KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Artık ilaçları da var…

Bingöl Online yine yapacağını yaptı. Eczanesi olmayan Adaklı ilçesini gündeme taşıdı. Haberi okuyan duyarlı eczacıda ilçeye eczane kurmaya karar verdi.

Artık ilaçları da var…
27 AĞUSTOS 2008 ÇARŞAMBA 17:06
0
1988
0
AA aa
Haber;Ahmet SAYILIR

Geçtiğimiz haftalarda “Reçete Var İlaç Yok” başlığıyla okuyucularımıza duyurduğumuz Adaklı ilçesinin eczane sıkıntısı sonunda ortadan kalkıyor. Haberimizi okuyarak etkilenen Erzurum'lu eczacı Mert Bayram soruna son noktayı koydu ve ilçeye eczane açmaya karar verdi.

Sitemizin 08.08.2008 tarihinde Adaklı ilçesinde 11 bin kişiye sağlık hizmeti veren bir sağlık ocağının olduğunu, vatandaşların ilaç alabilecekleri bir eczanelerinin bulunmayışını ‘'Reçete var ilaç yok! '' başlıklı haberi ile siz değerli BingolOnline üyeleri ile paylaşmıştık.
Haberimizin ardından Adaklı ilçesinden sevindirici haber hafta başında Mert Bayram adlı müteşebbislerden geldi.



Erzurum İli Çat İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Mert Bayram, Erzurum Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olduktan sonra bir süre dinlenmeye çekilip mesleki hayatında neler yapabileceğini düşünmüş. Adaklıda eczane açma fikrini ise şu şekilde açıklıyor Mert Bayram''Fakülteyi bitirdikten sonra eczane açmaya karar verdim. Arkadaşlar ile nerde açalım diye konuşurken,arkadaşlarımdan birisi, geçenlerde internette gezinirken www.bingolonline.com adlı haber sitesinde Adaklı ilçesinde eczane olmadığı haberini gördüğünü ve orasının daha anlamlı olacağını söyledi.Bende ertesi gün Adaklı ilçesine gelip bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra Çat ilçesine geri döndüm ve arkadaşlarıma eczane fikrinin Adaklı ilçesi için mantıklı olacağını söyledim.İşyeri açılışı için gerekli evrakları hazırladıktan sonra ilçe sağlık ocağı merkezine yakın kiraladığım işyeri ile şu an Adaklı halkına hizmet veriyorum'' dedi.

Eczane sevincini muhabirimiz ile paylaştılar
İlçelerindeki sağlık ocağında tedavi olan ancak reçetelerine yazılan ilaç için başka ilçelerden ilaç temin etmek zorunda kalan Adaklı'lı vatandaşlar, ilçelerinde açılan eczanenin sevincini Adaklı muhabirimiz Resul Yazgan ile paylaştılar.

İlçelerinde eczane olmadığı dönemlerde hasta olmaktan korkar hale geldiklerini belirten Ersin Almalı ve Erkan Gökeri adlı vatandaşlar‘'İlaçlarımızı nasıl temin edeceğiz yada kış aylarında yollar kapandığında ne yapacağız korkusu yaşamadan, herhangi bir rahatsızlığımızda ilaçlarımızı rahatlık ile temin edebileceğimiz bir eczanemizin olacağı için çok mutluyuz'' dediler.



Adaklı ilçesi Merkez sağlık ocağında görevli Dr. Yunus Timurtaş ise''Şimdiye kadar hastalanan Adaklılı hastalarımız muayene olmak için sağlık ocağına gelmiyordu, gerekçeleri de muayene olunsa bile ilaç temin edilememesi. Eczanenin açılmasından sonra hasta sayısında belirgin bir artış yaşanıyor, hastalar artık reçetelerine yazılan ilaçları hemen yanı başlarında olan eczaneden temin edebiliyorlar, buda ilçemiz adına sevindirici bir gelişme''dedi.




Adaklılı vatandaşlar, ilçelerindeki eczane sorununu gündeme getirip seslerini duyurmalarını sağlayan www.bingolonline.com  haber servisinede ayrıca teşekkür ettiler.


Adaklı Muhabiri;Resul YAZGAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın