KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mart 2026 Pazartesi
°C

Artık onay vermeden arayamayacaklar...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), 888/898'li katma değerli hizmet numaralarına ilişkin tüketicilerden gelen şikayetler üzerine, hatların hizmete açılması için onay alınmasına karar verdi.

Artık onay vermeden arayamayacaklar...
21 OCAK 2019 PAZARTESİ 02:34
0
2678
0
AA aa

BTK'ya farklı kanallarla iletilen şikayet başvurularında, tüketicilere  gönderilen mesajlarda "kefilsiz ve şartsız kredi verileceği veya hediye çeki  kazanıldığı" gibi ifadelere yer verilerek, abonelerin 888/898'li katma değerli  elektronik haberleşme hizmet numaralarını aramaya yönlendirildiği belirtildi.

Tüketicilere mesaj içeriğinde vaat edilen hizmetler sunulmaksızın  yüksek faturalar ile karşılaşılması dolayısıyla yaşanan mağduriyetin giderilmesi  için söz konusu numaralara hatlarının açık olması için onayı bulunmayan  abonelerden 2 ay içinde onay alınmasına karar verildi. Bu sürenin sonunda, onay  vermemiş aboneler için hatları 888/898'li numaralara doğru yapılacak aramalara  kapatılacak.

Yeni aboneliklerde de hatlar 888/898'li numaralara ancak abonenin onay  vermesi halinde açık hale getirilecek, onay vermeyen aboneler için kapalı olacak.

Hatları 888/898'li numaralarına kapalı olan abonelere, bu numaralara  doğru çağrı başlatması halinde bilgilendirme anonsu ücretsiz yapılacak.

Kurul kararı kapsamında alınan abone onayları kayıt altına alınarak  saklanacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.03.2026
03:52
Bingöl Arıcılar Birliği Başkan Adayı Salcı Projelerini Açıkladı
Bingöl Arıcılar Birliği Başkan Adayı Salcı Projelerini Açıkladı
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Adayı Bilal Salcı, Bingöl balının üretimden pazarlamaya kadar yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek projelerini kamuoyuyla paylaştı.
02.03.2026
03:51
Rektör Çelik`ten Spor Toto ziyareti! Hedef, Spor Dostu Kampüs
Rektör Çelik'ten Spor Toto ziyareti! Hedef, Spor Dostu Kampüs
Üniversite olarak spor kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Çelik, öğrencilere daha nitelikli ve erişilebilir spor imkânları sunmak istediklerini ifade etti.
02.03.2026
03:50
Bingöl`de Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor
Bingöl'de Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor
Kent genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken, özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
02.03.2026
03:49
ABD Personellerine Bingöl dahil 22 il için seyahat uyarısı
ABD Personellerine Bingöl dahil 22 il için seyahat uyarısı
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki personeline, ülkenin güneydoğusundaki Bingöl dahil 22 ili kapsayan ABD Adana Konsolosluk bölgesine seyahatten kaçınmaları talimatı verildiğini açıkladı.
02.03.2026
03:48
12 Bingölspor Şampiyonluk Yolunda Avantajını Koruyor
12 Bingölspor Şampiyonluk Yolunda Avantajını Koruyor
TFF 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdüren 12 Bingölspor, son haftalardaki puan kayıplarına rağmen zirvedeki yerini ve 9 puanlık avantajını koruyarak şampiyonluk yolunda önemli bir eşiği geride bıraktı.
02.03.2026
03:46
Bingöl`de kar sonrası güzel manzaralar ortaya çıktı
Bingöl'de kar sonrası güzel manzaralar ortaya çıktı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan son kar yağışının ardından kent genelinde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın