KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Artık terör değil siyaset konuşacak

PKK'nın çekilme kararını değerlendiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “İnşallah artık terör değil, siyaset konuşacaktır' dedi.

Artık terör değil siyaset konuşacak
26 NİSAN 2013 CUMA 08:37
0
1806
0
AA aa

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ve UNICEF'in koordine ettiği 'Çocuk Refahı' adlı konferans Ankara Dedeman Otel'de gerçekleşti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, programdan çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“HUZUR VE GÜVEN ORTAMI ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Çözüm Süreci kapsamında PKK'nın bugün çekilme için açıklama yapacağının hatırlatılması üzerine Bakan Yılmaz: “Huzur ve güven ortamı ülkemiz için çok önemli. Bakın doğu ve güneydoğuda çok ciddi fırsatlar var. Terörün bu ülkeye çok ciddi maliyetleri oldu. Hem insani anlamda hem ekonomik anlamda. Terör var diye bazı fırsatlar değerlendirilemedi. Tarım ve hayvancılıkta yaylaların kullanılamaması, o bölgede turizmin yeterince gelişmemesi, nitelikli insanın o bölgeye gitmemesi, yatırımcının gitmemesi bunlar çok büyük kayıplar. Terörün olmadığı dönemde de bunlar tam tersine dönecek. Teşviklerle birleştiği zaman inşallah terörden değil, yatırımlardan, refahtan daha fazla bahsettiğimiz bir dönem olacaktır. İnşallah artık terör değil, siyaset konuşacaktır, fikirler konuşacaktır. Türkiye zaten o aşamaya çoktan gelmiş durumda. İçimizde enerjimizi boş yere harcamamız lazım. Dünyadaki yarışta Türkiye'yi daha ileriye nasıl ulaştırırız onu konuşmamız lazım” dedi.

“YAŞLI VE YOKSUL BİR NÜFUS OLMAMAMIZ LAZIM”

‘Yaşlı ve yoksul bir nüfus olmamamız lazım' diyen Bakan Yılmaz, dünyadaki gelişmekte olan ülkeleri bekleyen en önemli tehlikelerden birinin bu olduğuna işaret etti.

Yılmaz: “Zenginseniz yaşlı olma lüksünüz var. Yani yaşlı bir nüfus ile idare edebilirsiniz. Fakat zenginleşmeden yaşlanırsanız, bu kalkınma sürecini ciddi anlamda sekteye uğratır. Bizim anlayışımız, Türkiye bu kalkınma sürecinde yaşlanmadan gitsin ve sonuçta 2023'lere 2070'lere ulaştığımızda yine bu dinamik yapımızı koruyabilelim. Bu hedefleri aynı anda yapabilen ülkeler var” ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, İran'a yapacağı ziyaret ile ilgili olarak ise geniş bir işadamı heyeti ile gideceğini dile getirdi.

Ekonomik ilişkilerle ilgili görüşmelerinin olacağını aktaran Yılmaz, asıl önemlisinin işadamlarının yapacağı iş forumları olduğunu söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.01.2026
19:35
Bingöl`de Gönül Isıtan Çorba İkramı
Bingöl'de Gönül Isıtan Çorba İkramı
İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, mobil ikram aracıyla hastane önünde çorba dağıtarak vatandaşların içini ısıttı.
23.01.2026
19:23
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 6 şüpheli yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
23.01.2026
19:13
Bingöl`de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
Bingöl'de karda kontrolden çıkan midibüs kara saplandı
. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda midibüs, güvenli bir şekilde bulunduğu noktadan çıkarılarak yoluna devam etti.
23.01.2026
19:08
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
Bingöl AMATEM ve Genç ASM 2026 Programına Alındı
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl merkez ve Genç ilçesinde sağlık hizmetlerini güçlendirecek iki önemli yatırımın 2026 yatırım programına dahil edildiğini açıkladı.
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın