KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz'a Anlattı

Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.

Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz`a Anlattı
25 TEMMUZ 2026 CUMARTESİ 00:25
19
2027
13
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Başkan Yardımcıları Yaşar Demir, Ahmet Altunhan, Vedat Elçi ve Başkan Vekili Hasan Çeçen ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ziyaret etti.

Görüşmede Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen ve planlanan projeler hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a kapsamlı bir sunum yapan Başkan Arıkan, kentte devam eden yatırımlar ile planlanan çalışmaların son durumunu paylaştı.

350 DÖNÜMLÜK DÖNÜŞÜM PROJESİNDE İLK ETAP

Sunumda, Millî Savunma Bakanlığı ile Bingöl Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen 350 dönümlük dönüşüm projesinin son durumu da paylaşıldı.

Başkan Arıkan, ifraz işlemlerinin ardından ilk etapta yaklaşık 18 dönümlük alanda uygulama sürecinin başlatılacağını belirterek, bu etapta oluşturulacak kaynağın hem Millî Savunma Bakanlığı'nın protokol kapsamındaki yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde hem de dönüşüm projesinin etaplar hâlinde hayata geçirilmesinin finansmanında kullanılacağını ifade etti.

Proje kapsamında yaklaşık 350 dönümlük alanın 230 dönümünün parklar, yeşil alanlar, eğitim, sağlık ve diğer sosyal donatı alanlarıyla kamusal kullanıma ayrıldığını aktaran Arıkan, yaklaşık 65 dönümlük şehir parkının da Bingöl'ün yeni sosyal yaşam merkezi olarak planlandığını söyledi.

Arıkan ayrıca, Genç Yolu üzerinden Kültür ve Yeşilyurt mahallelerini birbirine bağlayacak yeni ulaşım akslarıyla kent içi trafik yükünün azaltılmasının ve ticari hareketliliğin şehir geneline yayılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

ULAŞIM VE SOSYAL PROJELER DE MASADAYDI

Çapakçur Vadisi üzerinde Saray Mahallesi ile Kültür Mahallesi'ni birbirine bağlayacak üçüncü köprü, Halk Ekmek Fabrikası ve Az Seyir Terası projelerinde ihale aşamasına gelindiğini belirten Arıkan, Millet Vadisi Projesi'nde ise yeni yüklenici firmanın şantiye kurulumuna başladığını, çalışmaların hız kazanacağını söyledi.

Üzerinde titizlikle çalıştıkları Kültür Kavşağı yaya Üst Geçici Projesinde sona yaklaşıklarını ve bu projeyi hayata geçirdiklerinde bölgedeki ulaşım güvenliğini tümüyle sağlamış olacaklarını dile getiren Başkan Arıkan, proje çalışmalarının ardından yapım ihalesini gerçekleştireceklerini vurguladı.

Kent genelinde yol, kaldırım ve altyapı yenileme çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Arıkan, yıl sonuna kadar birçok projenin tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

YILMAZ'DAN BAŞARI DİLEĞİ

Başkan Arıkan, projelere verdiği ilgi ve destek dolayısıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise yapılan sunumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bingöl'ün son yıllarda önemli gelişmeler kaydettiğini, belediyecilik alanında yürütülen çalışmaların olumlu sonuçlarını görmekten memnuniyet duyduğunu belirterek Başkan Arıkan ve ekibine başarılar diledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119605)
27 Temmuz 2026 Pazartesi 09:47
AŞAĞI ÇARŞI YAYA YOLU
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119604)
27 Temmuz 2026 Pazartesi 06:52
Belediye halk otobüsü neden yok? Bir şehir düşünün belediye Halk otobüsü yok, öğrenci bingolden gittiği zaman hemen yapiştirin zamı, memeleketi zerre kadar düşünen yok, malesef Bingöl belediyesi uyuyor bu konuda yıllardır iktidarsiniz ayıp gerçekten bunların hakkından Gelemiyor siniz yazıklar olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119596)
26 Temmuz 2026 Pazar 11:16
Önce balık tutmayı başarmak gerekmez mi? Bir inşaat düşünün elektrik veya su tesisatı çekmeden önce sıva yapmazsınız. Hayvancılık başta olmak üzere üretime ve istihdama yönelen yatırımlara para harcamak zengin, mutlu ve müreffeh toplum oluşturmanın ilk adımı. Burada bir yanlış var bence.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119594)
26 Temmuz 2026 Pazar 06:39
Bakın ben ne yaptığınızı söylim,gittiniz hediyeler götürdünüz vekillerinize verdiniz,ciğerci ahmet yrmekleri tediniz nezir çay evi çaylar içildi ve temsil ağırlamadan karşılandı.halkın vergilerinden sonra bi foto tamsndır.nemleket kurtuldu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119593)
26 Temmuz 2026 Pazar 06:36
Sahipsiz memleket,en güçlü dönemindr en sahipsiz memleket,takım sahipsiz,tüm projeler durdu,tıp cevdet by istemedi siz alkışladınız,
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119592)
26 Temmuz 2026 Pazar 06:34
Çapakçur vadisi durdu,termal otel durdu,stadyum durdu,havaslanı fos,yollar brrbat,kentsel dönüşüm sıfır,ssğlık 2 si bir arada hastsne,tıp zaten istemezuk bize layık değil,su sorunu devam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119591)
26 Temmuz 2026 Pazar 06:31
Gidip yiyip içip poz verin gelin.aklımızla alay edin bskslım.tüm projeler durmuş durumda.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119590)
25 Temmuz 2026 Cumartesi 21:54
Anlatsa Ne Olur.!!!.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119589)
25 Temmuz 2026 Cumartesi 12:04
içlerinde bir tane mimar,şehir planlamacası var mı!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_119588)
25 Temmuz 2026 Cumartesi 11:48
inşallah daha güzel hizmetler in devamı gelir daha eksikler var hizmetlerinden dolayı Erdal beye kolaylıklar diler teşekkür ederiz odun ambarı acaba ne zaman başka bi yere taşınacak mahlede gürültü çevrede toz toprak içinde yıllardır kalkacak diyorlar ama hiç bi gelişme yok mahle olarak bu durumdan şikayetçiyiz
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın