KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Ariel şaron beyin kanaması geçirdi

İsrail Başbakanı Şaron, ofisinde çalışırken rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldı. Şaron'un beyin kanaması geçirdiği, ancak hayati tehlikesi bulunmadığı açıklandı.

Ariel şaron beyin kanaması geçirdi
19 ARALIK 2005 PAZARTESİ 09:45
0
2064
0
AA aa
Ofisinde çalışırken kendisini iyi hissetmeyen İsrail Başbakanı Ariel Şaron Hadassa Hastanesi'ne kaldırıldı. İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un hafif bir beyin kanaması geçirdiği, ancak hayati tehlikesi bulunmadığı ve bilincinin yerinde olduğu bildirildi.

Şaron'un hastanedeki ilk tetkiklerinin normal olduğu, ancak geceyi hastanede geçireceği belirtildi.

ŞARON'UN İLK TETKİK SONUÇLARI NORMAL ÇIKTI

İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un, bu akşam aniden rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede ilk tetkiklerinin normal olduğu, ancak geceyi hastanede geçireceği belirtildi.

Hastane kaynakları, Şaron'un ilk tetkik sonuçlarının normal çıktığını, durumunun iyi olduğunu, nörologların ve travma bölümü doktorlarının ileri tetkiklerinin sürdüğünü söyledi. Şaron'un bu nedenle geceyi hastanede geçireceği ve ardından durumuna
göre birkaç gün müşahade altında tutulabileceği ifade edildi.

Hadassa Hastanesi Müdür Yardımcısı Yuval Weiss de geceyi testler için hastanede geçirecek olan Şaron'un ailesi ve yardımcılarıyla konuştuğunu belirtti. ''Şaron asla şuurunu yitirmedi ve durumu kısa sürede iyileşti'' diyen Weiss, Şaron'un kısa süre içinde taburcu olmasının beklendiğini söyledi.

İsrail Kanal 1 televizyonuna konuşan bir doktor, Şaron'un kendisinde olduğunu, çevresiyle konuşup şakalaştığını belirtti. Şaron'un oğulları Omri ve Gilad, hastanede babalarının durumunu yakından izliyor.

Bu arada, Şaron'un durumuyla ilgili ilk bilgilerin ardından İsrail televizyonları normal yayın akışlarına döndüler.

Kanal 2 televizyonundaysa Şaron'a birşey olması halinde Şaron'un lideri olduğu Kadima Partisi'nin ne olacağı tartışıldı ve partide ikinci adamın olmamasına dikkat çekildi.

ŞARON'UN BİLİNCİ YERİNDE, HAYATİ TEHLİKESİ YOK

İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un hafif bir beyin kanaması geçirdiği, ancak
hayati tehlikesi bulunmadığı ve bilincinin yerinde olduğu bildirildi.

Hadassa Ein Kerem Hastanesi doktorlarından biri, bir süre bilincini kaybeden Şaron'un inme geçirdiğinden şüphelenildiğini, ancak hayati tehlikesinin
bulunmadığını söyledi.

Şaron'un durumunun yapılacak testler, çekilecek röntgenlerden sonra netlik kazanacağını belirten doktor, Şaron'un hafif bir beyin kanaması geçirdiğini, şu anda MR çekimi yapılmakta olduğunu bildirdi.

Ariel Şaron'un yardımcılarından biri de endişe edilecek bir durum olmadığını ifade ederek, ''Herhalde bir halsizlik söz konusu'' dedi.

Şaron, bu akşam 19.50 sularında kendisini kötü hissetmesi üzerine, yardımcıları ve korumaları tarafından kendi arabasıyla Hadassa Ein Kerem Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ariel Şaron, kendisini kötü hissetmeden önce, Şimon Peres ile partisinin seçim kampanyasıyla ilgili görüşmelerde bulunuyordu.

Şaron'un Hadassa Ein Kerem Hastanesi'ne götürülmesiyle birlikte, hastanenin acil servisi neredeyse tümüyle kapatıldı. Hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, hastaneye giriş çıkışlar yoğun bir şekilde denetlenmeye başlandı. Çok az sayıda hasta acile alınıyor. Hastane çevresinde de güvenlik amacıyla helikopterler
uçuyor.

İsrail televizyonları, Şaron'un hastaneyi kaldırılmasını normal yayın akışlarını keserek flaş olarak verdiler ve sürekli sağlık durumuyla ilgili alt yazılar geçiyorlar.

Bu sırada, Şaron'un hastaneye kaldırıldığı haberlerinin duyulduğu Gazze'de, silahlı bazı kişilerin sokaklarda havaya ateş açarak sevinç gösterilerinde bulundukları öğrenildi.

ŞARON'UN, KISA SÜRELİ ŞUURUNU KAYBETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un, bu akşam hastaneye kaldırılmadan önce bir süre şuurunu kaybettiği ve hafif bir inme geçirdiği iddia edildi.

İsrail Kanal 10 televizyonu, polis kaynaklarına dayanarak 77 yaşındaki Şaron'un şuurunu kaybettiğini, hastaneye geldikten sonra kendine geldiğini duyurdu. Kanal, hastane kaynaklarına dayanarak, Şaron'un görünüşe göre hafif bir inme geçirdiğini belirtti.

Kanal 2 televizyonu da Şaron'un hastaneye sedyeyle getirildiğini duyurdu. Şaron'un, getirildiği hastanede doğruca acil servise kaldırıldığı belirtildi.

Şaron'un kaldırıldığı Hassanah Hastanesi sözcüsü Yael Bossem-Levy, Şaron'a testler yapıldığını ve bilincinin yerinde olduğunu belirtti, ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

BEYRUT'TAN GAZZE'YE UZANAN BİR YAŞAM

Lübnan'daki Filistin katliamıyla suçlanan, İsrail'in Gazze Şeridi'nden çekilmesine liderlik eden İsrail Başbakanı Ariel Şaron, bir süre önce partisi Likud ile görüş
ayrılığına düşerek yollarını ayırmıştı. İngiliz mandası altındaki Filistin'de 1928 yılında doğan Şaron, 14 yaşında orduya katıldı. Ordu bünyesinde özel komando birliği kuran Şaron, Tel Aviv Üniversitesi'nde hukuk öğrenimi gördü.

1967'deki 6 Gün Savaşı'nda yer alan Şaron, 1972'de ordudan ayrıldı, 6 Ekim 1973'te Mısır'ın tüm Sina Yarımadası'nı aldığı İsrail'in en büyük dini bayramına denk gelen Yom Kippur Savaşı'nda orduya geri çağrıldı. İsrail Parlamentosu Knesset'e 1973'te seçilen Şaron, 1 yıl sonra istifa ederek dönemin Başbakanı İzak Rabin'in güvenlik danışmanı oldu. 1975-1977 yılları arasında danışmanlık görevini yürüten Şaron, 1977'de Knesset'e yeniden seçildi ve 1977-1981 yılları arasında Tarım Bakanlığı görevini üstlendi.

BEYRUT KASABI

Başta Filistinlilere yönelik sert politikalarıyla öne çıkan Şaron, 1981-1983 yıllarında Savunma Bakanlığı yaptığı sırada, Lübnan'daki katliamla suçlandı. 1982'de İsrail ordusu Lübnan'a girdiğinde, başkent Beyrut yakınındaki Sabra ve Şatila Filistin mülteci kamplarında Hıristiyan milisler tarafından yüzlerce Filistinlinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Şaron'a, ''Beyrut Kasabı'' denildi. Şaron, 1984-1990 döneminde Endüstri ve Ticaret Bakanlığı, 1990-1992 yıllarında İmar ve İskan Bakanlığı, 1998-1999'da Dışişleri Bakanlığı görevlerini üstlendi.

Ariel Şaron'un muhalefet lideri olduğu 28 Eylül 2000'de Haremüşşerif'e ayak basması, Filistin'de ikinci intifadayı ateşledi. Şaron, 2001 seçimlerini kazanarak başbakan oldu.

Şaron, hükümetinin İsraillilerin güvenliği gerekçesiyle yapmaya başladığı ve Filistinlilerin gündelik hayatını etkileyen ''güvenlik duvarı'' ile de tepki çekti. Uluslararası Adalet Divanı, geçen yılın Temmuz ayında duvar inşaatını gayri meşru bulmuş ve duvarın yıkılmasını istemişti, ancak İsrail bağlayıcılığı olmayan bu karara uymadı. Şaron, ayrıca İsrail askerlerinin Gazze Şeridi ile Batı Şeria'nın bazı kesimlerinden çekilmesini uygulayan İsrailli lider de olarak da tarihe geçti.

Bu kararının ardından kuruluşunda yer aldığı ve lideri olduğu iktidardaki Likud Partisi'nde görüş ayrılığına düşen Şaron, geçen ay Kadima (İleri) adıyla yeni bir parti kurdu. Kamuoyu yoklamaları, Şaron'un yeni partisinin Mart ayında yapılacak genel seçimleri kazanabileceği işaretini veriyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın