KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Arıkan: Kentsel dönüşümde önemli mesafe aldık

Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesindeki sorunların giderilmesinde ve hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi adına önemli mesafe alıklarını söyledi.

Arıkan: Kentsel dönüşümde önemli mesafe aldık
25 EYLÜL 2019 ÇARŞAMBA 18:11
22
4326
19
AA aa

Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve inşaat sektörünün güçlü firmalarıyla önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi. Hak sahiplerinin müsterih olmasını isteyen Arıkan, projedeki sorunların giderilmesi ve hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi adına önemli mesafe alıklarını belirtti.

Arıkan, yaptığı açıklamada; “Önemsediğimiz projelerin başında yer alan kentsel dönüşüm projemizdeki sorunları çözmek ve hak sahiplerinin mağduriyetlerin gidermek için önemli mesafe aldık. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde gerekse güçlü firmalar düzeyinde önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Bunlara ilişkin detayları yakın zamanda açıklayacağız, hak sahiplerimiz müsterih olsun projeyi hayata geçirme noktasında tüm enerjimizi harcıyoruz” şeklinde konuştu.

İmarda Radikal Kararlar Alındı

Göreve geldikleri günden bu yana imar konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, imarda hiçbir yanlış uygulamanın hayata geçmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Arıkan; “Göreve geldiğimizde tüm dosyaları inceleme altına aldık, yanlış işlem yapılan veya bir takım eksiklikleri bulunan tüm işleri durdurduk. Bunun yanında evraklarında herhangi bir eksiklik bulunan tüm işleri de hızlandırdık. İnşaatlara yönelik denetimleri sıkılaştırdık, kaçak yapılaşma ve metruk yapılara yönelik ciddi çalışmalar yürüttük. Tespit ettiğimiz ve işlemleri tamamlanan büfeleri kaldırdık, metruk yapıları yıktık. İmar uygulamaları noktasında yanlış hiçbir uygulamanın hayata geçirilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50640)
26 Eylül 2019 Perşembe 21:51
seçimden hemen önce temel atma töreni yapıp seçimden sonra -valla kusura bakmayın bu proje olmaz dediniz. E Allah bunu kabul edermi? vallahi ben hakkımı helal etmiyorum yere batsın siyasetiniz. Bu kadar insanı evinden edip belediyecilik oynarlarken yine aynı bakan vardı ve yine aynı vekiller... Öteki tarafta kimse sizi desteklemeyecek..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50666)
27 Eylül 2019 Cuma 09:48
@Misafir Kullanıcı Başkanla ne alakası var seçimden önce törende kim vardıysa git ona sor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50620)
26 Eylül 2019 Perşembe 13:02
Kimsenin adamı olmadan siyasi cekismelere alet olmadan bir kaç şey söylemek isterim.
1. Bu proje bahar mevsiminde başlamaz ise hiç başlaması arsalarimiz iade edilsin.
2. Proje yapılacak ise hak sahiplerine şeffaf bir şekilde bilgi verilsin.
3. Hak sahipleri ile açık ve net şartlara sahip yeni sözleşme imzalansın.
4. Hak sahiplerine kendi arsalarinda konutları verilsin.
5. Rant olusturulmasin anlaşılan firmaya ne vaad edilmişse herkes tarafından bilinsin. Bilgimiz dışındaki hiç bir vaad kabul edilmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50612)
26 Eylül 2019 Perşembe 11:40
böyle bir imar anlayışı olurmu doğru yaptığınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz ticari imarlı arsama imar müdürlüğü yüzde 35 yapı alanı vermiş çevre illere bakarsanız kat yüksekliği veriyorlar bingölde ayrık nizam diyor kat yok ne olacak mütahit zarar eder diyee yapmıyor böyle bir zihniyet olurmu acilen bu olayı düzeltin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50688)
27 Eylül 2019 Cuma 17:07
@Misafir Kullanıcı tamamını kullandırsın o zaman 4 kat versin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50667)
27 Eylül 2019 Cuma 09:49
@Misafir Kullanıcı depremi unutma
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50595)
26 Eylül 2019 Perşembe 09:32
Hak sahipleri hariç herkes müsterih. Sanırım en çok da siz müsterihsiniz ki hiçbir somut açıklama yapılmıyor, somut adım atılmıyor. Alınan mesafelerden bıktık. Bir önceki başkan o kadar mesafe aldı ki temel atma töreni (!) bile gerçekleştirildi. Bu kandırmaca ortadayken hala müsterih olun açıklaması size yakışmıyor. Açıklama yapmayın kardeşim iş yapın iş...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50590)
26 Eylül 2019 Perşembe 08:54
Sayin Başkan devlet te devamlilik esastir. yapilan ihaleleri neden durdurdunuz.ihaleleri durdurdugunuza göre yanlış bir iş yapılmış. Bu durumda yanlış yapanlar hakında neden bir soruşturma yaptirmiyorsunuzbu kadar insanı mağdur olmuş buna sebebiyet verenler mülakat bir hukuki bedel ödemelidir.yok eğer doğu yapmışlarsa neden ihalederim durdurdunuz. Bunun cevabını vermelisiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50589)
26 Eylül 2019 Perşembe 08:27
adamsın adam kentsel dönüşüm işini çöz bu memlekette efsane olursun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50587)
26 Eylül 2019 Perşembe 08:15
bingölü bir şehir görüntüsüne getiren yücel bey ve ekibidir imar ı siz katlettiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50668)
27 Eylül 2019 Cuma 09:53
@Misafir Kullanıcı memleketin anasını yücel ve senin gibiler ağlattı.imar ile ilgili her şey gayri yollarla yapıldı.hepsi tespitli.yapsatçıların çoğu gayri para ile herşeyi halletiler.kendileri de söylüyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50586)
26 Eylül 2019 Perşembe 08:14
imarı bitirdiniz iyi yaptığınız ne var milleti perişan ettiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50581)
26 Eylül 2019 Perşembe 08:01
inşallah hayırlısı...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50577)
26 Eylül 2019 Perşembe 07:43
sayın başkanım güçlü firmalar demişsiniz de güçlü firmalar ne alaka çevre şehircilik bakanlığı dururken güçlü firmalar niye, mevcut firmalar neden devam etmiyor da güçlü firmalar ile görüşüyorsunuz bizim bundan anladığımız yine birilerine peşkeş mi çekilecek lütfen daha açık olun bu şekilde üstü kapalı değil açık ve net bir şekilde açıklama bekliyoruz.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın