KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Şubat 2026 Salı
°C

Arzu öğretmen:ölümü yaşadım”

Karlıova ile Yedisu ilçeleri arasındaki Peri Suyu'na uçan otomobilde 2. 5 saat ölüm- kalım savaşı veren iki öğretmenden 27 yaşındaki Arzu Dağ, 'Ölümü yaşadım. İki gündür suyun içinden çıkmış değilim, aynı şeyleri hala daha yaşıyorum' dedi.

Arzu öğretmen:ölümü yaşadım”
05 MAYIS 2011 PERŞEMBE 08:29
0
4995
1
AA aa

Karlıova ile Yedisu ilçesi arasındaki Peri Suyu'na gece yağışlı havada köprüden uçan otomobilde nehrin ortasında meslektaşı Şevki Ecder ile 2. 5 saat ölüm kalım savaşı veren Yedisu Lisesi öğretmenlerinden Arzu Dağ, olayın etkisini hala üzerinden atamadı. Daha önce Tunceli'de vekil öğretmenlik yapan ve geçen haziran ayında Yedisu Lisesi'ne atanan matematik öğretmeni Arzu Dağ, olayın ardından 10 günlük rapor alarak Elazığ'daki ailesinin yanına geldi. Dağ, nehrin ortasında hızla akan suyun içinde 2. 5 saat boyunca ölümü hissettiğini söyledi.

Otomobilin içinde ilk yarım saat geçmesinin ardından yaşama ümidini kaybettiğini ve sadece dua ettiğini belirten Dağ, "Ölümü yaşadım ve geri geldim başka da bir şey yok. Ölümü 2. 5 saat yaşadım ve hâlâ yaşıyorum. İki gündür suyun içinden çıkmış değilim, aynı şeyleri hala daha yaşıyorum" diye konuştu.
Lise Öğretmeni Arzu Dağ, yolun çok kötü olduğunu ve bir hafta önce de bir kamyon şoförünün Peri Suyu'nda hayatını kaybettiğini söyledi. Yol üzerinde ölümü göze alarak yolculuk yapıldığını anlatan Arzu Dağ, şöyle dedi: "Nehre uçtuktan sonra sular bizi 10 dakika boyunca 100-150 metre sürükledi. O anları hatırlamak bile istemiyorum. İlk yarım saat hiç kimseden haber almadan öğretmen arkadaşımla birlikte sadece dua ettik. Öleceğiz diye çırpınıyorduk. Saatlerce o halde mücadele ettik. Olay yerine önce köylüler, gazeteciler geldi. Bizi kurtaramadılar, arabanın takla atma durumu da vardı. Onlar bir şey yapamıyordu, biz de ne zaman öleceğimizi bekliyorduk. Olay yerine en son kurtarma ekipleri geldi. O tabloyu artık hatırlamak bile istemiyorum. "
Öğretmen Dağ, olay sırasında aldığı darbelerin yanı sıra yaşadıklarının kendisini çok olumsuz etkilediğini ve psikolojisinin bozduğunu belirterek, "Artık arabaya binmeye korkuyorum" dedi.
Kazanan meydana geldiği karayolunda yetkililerin artık önlem almasını isteyen Dağ, şöyle dedi: "Bu psikolojiyle nasıl ders vereceğim, mesleğimi nasıl icra edeceğim? 2. 5 saat canımı kurtarmak için mücadele ettim. Bundan sonrasını sanırım Milli Eğitim ve Valiliğin düşünmesi gerekiyor. Ben onlardan gerekli desteği göreceğime inanıyorum. Bu psikoloji ile o yoldan geçmeyi asla düşünmüyorum. Arabaya binmeye bile korkuyorum şu durumda. Benim kafamda bir sorun var artık psikolojik tedavim başladı. Süreç nasıl işleyecek bilmiyorum. Sanırım tedavim psikolojik olarak devam edecek.”
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ümit özdas (@Misafir_4389)
06 Mayıs 2011 Cuma 19:11
hadi ordan.tamam kaza gecirdiniz hepimiz üzüldük ama kalkıpta tv lerde orada işini en iiyi yapan sadece gazetecilerdi derseniz ve bu olayı sırf kendi memleketinize yada merkeze tayin olarak koz kullanırsanız sizin öğretmenlik ahlakınıza yazıklar olsun derim ben
24.02.2026
00:07
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolu Ekinyolu mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı.
24.02.2026
00:06
'İslam Düşmanlığınızı Laiklikle Örtemezsiniz'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, bazı meslek odaları ve sendikaların yayımladığı bildiriye sert tepki gösterdi. Kava, 'Laiklik adı altında milletin inancına düşmanlık ediliyor' dedi.
24.02.2026
00:05
'Muhtarlık Makamı Siyasetin Değil Halkın Hizmetindedir'
Bingöl'de muhtarlık kurumunun işleyişine ilişkin değerlendirmesinde, muhtarların asli görevinin halka hizmet etmek olduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 'Muhtarlık makamı siyasilerin kölesi değil, milletin hizmetkârı olmalıdır' dedi.
24.02.2026
00:03
Bingöl`de Atık Yağlar Sabuna Dönüşüyor
Bingöl'de Atık Yağlar Sabuna Dönüşüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde Sabiha Bahçıvan Fen Lisesi öğrencileri, atık yağları sıvı sabuna dönüştürerek hem çevre bilinci kazanıyor hem de okulun temizlik giderlerine katkı sağlıyor.
24.02.2026
00:01
Sülbüs Dağı`nda zorlu kış tırmanışı
Sülbüs Dağı'nda zorlu kış tırmanışı
Dağcılar bir araya gelerek Sülbüs Dağına zorlu kış tırmanışı gerçekleştirdi. Yoğun kar örtüsü ve sert hava koşulları altında ilerleyen sporcular, planlı ve disiplinli bir şekilde hareket ederek zirveye ulaştı.
23.02.2026
03:42
'Kuaförler güzellik salonu gibi çalışamaz ama göz yumuluyor'
Bingöl'de Güzellik Salonu İşletmecisi Necla Gülek, bayan kuaförlerinin yetki alanı dışına çıkarak hizmet verdiğini belirtti ve defalarca yaptığı şikayetlerden dönüş alamadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın