KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Arınç: polislerimizi güçlendirmemiz lazım

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz. Elimize ne geçiyorsa, halkımızla bunu paylaşmaya devam edeceğiz''dedi.

Arınç: polislerimizi güçlendirmemiz lazım
06 MART 2010 CUMARTESİ 23:15
0
1492
0
AA aa

Arınç, Manisa programı kapsamında, Köprübaşı Kaymakam Vekili Mesut Yıldırım'ı makamında ziyaret ettikten sonra Köprübaşı İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası'nın açılış törenine katıldı.

Köprübaşı'na yapılacak bütün hizmetlere yardımcı olacaklarını, ellerinden geleni yapacaklarını belirten Arınç, ''İnşallah bu konuda hiçbir eksikliğimiz olmayacak. Yeter ki Zafer Mergen, Köprübaşı'mız için çalışsın, sizin daha mutlu, daha huzurlu bir yerde yaşamanız için elinden gelen gayreti göstersin'' diye konuştu.

Arınç, tören sırasında, ilçede Anadolu Lisesi açılması yönündeki talebi içeren pankart görerek, ''Okul istiyoruz, okul diye pankart görüyorum. Peki güzel kardeşimiz bir eksikliğimiz oydu, onu da yapalım inşallah'' dedi.

Köprübaşı'na hizmet alanıyla, lojmanıyla, güzel bir bina kazandırmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Arınç şöyle devam etti:

''Memleketimiz cennet gibi. Güzel Köprübaşı'mız da bu cennet vatanın köşelerinden birisi. Emniyet müdürlüğümüzün binasını açıyoruz. 34 personelimiz var. '1 milyon' deyince küçük kaçıyor, eski parayla 1 trilyona mal oldu. Köprübaşı'mıza yakıştı.

Polisimizi güçlendirmemiz gerekir. Polis hepimizin can emniyetini, mal emniyetini, ırzını namusunu koruyan, hepimizin göz bebeği kuruluş. Mesleklerini icra ediyorlar, bizler rahat, huzur içinde yaşamayı elbette arzu ediyoruz. Pek çok ilçemizde yeni emniyet müdürlükleri yaptık. En son Soma'da yine böyle bir güzel bina yapmıştık.''

''KESKİN VİRAJLARI HATIRLARIM''

Arınç, bölgedeki yol çalışmalarına da değinerek, ''Yıllardan beri bu taraflara gelip giden, siyasetin içinde yönetici olarak, TBMM Başkanı olarak bulunmuş arkadaşınızım. Demirci'den Köprübaşı, Salihli istikametine en çok konuşulan, sözü en fazla yapılan talep yol meselesidir'' dedi.

''Bu yolların eski hallerini bilirim. Tozun toprağın içerisinde Manisa'dan 4-5 saatte Demirci'ye gelebildiğimizi, keskin virajları hatırlarım. 70'li yıllarda bu yol yapılmaya başlandı'' diyen Arınç, şöyle devam etti:

''Bugünlere geldik, şimdi 2 müteahhidimiz yol konusunda fevkalade gayretli çalışıyor. İhaleleri yapıldı, işleri verildi. İnşallah 54 kilometrelik yolumuzun en kısa sürede biteceğini, standartları yüksek bir yola Köprübaşı'nın kavuşacağını müjdelemek istiyorum. Biz de takip ediyoruz.

Bir taraftan sosyal yardım dayanışma fonundan, bir taraftan devletin, özel idarenin imkanlarıyla fidancılık üzerinde, diğer destek konularında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz 5-6 yıl içinde en büyük başarıyı KÖYDES projesinde sağlamıştık. Çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz. Elimize ne geçiyorsa, halkımızla bunu paylaşmaya devam edeceğiz.''

HİZMET BİNASI

Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir de 2004 yılında inşaatına başlanan ilçe emniyet amirliği hizmet binasının 4 bin 870 metre karelik bir alan üzerine kurulduğunu ve 5 kattan oluştuğunu, binanın 1 milyon 60 bin TL'ye mal olduğunu söyledi.

Aydemir, binanın zemin ve bodrum katının ilçe emniyet amirliği olarak hizmet vereceğini, 3 katın ise 12 dairelik lojman olarak tahsis edildiğini kaydetti.

Törende Kaymakam Vekili Yıldırım, Arınç'a, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ise Manisa Valisi Celalettin Güvenç'e hediye verdi. Arınç ve beraberindekiler daha sonra hizmet binasının açılışını yaptı.

ANAOKULU AÇILIŞI

Köprübaşı Merkez Anaokulunun açılışını da yapan Arınç, 123 çocuğun burada eğitim göreceğini belirtti.

Anaokuluyla birlikte Köprübaşı'nın eğitimdeki eksikliğinin tamamlandığını belirten Arınç, ''Bütün emelimiz, yavrularımızın iyi şekilde yetişmesidir. Onlar bizim geleceğimiz, güvencemiz, istikbalimiz. Allah zihin açıklığı versin. Okul burada, meydanda'' dedi.

Manisa Valisi Güvenç ise okul öncesi çocuklara yuva açma noktasına gelindiğini, Manisa'nın bu konuda Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını söyledi. Türkiye genelinde okul öncesi eğitim oranının yüzde 38 olduğunu belirten Güvenç, bu oranın Manisa'da yüzde 44'e ulaştığını kaydetti.

Arınç ve beraberindekiler anaokulunun açılışını yaparak, okulu gezdi ve öğrencilerle sohbet etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
14.12.2025
11:32
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen 'Bingöl Tanıtım Günleri'nde kentin kültürel mirasını, yöresel değerlerini ve belediyecilik vizyonunu güçlü bir sunumla ziyaretçilerle buluşturdu.
14.12.2025
11:13
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Polis ekiplerince düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, Elazığ-Bingöl yolu üzerindeki uygulama noktasında durdurulan bir minibüste 16 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla bağlantılı 2 organizatör tutuklandı.
14.12.2025
11:12
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Bingöl'ün Karlıova ilçesi yağan karla beyaza büründü. Meteoroloji, yeni soğuk hava ve yağış dalgası için uyardı! Bingöl bundan etkilenecek mi? İşte yanıtı…
14.12.2025
11:10
Diyarbakır ve Van`da ‘12.12 Bingöllüler Günü` kutlamaları
Diyarbakır ve Van'da '12.12 Bingöllüler Günü' kutlamaları
'12.12 Bingöllüler Günü' Diyarbakır ve Van'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
14.12.2025
11:07
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye kalıcı huzurun anahtarı olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmada Terörsüz Türkiye hedefinin artık bir devlet politikası olduğunu vurgulayarak, güvenlik ve huzurun hem toplumsal barışı hem de yatırım ortamını kalıcı şekilde güçlendireceğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın