KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Arsa verilsin fabrika kuralım

Dağ: “Kuracağımız fabrikada, plastik petler, poşet ve benzeri atıklar geri dönüşebilecek. İşletmemizde çalışan insan sayısı kadar, dışarıdan petleri toplayarak işletmemize satacak kişilerde para kazanacak. OSB'de bize yer gösterilsin, hemen işletmemizi kurarız.”

Arsa verilsin fabrika kuralım
20 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ 11:33
0
1811
0
AA aa
Yıllardır tamamlanamayan ancak bu yıl aktarılan ödenekle hayata geçirilmesi planlanan Bingöl OSB'nin yatırımcıya açılması, girişimcileri harekete geçirdi. Yeni teşvik paketlerinin açıklanmasıyla birlikte giderek fazlalaşan yatırımlar, şimdi de arsa problemine takılıyor.
Bingöl'ün kalkınması için hayati önem taşıyan OSB'de işletme açmak isten genç girişimcilerin en büyük sorunlarının arsa problemi olduğu belirtiliyor.
 “Arsa temini yapılırsa fabrikamızı kuracağız”
Bingöl'de “Plastik Hortum İmalatı” yapabilecek bir fabrika açmayı planlayan SEDA İnşaat, yer bulamadığı için projesini hayata geçiremiyor.
Yaşanan sıkıntıları aktaran SEDA İnşaat Yetkilisi Aziz Dağ, söz konusu fabrika için hazırladıkları projeyi İl Özel İdaresine sunduklarını, arsa konusunda sıkıntı yaşandığını söyledi.  Bu konuda gerekli tüm girişimleri yaptıklarını belirten Dağ: “İl Özel İdaresi'ne projemizi sunduk. Projemiz, son teşvik yasasından yaralanabilecek niteliktedir. Sadece arsa sorunu olduğu bize aktarıldı. Eğer bize arsa temini yapılırsa, işletmemizi kuracağız” dedi.
“Hem çalışan hem de toplayan para kazanacak”
Yeni teşvik paketinde 4. bölgede uygulanacak teşvikleri arasında plastik imalatının da yer aldığını dikkat çeken Dağ:  “Hazırladığımız proje, ‘Plastik Hortum' üretimiyle ilgilidir. Projemiz, hem AB standartlarına uygun, hem de yeni teşvik yasasından yararlanabiliyor. Çünkü bu proje sade işletmeye yönelik değil, aynı zamanda istihdama ve çevreye yarar sağlayacak bir projedir. Çünkü kuracağımız fabrikada, plastik petler, poşet ve benzeri atıklar geri dönüşebilecek. Bu işletmeyi kurduğumuz zaman, Bingöl'de çöpe atılacak olan ve doğaya zararlı olabilecek tüm plastik atıklar işlenebilecek. Bu atıklar, boru yapımında kullanılacak. Böylelikle işletmemizde çalışan insan sayısı kadar, dışarıdan petleri toplayarak işletmemize satacak kişilerde para kazanacak. Bu projemiz ilimizde üretimi sağlayacağı gibi, çevreye de yarar sağlayacak” diye konuştu.
“Arsa sorunu çözülürse 2 ayda fabrikamızı kurabiliriz”
Projenin hayata geçirilmesi konusunda herhangi bir maddi taleplerinin olmadığını vurgulayan Dağ, tek sıkıntının arsa sorunu olduğunu söyledi.
Arsa tahsisi yapılması durumunda Bingöl OSB'de kendi imkânlarıyla işletmelerini kurabileceklerini kaydeden Dağ: “Bizler, kamu kurumlarından para talebinde bulunmuyoruz. Bu konuda destekte istemedik. Plastik alanında çalışma bizim mesleğimizdir. Bu konuda tüm çalışmalarımızı yaptık. Fabrikada çalışabilecek olan kalifiyeli elemandan işçisine kadar tüm ayrıntıları düşündük ve fabrikamızı kurmaya hazırız. Bu gün OSB'de bize yer gösterilsin, hemen işletmemizi kurarız. 2 aylık bir zaman diliminde fabrikamızı aktif hale getirebiliriz. Makineden tutun her türlü araç montajına kadar kendimiz yaparız. Tek sıkıntımız, yer konusu. Bize yer tesisi yapılması durumunda, Bingöl'e bir fabrika kandıracağız” ifadelerini kullandı.
Bingöl'de yatırım ve kent yararına olabilecek projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini aktaran Dağ: “Plastik hortum üretimini yapabilecek bir fabrikayı ilimizde kurmak istedik. Bu konuda Organize Sanayi Bölgesinde arsa talebinde bulunduk. İşletmeyle ilgili projemizi hazırlayarak İl Özel İdaresine sunduk. Maalesef hâlâ arsa konusunda olumlu yanıt alamadık” şeklinde konuştu.


Bingöl Kent Haber / Bingöl Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın