KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Asansör bakım firmalarıyla görüştüler

Bingöl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile Elazığ Türk Standartları Enstitüsü Temsilciliği, kent genelinde hizmet veren asansör firmalarıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Asansör bakım firmalarıyla görüştüler
28 MAYIS 2019 SALI 20:58
3
3502
4
AA aa

Bingöl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile Elazığ Türk Standartları Enstitüsü Temsilciliği, kent genelinde hizmet veren asansör firmalarıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden İl Müdür Vekili Mehmet Mesut İlhan, Şube Müdürü Ali Solmaz, Mühendis Müfit Yılmaz ve Mühendis İlyas Karaman, Elazığ Türk Standartları Enstitüsü Temsilciliğinden Bahadır Aksoy, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasından Mihriban Yaşar, Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden Mühendis Rıdvan Korkutata, İlimizde yetkili A tipi Muayene kuruluşu olarak faaliyet yürüten Royalcert Belgelendirme firmasından Mühendis Osman Bürlükkara katıldı.

06/04/2019 tarihli ve 30737 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile asansör bakım faaliyeti yürüten yetkili servislere bazı sorumlulukların yüklendiği ifade edilen toplantıda,  yetkili servis adaylarına ve yetkili servislere yönelik bilgilendirmeler paylaşıldı.

Bingöl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Mühendisi Müfit Yılmaz, Bakım kapsamı, yetkili servis şartları, bakım sözleşmesinde yer alması gereken hususlar, servis teknik sorumlusu ve teknik bakım personeli ile ilgili şartlar, tescile ilişkin esaslar, bina sorumlusunun yükümlülükleri de içeren bilgileri paylaştı.

Elazığ Türk Standartları Enstitüsü Temsilciliğinden Bahadır Aksoy ise, “Hizmet Yeterlilik Belgesi'ne (HYB) ilişkin şartlar ve mesleki sorumluluk sigortası esasları” hususunda yapmış olduğu bilgilendirmeler ve soru cevap şeklinde toplantı sonlandırıldı.

Toplantı neticesinde Bingöl'de yer alan asansör bakım firmaları ve ilgili paydaşlar bilinçlendirilmiş olup uygulamada yaşanan aksaklıkların azalması hedeflenmektedir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44746)
29 Mayıs 2019 Çarşamba 20:44
Yeşil etiket veren muayene şirketinin verdiği etiketler şaibelidir. Kendi oturduğum binanın yeşil etiketi var ama asansörü kullanamıyoruz bu işin içinde pis şeyler dönüyor Eminim bundan. Geçen gün bilim sanayi bakanlığına şikayet ettim gelip incelediler asansörü meğerse asansörün kırmızı etiket raporu varmış ama yeşil etiket verilmiş resmen sahtekarlık yapılmış savcılığa suç duyurusunda bulunacam dolandırıcı bunların hepsi!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44745)
29 Mayıs 2019 Çarşamba 14:36
İlimizde asansör kurulurken resmi firma iincemiyor sadece bittiğinde hop etiket veriyor. Ve sonrada hep arıza çıkıyor. Lütfen herkes işini düzenli yapsın ve firmalarda düzenli çalışsın..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44736)
29 Mayıs 2019 Çarşamba 07:24
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULUNDA HİÇBİR ASANSÖR ÇALIŞMAMAKTADIR. LÜTFEN BUNU GÜNDEMİNİZE GETİRİN 5 KATLI BİNA YAPILALI 4 SENE OLDU BÜYÜK ASANSÖR HİÇ ÇALIŞMADI 2 KÜÇÜK ASANSÖR HEP BOZUK LÜTFEN GAZETE OLARAK SESSİZ KALMAYINIZ GELİN GÖRÜN Bİ ÜNİVERSİTE NE HALDE
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44734)
29 Mayıs 2019 Çarşamba 02:28
Sayın yetkili mühendisler yeşil etiket verdikleri asansörlerin çalışmamasını nasıl izah edecekler acaba. Bu işin arkasında kimler var.
17.06.2025
17:09
Vali Usta`dan yatırımcılara Bingöl çağrısı!
Vali Usta'dan yatırımcılara Bingöl çağrısı! 'Asla pişman olmayacaksınız'
Yeni Yatırım Teşvik Sistemi Bilgilendirme Toplantısı'nda iş dünyasına Bingöl'e yatırım çağrısında bulunan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'e gelin, asla pişman olmayacaksınız ve kazanacaksınız. Gelin, avantajlarla dolu bu yeni yatırım döneminde siz de yerinizi alın. Bingöl'ün üretim gücünü birlikte büyütelim.'
17.06.2025
16:00
Bingöl`ün Mayıs 2025 kaza bilançosu açıklandı
Bingöl'ün Mayıs 2025 kaza bilançosu açıklandı
Bingöl'de mayıs ayında meydana gelen 108 kazada 145 kişi yaralandı. Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise şöyle sıralandı:
17.06.2025
15:49
Bingöl`de menengiçler fıstık olacak
Bingöl'de menengiçler fıstık olacak
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde fıstık aşılama çalışmalarını inceledi.
17.06.2025
02:37
Özturan`dan yeni yönetim mesajı!
Özturan'dan yeni yönetim mesajı! 'Omuz omuza, inanç ve kararlılıkla…'
Önceki yönetime teşekkür edip yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik eden 12Bingölspor Kulübü Başkanı M.Engin Özturan; 'Bu sezon, sıradan bir mücadele değil; şampiyonluk inancıyla atılan adımların, birlik ruhuyla kurulan temelin ve memleket sevdasıyla büyüyen bir hayalin sezonudur. Kurulan bu güçlü yönetim; omuz omuza, inançla ve kararlılıkla yürüyeceğimiz bu zorlu yolculukta, kulübümüzün hedeflerine ulaşmasında en büyük teminat olacaktır.'
17.06.2025
02:36
Arıcıların ilgisi büyüdü! Başvurular 7 kat arttı
Arıcıların ilgisi büyüdü! Başvurular 7 kat arttı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu artış hem kalite bilincinin yaygınlaştığını hem de Bingöl Balı'nın marka değerinin üreticilerimiz tarafından da benimsendiğini göstermektedir' dedi.
17.06.2025
02:35
Çoban 3 ay için 1 milyon TL isteyince…
Çoban 3 ay için 1 milyon TL isteyince…
Bir çoban 3 aylık otlatma için 1 milyon TL isteyince köylüler imece usulüne geri dönerek kendi hayvanlarını sırayla otlatmaya başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın