Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı (AŞAV) tarafından üniversitede okuyan şehit, gazi ve güvenlik korucularının çocuklarına burs verilecek. Evrakları incelenen 200 üniversite öğrencisinin bursları hesaplarına yatırıldı.
Anadolu Şehit Aileleri, Gazileri ve Güvenlik Korucuları Vakfı Genel Başkanı Ziya Sözen, Vakıf tarafından 19 Şubat-1 Mart 2025 tarihleri arasında üniversitede okuyan Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucularının çocuklarına burs verileceği yönündeki ilanlarına binaen 200 öğrenci tarafından başvuru yapıldığını ve Vakıf Yönetim kurulumuz tarafından evrakları incelenen 200 Üniversite öğrencisinin burslarının 12 Mart 2025 Çarşamba itibariyle hesaplarına yatırıldığını bildirdi.
“Bu yıl için Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında olmak üzere toplam dört ay şeklinde ödenecek olan bursumuz her ayın 12'ci gününde öğrencilerimizin hesaplarına yatacaktır” diyen Sözen, şunları söyledi;
“Bu bursu vermemizde amacımız şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, kahraman gazilerimizin ve güvenlik korucularımızın ailelerinin yanında olduğumuzu göstermek, onların yalnız olmadığını göstermek, toplumda Şehitlik ve Gazilik bilincini yerleştirmek, asgari ücret tutarında bir maaşla geçimlerini sağlayan ve birden fazla çocuk okutmak zorunda kalan Kahraman Güvenlik Korucularımıza bir nebze olsun destek sunmak istedik. Gönlümüzden daha fazla geçmesine rağmen yeni kurulan ve imkanları olmayan bir Vakıf olmamız hasebiyle çok fazla destek sunamadık. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha fazlasını yapmak için daha çok gayret göstereceğiz. Bizim gayretimizle beraber çorbada benimde tuzun olsun diyen hayırsever ve bağışçılarımızın destekleri de bizim için çok önem arz edecektir. Öğrencilerimize burs vermemizde emeği geçen başta Yönetim Kurulu üyelerimiz olmak üzere emeği geçen hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun.”
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın