KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Asayiş berkemal!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yapılan yaşam memnuniyet verilerini açıkladı. Bakan Yılmaz, memnuniyet artışının en fazla Asayiş hizmetlerinde görüldüğünü söyledi.

Asayiş berkemal!
12 MART 2014 ÇARŞAMBA 21:06
0
5052
0
AA aa

Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram'ı ziyaret etti. Oda çalışmaları hakkında Bayram'dan brifing alan Bakan Yılmaz, yerelde özel sektör yatırımlarına dikkat çekti.

Sadece kamu kurumlarının yatırımlarıyla bir ilin gelişmesinin mümkün olmayacağını belirten Bakan Yılmaz, kalkınmayı kuşun kanatlarına benzetti. Bakan Yılmaz: “Bir kuşun kanadı gibi. Bir kamu tarafı var bir de özel sektör tarafı var. İkisi el ele verdiği zaman yerel yönetimle birlikte bir ilin gelişmesi, kalkınması çok daha kolay oluyor. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu odalarımızla istişare içerisinde olmaya devam edeceğiz. Elbette ki eksikliklerimiz olabilir. İhmaller, yanlışlar olabilir. Önemli olan bunları konuşarak, tespit etmek ve aşmaya gayret etmektir. Bizde bu yolda devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YAŞAM MEMNUNİYETİ VERİLERİNİ AÇIKLADI

Kalkınma Bakanlığı'na bağlı TÜİK'in yaptığı yaşam memnuniyeti verilerini açıklayan Bakan Yılmaz, çalışmalarının 2003 yılında başlatıldığını ifade ederek, bunun şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışının çok güzel örneği olduğunu söyledi.

2003-2013 yılları arasındaki araştırma verilerini açıklayan Bakan Yılmaz: “Bundan 10 yıl önce, 2003 yılında Sosyal Güvenlik Kurumlarından memnuniyet yüzde 40 düzeyindeydi. 2013 yılında bu oran yüze 70'e yaklaşmış durumda. Çok şükür ciddi bir artış var. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet 2003 yılında yüzde 39,5 düzeyindeydi bu günün ki ölçümüz yüzde 75 mertebesinde. Eğitim hizmetlerinde memnuniyete 2004 yılında başlamıştık çalışmalara o tarihte yüzde 47,8 seviyesinde imiş bu 2013 yılında yüzde 702i bulmuş durumda. Adalet hizmetlerinde memnuniyet yüzde 45,7 civarında imiş 2013 yılında yüzde 53 mertebesine gelmiş durumda. Asayiş hizmetlerinden memnuniyet yüzde 58 düzeyinde imiş geçen yıl yüzde 79'u aşmış durumda en yüksek memnuniyette asayiş hizmetlerinde. Ulaştırma hizmetlerinde 2011 yılında başladık. O dönemlerde özellikle Ulaştırma Bakanımız bizden rica etti doğrusu. 2001 yılında yaptığımız memnuniyet yüzde 72 düzeyinde çıktı.2013 yılında yüzde 76,4'e kadar yükselmiş görünüyor” diye konuştu.

Çalışmaların halkın daha iyi bir yaşam koşullarına kavuşması için yapıldığını söyleyen Bakan Yılmaz: “Bunlar bizim iftihar ettiğimiz tablolar. Çünkü biz bütün bu hizmetleri halkımızın memnuniyeti için, halkımızın daha iyi yaşam koşullarına kavuşması için yapıyoruz. Son dönemlerde yeni bir çalışma daha başlattık. İl düzeyinde de bu memnuniyetleri ölçeceğiz. Bunun çalışmaları devam ediyor. Teknik düzeyde çalışmalarımız tamamlandığında il düzeyinde de çeşitli kamu hizmetlerinden memnuniyeti daha sistemli bir şekilde ölçüp sistemli bir şekilde ölçüp açıklama imkânına kavuşmuş olacağız” dedi.

“MİTİNGDEKİ KALABALIK ANKETLERİMİZİ TEYİT ETTİ”

Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti mitingine değinen Bakan Yılmaz, Bingöl tarihinde en kalabalık mitingin yapıldığını söyledi. Bingöl halkının tavrını Başbakan tarafından sergilediğini belirten Bakan Yılmaz: “Bingöl halkı son yaşanan olaylarla ilgili tavrını ortaya koydu. Türkiye'nin birliğinden beraberliğinden yana tavrını ortaya koydu. Türkiye'nin istikrarından yana tavrını ortaya koydu. 30 Mart tarihinde bunun yansımalarını sandıklarda göreceğiz. Yaptığımız anketlerin bu mitingle teyit edildiğini görmüş olduk. 30 Marttan sonar hem Türkiye'nin istikrarı adına hem de Bingöl'ün hizmetleri adına yeni bir dönem başlayacak” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz'a, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi, İl Başkanı Yusuf Coşkun ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ( BİNTSO) Başkanı Erkan Çalbay eşlik etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın