KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2025 Cuma
°C

Arıtman'dan nazi dönemi ifadeleri!

"Soy ağacı yetmez, DNA testi lazım"

Arıtman`dan nazi dönemi ifadeleri!
23 ARALIK 2008 SALI 10:08
0
1108
0
AA aa
Gül'ün 'Müslüman ve Türk'üm' açıklamasının ardından Arıtman, bugün bir yazılı açıklama yaptı.Arıtman'ın yazılı açıklaması şöyle,
"Cumhuriyetin 85. yılındayken bile ülkemizin bazı bölgelerinde hala her iki kız çocuğundan biri nüfusa kayıtlı değildir. Ailesindeki ölmüş çocukların nüfus kâğıtlarıyla yaşamını sürdüren çok sayıda vatandaşımız vardır. Osmanlıda ise tamamen beyana dayanılarak hatta çoğu kez sonradan Müslüman olan gayri Müslimlere yeni nüfus kaydı çıkartılırken, bizzat devlet tarafından bu kişilerin baba adı olarak Müslüman isimlerinin yazıldığı bir ülkede hiç birimiz soyağacıyla etnik kimliğimizi ispat edemeyiz. Bugün soy bağı, etnik aidiyetin bilimsel ve hukuki tek geçerliliği DNA bilgileridir. Ben kimsenin DNA raporlarının peşinde değilim. Ülkemdeki her yurttaşın inandığı, ait olduğunu hissettiği etnik kökenini iftiharla söyleyebilmesini, bundan gocunmamasını istiyor, kökeninden dolayı ayrımcılığa tabii tutulmamasını diliyorum. Kendini Türk olarak hisseden, algılayan bir yurttaş olarak kendi vatanımda ayrımcılığa uğradığımı, ikincilleştirildiğimi, başka etnik kökenlerin üste çıkarıldığını algılıyorum. Ne de olsa Türk'üm demenin ayıp olduğu, Atatürk'ü sevmenin gericilikle eş tutulduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Emperyalistlerin ülkemdeki iş birlikçileri ile bize dayattıkları geleceği kabul etmiyorum. Ülkemin etnik ve dinsel temelde bölünüp, parçalanmasına, toprak kaybetmesine, emperyalistlerce sömürülmesine gücümün yettiğince karşı duracağım.

Cumhurbaşkanından başlayarak sade vatandaşımıza kadar "Uyan Ey Milletim, Uyan ve Diren" diyorum.

Cumhurbaşkanından tek bir dileğim var: Çıkıp dimdik desin ki, “Türk Milleti hiçbir soykırım suçu işlememiştir. Yüce milletimize pek çok milletin özür borcu vardır ama bizim kimseye özür borcumuz yoktur. Türk vatandaşı kimliğini kullanarak özür dilemeye kalkan diasporanın imzacıları yaptığınız iş yanlıştır, bu ülkenin geleceğine benzin dökmektir, yapmayın"

Zor bir şey istediğimi sanmıyorum. Bu Cumhurbaşkanının Anayasal görevidir. Bu görev yapılmazsa Anayasa suçu işlemiş olur ve istifa etmesi gerekir.

Bazı bilgi, belge ve tanık ifadelerinin mahkeme tutanaklarıyla devletin arşivlerine geçmesinden üzüntü duyarım ama Sayın Cumhurbaşkanının bana dava açması kendi takdirleridir.

İyi bir sosyal demokrat olarak aynı zamanda Kemalist'im. Partimin ilkeleri olan Altı Ok'a sımsıkı bağlıyım. Bu oklardan birini oluşturan Atatürk Milliyetçisiyim. Atatürk Milliyetçiliğinin ne anlama geldiğini bilmeyenler öncelikle bunun anlamını öğrensinler ki kafatasçı, ırkçı olmadığımı, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" anlayışında olduğumu algılayabilsinler.

Numaracı Cumhuriyetçilerin, liboşların, dönek solcuların, diasporanın köşelerdeki kalemşorlarının saldırısına uğrayacağımı, tezgâhlarına çomak soktuğumu, nasırlarına basılmış gibi feveran edeceklerini biliyordum. Atatürk'ün anasına hakaret edenlere ses çıkarmayanların Ermeni diasporasına destek vermeleri beklenen tutumdur.

İmza kampanyası bir siyasi proje olup, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi politikasına tamamen zıt ve Ermeni ırkçılarının savunduğu politikayla aynıdır. Sadece Milletime ve Cumhurbaşkanına bunu hatırlatma gereği duydum. Ellerindeki medya vasıtasıyla haksız bir şekilde bana ırkçı, kafatasçı, Nazi gibi nitelemelerle hakaret ve iftira atanlara dava açacağım. Beni bu şekilde yıldıramazlar, dimdik ayaktayım, arkamda duran, beni destekleyen yüce milletime minnettarım.

Sadece TBMM'de ettiğim yemin gereği vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumaya çalışıyorum. Hiç kimsenin, bana ettiğim yeminin anlamını ve haddimin sınırlarını hatırlatmaya kalkması haddi değildir.

Atatürk'ün Nutuk'taki öğüdünü, vasiyetini hatırlamakta, hatırlatmakta fayda var: “Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!"

Buradaki kanındaki ve vicdanındaki öz cevherin ırkçılık anlamına gelmediğini belirterekten Atatürk'ün ileriyi çok iyi görebilen bir lider olduğunu ve işaret ettiği yoldan ayrılmamamız gerektiğini bir kez daha yineliyorum. "


HABERTÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.09.2025
18:04
Bingöl`de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesi Sağgöze köyü mevkiinde cami açılışından dönenleri taşıyan minibüsün şarampole düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.
05.09.2025
17:44
Bingöl`de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi!  1 Tutuklama
Bingöl'de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi! 1 Tutuklama
Bingöl'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 kilo 892 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
05.09.2025
17:40
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Ağustos 2025 faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 255 aile ve 609 öğrenciye 1 milyon 219 bin 589 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışı ve Filistin (Gazze)'ye 1 milyon 149 bin 610 TL nakdi yardım ulaştırdı.
05.09.2025
17:39
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de
Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ön tarafında kurularak, 21 Eylül 2025 Pazar gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.
04.09.2025
21:12
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
2025-2026 eğitim-öğretim dönemi KYK yurt ücretleri geçen yıla göre yüzde 40 zamlı açıklandı. Başvurular 6 Eylül'e kadar devam edecek. Bingöl'de yurt başvurusunda bulunacak üniversiteliler ne kadar ödeyecek? İşte ödeme tablosu…
04.09.2025
20:16
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti!
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti! 'Sözler tutulmadı!'
Basınla buluşan 12Bingölspor Başkanı M.Engin Özturan, kamuoyundan ve iş dünyasının ilgisizliğinden yakındı; 'Kombine bilet 2 bin TL ve şu ana kadar 130 bilet satıldı. Cevdet Bey'in öncülüğünde iş insanlarıyla bir araya geldik. Hemen hemen herkes Bingölspor'a sponsor olacağı sözünü verdi. Oradan sadece Ahmet Budan, bir de Katılım Evim'den Serdar Turhan'a teşekkür ediyoruz. Onların dışında hiç kimseyle iletişime geçemedik. Ne telefonlarımıza baktılar ne herhangi bir bağışta bulundular!'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın