KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Artık onay vermeden arayamayacaklar...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), 888/898'li katma değerli hizmet numaralarına ilişkin tüketicilerden gelen şikayetler üzerine, hatların hizmete açılması için onay alınmasına karar verdi.

Artık onay vermeden arayamayacaklar...
21 OCAK 2019 PAZARTESİ 02:34
0
3175
0
AA aa

BTK'ya farklı kanallarla iletilen şikayet başvurularında, tüketicilere  gönderilen mesajlarda "kefilsiz ve şartsız kredi verileceği veya hediye çeki  kazanıldığı" gibi ifadelere yer verilerek, abonelerin 888/898'li katma değerli  elektronik haberleşme hizmet numaralarını aramaya yönlendirildiği belirtildi.

Tüketicilere mesaj içeriğinde vaat edilen hizmetler sunulmaksızın  yüksek faturalar ile karşılaşılması dolayısıyla yaşanan mağduriyetin giderilmesi  için söz konusu numaralara hatlarının açık olması için onayı bulunmayan  abonelerden 2 ay içinde onay alınmasına karar verildi. Bu sürenin sonunda, onay  vermemiş aboneler için hatları 888/898'li numaralara doğru yapılacak aramalara  kapatılacak.

Yeni aboneliklerde de hatlar 888/898'li numaralara ancak abonenin onay  vermesi halinde açık hale getirilecek, onay vermeyen aboneler için kapalı olacak.

Hatları 888/898'li numaralarına kapalı olan abonelere, bu numaralara  doğru çağrı başlatması halinde bilgilendirme anonsu ücretsiz yapılacak.

Kurul kararı kapsamında alınan abone onayları kayıt altına alınarak  saklanacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.08.2026
01:00
Adaklı`da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı'da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılan diyaliz merkeziyle, ilçedeki hastalar artık tedavileri için Bingöl merkeze gitmek zorunda kalmayacak. Dört cihazla hizmet verecek merkez, özellikle yaz aylarında memleketine gelen diyaliz hastaları için de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.
03.08.2026
00:59
Genç`te Kronik Soruna Neşter
Genç'te Kronik Soruna Neşter
Genç Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Sanayi Sitesi, Meslek Yüksekokulu, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Eski Cezaevi bölgesini kapsayan yol ve altyapı çalışmalarıyla uzun yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununu kalıcı olarak gidermeyi hedefliyor. Belediye Başkanı Kemal Tartar, 'İlçemizi adım adım geleceğe hazırlıyoruz' dedi.
03.08.2026
00:58
LPG`ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
LPG'ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
Akaryakıt fiyatlarında beklenen yeni artışın gece yarısından itibaren pompaya yansıması öngörülüyor. Zamla birlikte Bingöl'de otogaz kullanan araç sahiplerini de daha yüksek yakıt maliyetleri bekliyor.
03.08.2026
00:57
Bingöl`de
Bingöl'de 'Vadeli Araç Satışı' Tartışması
Kentte son dönemde 'vadeli araç satışı' adı altında gerçekleştirildiği öne sürülen bazı işlemler tartışma konusu oldu. Ekonomik sıkıntı yaşayan kişilerin mağduriyet yaşadığı iddiaları gündeme gelirken, ticari ilişkilerde daha şeffaf ve adil bir yaklaşım çağrısı yapılıyor.
03.08.2026
00:56
'Murat'ı Akışına Bırakın' Çağrısı
BİNÇEVDER ile Genç İçin Bir Saat Derneği, Murat Nehri kıyısında ortak basın açıklaması yaparak kum ocaklarının çevreye verdiği zarar ile altın madenciliğinden kaynaklanabilecek siyanür riskine dikkat çekti. Dernekler, nehrin doğal yapısının korunması ve çevresel tahribatın sona erdirilmesini istedi.
03.08.2026
00:54
MHP Genç`te İlhami Tan dönemi
MHP Genç'te İlhami Tan dönemi
Milliyetçi Hareket Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nın 15. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongrede İlçe Başkanlığı görevine İlhami Tan seçilirken, önceki başkan Şevket Övün'e hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın