KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Arslan'dan yeni anayasa vurgusu

Av. Ercan Arslan yaptığı yazılı açıklamada, yapılacak olan yeni anayasa ile ilgili önemli vurgularda bulundu.

Arslan`dan yeni anayasa vurgusu
22 HAZİRAN 2011 ÇARŞAMBA 08:36
0
1763
5
AA aa

Yapılacak olan yeni anayasa çalışmalarının ‘kırmızıçizgi' mücadelesine dönüştürülmemesi gerektiğine vurgu yapan Arslan, Türkiye'nin yapacağı yeni anayasa ile dünya barışına katkı sunacağı kaçınılmaz bir durum olduğuna dikkat çekti.

“Olağanüstü koşullar ve darbe ürünü 1982 anayasasının devleti koruyan, temel hakları sınırlandıran, baskıcı ve statükocu anlayışının gerek evrensel, gerekse ülkesel anlamda ihtiyaçları karşılamadığı, topyekün yeni bir anayasa ihtiyacı, toplumumuzun her kademesinde ve tüm siyasi partiler nezdinde ittifakla kabul gören bir noktaya gelmiştir” diyen Arslan, sözlerine şöyle devam etti:“12 Haziran seçimleri ile ortaya çıkan sivil halk iradesine bakıldığında uzlaşma-ileri demokrasi ve sağduyu yetkisini içeren bir temsiliyet sağlandığı apaçık ortadadır. Ortaya çıkan bu tablonun temel sorunlarımız olan demokratikleşme, insan hakları, inanç özgürlükleri ve Kürt sorununun çözümü için önemli bir fırsat olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir. Toplumsal sözleşme niteliği nazara alındığında yeni anayasanın renk, dil, din ve ırk farkı gözetmeksizin, yaşanılanlardan ders alan, herkesin kendini içinde hissedeceği bir anlayışla hazırlanması gerekmektedir. Mademki yeni bir anayasa yapılacak, o halde mevcut anayasanın şu maddesini, bu maddesini ayakta tutma çabasından vazgeçilmelidir.”
 
Bazı siyasi parti ve temsilcilerinin yeni anayasa konusunda gündeme taşıdıkları ‘kırmızıçizgilerimiz var' yaklaşımının önyargısız ve koşulsuz olma düşüncesini zedelemekte, çözümsüzlük konusunda endişe tesis etmek olduğunu söyleyen Arslan, “Yeni anayasanın her maddesi, ülkenin her vatandaşına eşit yakınlıkta veya eşit uzaklıkta olmalıdır. Aksi halde kırmızıçizgi saplantısı, yeni anayasa benim anayasam olsun gibi kısır bir çekişme oluşturur ki bu durum uzlaşma kültürünü de bertaraf edecektir.
 
Anayasa yapma çalışmaları iç siyaset malzemesi yapılacak kadar basit bir hadise değildir. Kendi iç sorunlarını çözen bir Türkiye'nin bölgesinde model, dünyada etkin bir rol üstleneceği unutulmamalıdır. Dünyanın gözü kulağı üzerinde olan bir Türkiye'nin yeni anayasa ile dünya barışına da katkı sunacağı kaçınılmaz bir durumdur. İnsan haklarını anayasal güvence altına almak, devleti korumak yerine bireyi güçlendirmek, özgürlükleri sınırsızlaştırıp, yasakları sınırlamak, barış dilini hakim kılmak, sevgi, hoşgörü ve diyalog duygusunu her zemine taşımak hiç kimse için fedakarlık ve ödün verme anlamına gelmeyecek, bilakis huzur ve barış ortamının tesisine katkı sunacaktır” şeklinde konuştu.
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
algul_12 (@Misafir_5511)
24 Haziran 2011 Cuma 15:30
Helal sana sayın avukatım ,köylümle gurur duyuyorum abime herşey yakışır allahın izniyle bir gün köylümü daha güzel yerlerde görmek istiyorum inş... keşke bazı çıkarcılarda yalan dolanlarını bıraksada köylümü örnek alsalar.köylüm derken taşlıçayır değil doğduğunuz köy yani kimliğinizdeki deki köy sanırım hatırladınız seninle her zaman gurur duyarım allah yolunu açık etsin.tşkrlr .
mehmet emin seven (@Misafir_5509)
23 Haziran 2011 Perşembe 21:04
ercan bey inş yeni anayasayla türkiyede yaşayan 75 milyon insan kendini bulur ercan bey sizi gönülden mecliste gömek isterdik ama üzülmeye değmez sizi zaten bingöl halkı kabulenmiş ve başınız dik bir şekilde bingölde dolaşabiliyorsunuz ve halk sizi seviyor ben ve arkadaşlarım sizden rica ediyoruz sanki vekil olmuş gibi çalışmalarınıza devam etmeniz sizin bingölün kalkınmasında projelerinizle katkılar bulunduracağınıza eminiz başarılarınızın devamını diler bu anayasanın memlekete hayırlı olmasını yüce mevlamda dilerim...
vahyetin acar (@Misafir_5492)
22 Haziran 2011 Çarşamba 20:27
sayın avukat kaleminize sağlık gönül isterdiki bu gün ülkenin muasır devletler arasına girebilen demokraside insan hak ve hüriyetini devletlete önde tutabilen bir türkiyeyi hayal ediyoruz ve eminim ki artık türkiye kendi ayakları üstünde durabilen asimilasyona zorbalığa inanç kısıtlamalarına ve ekonomide rant değil hep bana anlayışıyla değil hep beraber huzur içinde yaşayabileceğimiz büyük türkiye devletinde yaşayalım ve artık kaçınılmaz olduğudur keşke sizi mecliste görebilseydik ama siz gönülerin vekilisiniz buna emin olun
Yiğit (@Misafir_5481)
22 Haziran 2011 Çarşamba 10:45
Ercan bey Teşekkür ediyorum.Duygularımıza Tercüman olmuşsunuz Bingölümüzde sağduyunun gereğini sesli düşünebilen konuşulması gerektiği yerde susmayan insanların varlığı bizleri sevindirmiştir.Taktir etmeyi bilmeyen elinde çekiçten başka malzemesi olmayan her konuyu eleştiren Elindeki çekici birkez olsun 'Memleketin faydası adına bir çivi çakmak 'için kullanmayan insanların gazete sayfalarını ve halkın gündemini işgal etmelerinden rahatsızım.Lütfen var olduğuna inandığım bingölümüzün değerli insanları görüşlerini paylaşsın.
Metin AYDIN (@Misafir_5480)
22 Haziran 2011 Çarşamba 08:59
Düşünceleriniz ve bize yansıtmış olduğunuz fikirlerden dolayı öncellikle teşekkür ederim.Gerçekten hala anlamış değilim ileriyi gören ve bingöl halkına hizmeti kendisine görev olarak bilen siz değerli avukatımızın neden mecliste olmayışı düşündürücü bir durum ve emin olunki liste açıklanması ve seçim sonrasında isminiz heryerde telafuz ediyor durumda bence bu sizin bir artınızdır yaşam boyunca başarılar dilerim saygılarımla
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
07.05.2024
13:55
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Üç adayın yarıştığı Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimlerini Merkez Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan kazandı.
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen 'ters lale' ile 'baskilensis' koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak.
07.05.2024
13:23
Kaymakam Güzel:
Kaymakam Güzel: 'Kapımız esnafımıza her zaman açık'
Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel, ilçedeki esnafı ziyaret ederek taleplerini dinledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın