KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Arıkan: Ödenek temin edildi

Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Askeri tesisler ve belediye hizmet binasında gecikmeye neden olan ödeneği temin ettik, planlamamızı yaptık.'

Arıkan: Ödenek temin edildi
25 EYLÜL 2019 ÇARŞAMBA 18:16
28
4972
34
AA aa

Belediye hizmetlerinin programlı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Başkan Arıkan, kentin önemli beklentileri arasında yer alan hizmetlere ilişkin birçok ihalenin tamamlandığını kaydetti.

Belediye hizmet binası

Askeri alanda içerisinde yer alan tesislerin yapım işinin ihale edildiğini ifade eden Başkan Arıkan, “35 dönümlük askere alana karşılık daha önce imzalanan protokol çerçevesinde bulunan 100 ünitelik lojman, ısı merkezi binası, kantin binası, nöbetçi gözlem kulesi ve ısı merkezi binası onarım işini yakın zamanda ihalesini gerçekleştirdik. Yüklenici firmayla sözleşme imzalanmasıyla birlikte işe başlanacak. Gerek bizim gerekse ilimiz için önem arz eden yeni belediye hizmet binamıza da biran önce başlamak için ek bir protokol imzaladık. Buna göre, hem askeri tesislere hem de belediye hizmet binamıza eş zamanlı başlayacağız. Herhangi bir aksilik olmaması durumunda yakın zamanda şantiye kurulumları gerçekleştirilecek. Askeri tesisler ve belediye hizmet binasında gecikmeye neden olan ödeneği temin ettik, planlamamızı yaptık. Bundan sonraki süreç, daha planlı, daha hızlı ve daha sağlıklı ilerletilecektir” diye konuştu.

Üst ve altyapı hizmetleri

Üstyapı ve altyapı hizmetlerine ilişkin ihalelerin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Arıkan, şunları söyledi: “BSK asfalt ve kilitli parke taşı, yol yapım ve onarım işleri ile yağmur suyu, şebeke hatları, kanalizasyon hatlarına ilişkin ihale süreçlerimiz tamamlandı. Bu kapsamda doğalgaz hizmetlerinden dolayı tahrip edilen yollar onarılacak. İhtiyaç duyulan yollarda BSK asfalt çalışması yapılacak. İhtiyaç duyulan bölgelerde kaldırım çalışması yapılacak, imara yeni açılan yollar kilitli parke taşıyla kapanacak.

Sosyal Yaşam Merkezi

Engelli bireyler için projelendirilen Sosyal Yaşam Merkezi inşaatının yüzde 70 onarında tamamlandığını belirten Başkan Arıkan, yapım işinin hızlı bir şekilde ilerletildiğini vurguladı.

Arıkan, “Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle projelendirilen 2 bin metrekarelik alana sahip 2 Milyon 800 Bin TL yatırım bütçeli merkezimizin kaba inşaatı tamamlandı. 5 kattan oluşan merkezimizi tamamlayarak, engelli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Özel İdare Binası alanı

Çarşı merkezinde bulunan İl Özel İdaresi binası ve lojmanların yıkım ihalesinin de gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Özel idare binasını lojmanlarının yıkımı yakın zamanda gerçekleştirilecek. Eski tahta barakaların bulunduğu alanla bütünleştirilecek kent meydanının devamı şeklinde projelendirilecek ve halkımızın hizmetine sunulacak.”

Kavşak düzenlemeleri

Çarşı merkezinde yol genişletme çalışması ile Çapakçur Viyadüğü girişlerinde düzenleme çalışmaları yapıldığını ifade eden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Hastane Caddesi'nde bulunan bir sokağımızı yaklaşık 2 metre genişlettik. Bu çalışma oradaki trafiği olumlu yönde etkiledi ve bölge esnafına nefes aldırdı. Çarşı merkezinde bulunan bazı cadde ve sokaklarımızın genişletilmesine yönelik planlama çalışmalarımız sürüyor. Diğer taraftan Çapakçur Viyadüğünün orta refüjünü çiçeklendirdik, köprünün her iki girişinde de düzenleme ve peyzaj çalışmalarımız sürüyor. Kavşaklarımızı düzenledik, peyzaj çalışmalarımızı tamamladık. Yakın zamanda Kültür Kavşağı'nda yol genişletme çalışmalarına başlayacağız.”

Çarşı trafiği düzenlemeleri

Çarşı trafiğinin rahatlatılmasına yönelik önemli planlamaların yapıldığını kaydeden Başkan Arıkan, “Şehir trafiğindeki sorunların bir parçası olan köy ve ilçe minibüslerini eski otogarda tek çatı altında toplatılmasına yönelik kararımız aldık ve uygulamaya geçirdik. Zabıta ekiplerimiz, trafik polisinin de desteğiyle sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Çarşı merkezinde alternatif yollar açacağız, yine bazı yollarımızı genişleteceğiz, yapılacak otoparklarla da çarşı trafiğindeki soruna köklü çözümler üreteceğiz” diye konuştu.

 “İlimizi hep birlikte kalkındıracağız”

İhtiyaç odaklı çalışarak, vatandaş ve paydaş kurumlarla ortak akıl ekseninde çalışacaklarını vurgulayan Başkan Arıkan, “Park düzenlemelerinden, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere, üstyapıdan altyapıya, kaldırım işgallerinden kaçak yapılaşmalara tüm çalışmalarımızı vatandaşlarımızla ve ilgili kamu kurumlarımızla el ele gönül gönüle vererek ilimizi hep birlikte kalkındıracağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, halktan aldığımız bu yetkiyi, halka hizmet noktasında en doğru şekilde kullanacağız ve ilimizin yarınlarını hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50845)
01 Ekim 2019 Salı 11:06
KARŞIYAKA MAHALLESİ CAMİ KAVŞAĞINI DA BİRAZ GENİŞLETSENİZ VİRAJ ÇOK DAR HER AN KAZA OLABİLİR
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50661)
27 Eylül 2019 Cuma 09:25
Sen işgalleride kaldırıyordun. Zabıtanı işgal başından nasıl çektiğini gözlerimizle gördük
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50633)
26 Eylül 2019 Perşembe 15:57
Allah yardımcınız olsun, sadece güç sahipleri karşısında DİK durun, Rabbim size yardım eder inş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50631)
26 Eylül 2019 Perşembe 15:31
yahu çöpleri toplayın önce mahalleler berbat bunlar ortadayken 3 aydır köprünün başını tutmuş uğraşıyorsunuz.O köprüdeki çalışma kimin için öncelikli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50662)
27 Eylül 2019 Cuma 09:38
@Misafir Kullanıcı Bingöl için
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50630)
26 Eylül 2019 Perşembe 15:00
sizin için IMF den para isteyecem vermezlerse hepsini üfleyecem biliyorsunuz benim nefesim çoook kuvvetlidir:))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50663)
27 Eylül 2019 Cuma 09:39
@Misafir Kullanıcı belli oluyor sen üflenmişsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50618)
26 Eylül 2019 Perşembe 12:59
Cay ocaklarinin kaldırım işgali ne olacak acaba?cocuk arabasiyla gecemiyoruz.mirzandaki sokaklar pislik icinde Allah rizasi icin temizleyen yok.su zamlari vatandaşın gecen seneden beri p yakin zamlandi.3-5 km'lik yol icin bilet parasi 2 tl olmus.bi kac belediye otobüsü olmasi gerekmez mi?asfaltla oluk arası 1 metre olmus.asfaltin üstüne asfalt atmışlarda atmislar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50617)
26 Eylül 2019 Perşembe 12:54
Kasaları boşaltmazsanız para bulmanıza gerek kalmaz. 6 aylık harcamanızı yayınlar mısınız rica etsek?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50684)
27 Eylül 2019 Cuma 15:27
@Misafir Kullanıcı Karşılamıyorsa neden el altından halla personel alıyor. üstelik hepsi de vasıfsız.. itirazı olan varsa isimlerini yazayım tabi online yayınlama cesareti gösterirse
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50664)
27 Eylül 2019 Cuma 09:41
@Misafir Kullanıcı hangi kasa belediyenin geliri gideri ve çalışanları karşılamıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50607)
26 Eylül 2019 Perşembe 10:48
sayın başkan allah rızası için birileri para kazanacak diye bodrum katları depo olarak gösterilip daire olarak satıyorlar. bunlara iskan vermeyin gerekli cezai işlemleri yapınki imarda ve trafikte sıkıntıları aşabilesiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50606)
26 Eylül 2019 Perşembe 10:44
başkan bey kültür mahallesi kınalı caddesinde otöbüs durakları kaldırımlara yapılmış. kaldırımların genişliği 1 metre iki kişi yan yana yürüyemiyor. caddeden yürüyoruz. alanda var orada lütfen kaldırımları genişletelim ve yürüyüş yolu yapalım. insanların hayatlarını kolaylaştıralım.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın