasu, açıklamasına şöyle devam etti: “Her köy düzeyinde eğitimlerin verilmesi, insanların bu alanda üretimde bulunmaları teşvik edilmelidir. Bingöl halkı kendi değerlerine, tesislerine, kurumlarına sahip çıkmayı öğrenmelidir. Aynı muamele Elazığ'a yapılsaydı, Elazığ milletvekilleri şehre zor girerdi. Herkesin Bingöl'e sahip çıkması gerekiyor. Çıkmayanların demokratik kültür içerisinde cezalandırılması lazım. Kurumlarımıza, değerlerimize sahip çıkmayı öğrenmeliyiz.”

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın